info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Halak hava: A Böjt elő időszaka

Halak hava: A Böjt elő időszaka
A Halakkal a zodiákus köre bezárul, lehetőséget adva ezzel egy új ciklus kezdetének. A Halak az ősegység szimbóluma, melyre nosztalgikusan emlékszünk magzati korunkból. 

S ezt tűzi ki az egyén elé célként minden egyházi tanítás és transzcendens út: a paradicsomi egység állapotát.

Mit mond az asztrológus az évnek arról az időszakáról, amikor a Nap a Halak csillagjegy előterében halad?

A Halak, mint szimbólum egyike az első keresztény jelképeknek

 • A világkorszakok váltását jelző tavaszpont is Jézus születése körül került át a Halak csillagkép előterébe. A víz a lélek szimbóluma, s mint tudjuk nélküle nincs élet a Földön. Lélek nélkül az ember is csak vadállat lenne. A vízzel történő keresztelés a hittel elnyert öröklét (paradicsomi állapot) ígéretét fejezi ki. Jézus élete és tanítása erős párhuzamot mutat a halak jegy tartalmával. Ezért nem véletlen, hogy a nagyböjt időszakának egy része (időnként az egésze) a Halak havába esik. S megmagyarázható vele a hal, mint böjti eledel ténye is. 
 • Míg az előző jel, a Vízöntő önálló és független ember a társadalomban, aki személyes hozzájárulásával akarja szolgálni a nagy egészet, addig a Halak tovább lépve megtartja a mások szolgálatát, de egyediségét elkezdi feladni. Énjét feloldva a mindenséggel való egységet keresi. Az egyén egy apró részecske lesz a nagy játékban és rájön, hogy minden létező azonos tőből fakad. Felfogja, hogy egyszerre földi és isteni származású; magában hordja az isteni bölcsességet és belső hangot, mely irányítja és vezeti. Ha a megváltás iránti igény tudatosul benne, megélheti az egységet, az unió misztikát. Müller Pétert szabadon idézve ráébredhet arra, hogy miközben őrizgeti csepptudatát, az óceán része.
TÖBBET AKAROK TUDNI AZ ASZTROLÓGIÁRÓL!

E jegy a szellem fejlődésének utolsó stációját szimbolizálja

 • Belső ősképe: a TISZTÁNLÁTÓ, SZAMARITÁNUS, SZELLEMI VEZETŐ. Jelszava: „Hiszek, feloldódom, egység mindennel!”
 • Ezért a Halak spirituális tapasztalatokra, a transzcendens világra, vagy egyszerűen a test szűkösségéből- amit, gyakran börtönként él meg- való kiszabadulásra erősen vágyódó ember. Számára nem sokat számítanak az e világ értékei, így segítőkészsége miatt nagy áldozatokra képes. Gyakran vezeti a határtalan részvét érzése. Ez a nagy lelki segítők jele is, akik meg tudják hallgatni a másikat, megértik anélkül, hogy értékelnék. Problémájuk az, hogy ki kell fejleszteniük én-identitásukat, mert csak azt lehet lebontani és feláldozni, amit előzőleg felépítettünk.
 • Amíg nem találja meg önmagát, addig illúziókba, függőségekbe menekülhet. A 12 jel közül leginkább érzékeny és sérülékeny. A „Halaknak” nincs lába, ezért számára problémás a mindennapi helytállás a fizikai életben. Kivételes a szeretetigénye, a külvilágtól várja a stabilitást. Érzékenysége miatt finoman kell bánni vele.
 • Problémái elől menekülhet, ezért hajlamos lehet alkoholizmusra, kábítószer- vagy gyógyszerfüggőségre.
 • De ugyanezt a menekülést jelenti, ha valaki folyamatosan egy önmaga által kreált vágyvilágban vagy fantáziavilágban él. Mivel megvan a transzcendens nyitottsága, befolyásolhatósága miatt kapcsolódhat szektákhoz, „tanítók” feltétlen híve lehet.
 • Ahogy a víznek mederre van szüksége, úgy vágyik a Halak ember stabilitásra, keretekre, melyen belül finomságát, érzékenységét kifejezheti. Általában erős társat választ, akihez hasonulhat. Párkapcsolatban teljesen odaadja magát, önfeláldozó. Elbűvölő, lenyűgöző „sellő”, érzelmes, finom érzésű, szeretete mindent átölel. Általában halk szavú, zárkózott. Hajlama van a plátói érzések hosszú távú megélésére. Ha megbántják, akkor is igyekszik megérteni a másikat. Mély empátiáján keresztül ráérez a másik igényére, és szótlanul szolgálja környezetét. E jel tulajdonságai a mindannyiunk által jól ismert Kis hableány c. Andersen mesében gyönyörűen kirajzolódnak.

A Halak gyereknek babusgatásra, gyengédségre van szüksége és olyan zugra, ahol nyugodtan álmodozhat

 • Szeret jókat aludni. A összetartozási igénye miatt befolyásolható, túlérzékeny. Erre figyelnie kell a szülőnek, főleg a serdülőkorban. Önbizalmát és a realitással való kapcsolatát kell erősíteni. Szereti a zenét, a meséket, fantáziadús. A konfliktusok kezelésére meg kell tanítani, különben a háttérben marad és nem éli meg pozitív képességeit.
 • A Halak fél a gyakorlati élet nehézségeitől, a döntési helyzetektől, attól, hogy ki kell állnia önmagáért. Kerüli a konfliktust, az agresszív helyzeteket, a határozott véleménynyilvánítást. A nehéz fizikai dolgok kimerítik.
 • Intuciója és empátiája miatt megtaláljuk képviselőiket karitatív és segítő foglalkozásokban, vallásos, misztikus területeken
 • Közel áll hozzá a hajózás és tengerkutatás, de a bor, pálinka, kábítószer, gyógyszer előállítás és kereskedés területe is. Szívesen horgászik, vagy úszik. Fontos külön említeni a nagyon jó képi látásmódját, művészi adottságát, melyen keresztül kapcsolódhat a realitáshoz. Kitűnő művészeket, mesélőket, operatőröket, fotósokat, zenészeket ad az emberiségnek a Halak. Néhány példa: Chopin, Koncz Zsuzsa, Fenyő Miklós a zene területéről, és jó pár színész, mint Lisa Minelli, Mireille Mathieu, Audrey Hepburn, az álmodozó, nedves tekintetével. A magyarok közül Kiss Manyi, Kazal László, Dobó Kata, Bajor Imre, és még sokan mások.
 • A politika területén is megtaláljuk őket, de nem annyira a hatalomvágyuknál fogva, hanem mert olyat sejtenek meg, olyasmit tudnak adni, amire a közösségnek pillanatnyilag szüksége van. Halak szülött például Gorbacsov.
 • Amíg a harmonikus Halak energia nagyon finom, együtt érző, segítőkész emberre utal, addig a diszharmonikus Halak céltalan életet él. Örökké sajnáltatva magát, mártír szerepben másokat hibáztat. Tunya közönyösséggel, másokon függ saját hangulatai rabságában.
 • Lehet hajléktalan, alkoholista, aki mindig másoktól várja sorsa javulását. Vagy hipochonder, aki fantáziavilágba, szenvedélybetegségbe menekül. Amibe belekezd, azt akaratgyengesége miatt nem fejezi be. Jellemzően megjelennek életében a lassú önpusztító tendenciák, betegségek, depresszió. A „könnyű” élet lehetősége bűnözővé, prostituálttá is teheti.

Legfontosabb tanulnivalója, hogy tudjon egyedül lenni! Ne engedje át magát az illúzióknak!

 • Az élet sokszor nehéz helyzet elé  állítva erre rá is kényszeríti a Halakat.
 • Egyéni életutunkban a Halak fázis az idős kort (72. év után) szimbolizálja. Ebben az életkorban már kötöttség nélkül feloldódhatunk és önzetlenül adhatunk másoknak. Ahogyan a Halak leképezi a magzati korban megélt szimbiózist az anyával, úgy utal a végső nagy feloldódásra, az én elengedésére a halálra, mely egy nagyobb egységbe való átlépést jelent.
 • A kör ezzel bezárult. A Kossal egy új kezdet indul. Megköszönöm mindazoknak a figyelmét, akik egy éven át figyelemmel követték asztrológia sorozatomat. Remélem, hogy sikerült a hétköznapi élethez közelebb hozni ezt a csodálatos tudományt. Észrevételeiket, kérdéseiket, megerősítéseiket szívesen fogadom!
Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
​pszichodráma vezető, család-és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola
Mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
Skype: artemiszmuhely

Vissza

Orsi

Kedves Krisztina! Nagyon köszönöm a segítségedet. A mostani, lelkileg kissé összezavarodott időszakomban az egyik legjobb döntés volt felkeresni téged és önismereti elemzést kérni tőled. Irányt mutattál nekem, rávilágítottál arra, hogy mit miért teszek (félelmetes és egyben csodálatos is, hogy minden meg van írva) és persze a gyengeségeimet is kielemeztük. Talán most jutottam el arra a szintre, hogy az EGO-t félre tudom tenni és ennél sokkal lényegesebb dolgokra tudok koncentrálni. Ehhez azonban - első lépésként - szükségem volt erre a beszélgetésre. Köszönök mindent!

Vera

Nekem nagyon furcsa kapcsolatom van az idővel. Ezért már önmagában az, hogy valaki három órát szán rám az idejéből, nagyon nagyra értékelem. De nemcsak az idejével ajándékozott meg Krisztina, hanem a figyelmével és sok érdekességgel is. Szóban, írásban, képben magyarázott, nagy szakértelemmel, és a szakmája iránti nagy szeretettel. Nem mellékes a hely sem, ahol ezt tette, mert az is hozzájárult ahhoz, hogy a kimerítő elemzést kellemes és hasznos élményként raktározhatom el az emlékezetemben. Köszönettel, Vera