info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Mérleg hava: A harmónia keresés időszaka

Mérleg hava: A harmónia keresés időszaka
Az őszi nap-éj egyenlőséggel köszönt be az életünkbe a Mérleg időszaka. Egy kiegyensúlyozó ponton a sötétség és világosság között.
Ez nem az az egyensúly, amiből valaminek meg kell születnie – ez a Kosra jellemző, mely a tavaszi nap-éj egyenlőséggel indul -, hanem az az egyensúly, mely egy fejlődési, érési időszak végén következik be.

Az elmúlás előtt még egyszer rápillanthatunk a természetre, ráláthatunk a tartalomra, miként szüret után a borász megnézi a must cukorfokát.

Mit mond az asztrológus az évnek arról az időszakáról, amikor a Nap a Mérleg csillagjegy előterében halad?

TÖBBET AKAROK TUDNI AZ ASZTROLÓGIÁRÓL!

A Mérleg figyelme a külvilágra irányul

Míg az előző jel - a Szűz - önmagára figyeléssel próbálja megtalálni a helyét egy adott közösségben, s ott megélni a hasznosságát, a mérleg figyelme már kifelé, a külvilágra irányul. Nyitott mindenre, amivel találkozik, hogy megtalálja benne személyisége kiegészítőjét. Legmélyebb motivációja, hogy a másikban tükröződve kiteljesedést éljen meg. Vágyik a kiegészülésre, tökéletességre, egyensúlyra. Nagyon disszonáns jel. Olyan akar lenni, mint egy sima vizű tó, de a legkisebb fuvallat is felborzolja. Hordozza az igazságot, harmóniát, kompromisszumot tartalmazó viselkedést, mely kiegyenlíti a szélsőségeket és összekapcsolja az ellentéteket.

Mint második levegős jelnek, a Mérlegnek az a legfontosabb, hogy kapcsolatban legyen valakivel

 • Fő mottója a bibliai idézet: „Nem jó az embernek egyedül!” Számára a társ a fontos. Ő az, aki csak akkor lép ki az egyik kapcsolatból, ha átléphet egy másikba, hiszen egy pillanatig sem akar egyedül lenni.
 • Uralkodó bolygója a Vénusz, mely az életélvezetről, harmóniakeresésről, művészi vonzódásról, szerelemről ismert. De társíthatjuk hozzá Justiciát az igazságosság istennőjét is, akinek jelszava: „Harmónia és igazságosság mindenek felett!” Keresi azokat a döntéseket, melyek a legkevésbé zavarják meg a harmóniát. Senkit sem akar megbántani, s ez magyarázza döntési nehézségét. Az egyensúly számára elsődleges, mert ki nem állhatja a konfliktust. A durvaságot nehezen viseli. Kardinális kérdés számára az arányosság, szépség és elegancia. Elképzel egy szép és teljes világot, melyben minden a maga helyén van. Van stílusa, alantas dolgokba nem megy bele!

Problémái is abból adódnak, hogy állandóan „mérlegel”

 • Megpróbál olyan döntéseket hozni, melyek mindenkinek megfelelnek. S mire minden szempontot figyelembe venne, már régen kicsúszott a határidőből. A döntéseket meghozták már mások. Így azután megint elkerülhető a konfrontálódás, hiszen nem ő döntött. Ügyes taktikával észrevétlenül „ráveszi” a másikat, hogy döntsön helyette.
 • Kapcsolatainak sem tud igazán véget vetni, ő az, aki a háttérben tovább szövi azokat. Egyrészt, mert nem szeret, s nem is tud haraggal elválni, másrészt ezzel lehetőséget ad magának arra, hogy szükség esetén újra „felmelegítse” azokat.
 • Kapcsolatának szövedékei hasonlóak egy cérnás dobozhoz, melyben már évek óta nem volt nagytakarítás. A letekeredett szálak egy bonyolult gombolyaggá álltak össze, melyet már nem lehet kibogozni. Ennek a játszmának a hátterében a Mérleg erős szeretetéhsége húzódik meg, mely tetszési vágyban fejeződik ki.
 • Pillanatok alatt képes kapcsolatot teremteni, s akár órákig is elszórakoztatni a mellette levőt. Kimondottan társasági ember. Úgy tud figyelni a másikra, mintha ő lenne számára a legfontosabb a világon. Ezt sokan félreértelmezik, s emiatt kellemetlen helyzetekbe is kerülhet.
 • Párkapcsolatban fontos számára az érintés, simogatás, puhaság, a közös életélvezet, kulturális programok. Általában szeret táncolni is. Az együttélés során megtapasztalható, hogy a Mérleg, amíg lehet, halogat, a dolgokat szereti szebben tálalni, könnyen elbizonytalanodik, ezért folyamatosan kérdezgeti a környezetét megerősítést várva. Véleményéhez nem ragaszkodik görcsösen. A békesség kedvéért elhallgathat dolgokat. Vele nehéz konfrontálódni, mert inkább „mellébeszél”; finoman kell szembesítenünk a véleményünkkel az „együttműködés” kedvéért.

A Vénusz általában szép és harmonikus külsőt ad a Mérlegeknek

 • Fontos a megjelenés és ápoltság, jellemző a könnyű, kecses mozgás. E jel szülöttei közül ismert színésznők, például: Brigitte Bardot; Romy Schneider, Elizabeth Taylor, Catherine Denevue, a legszebbek közül valók.
 • A dominánsan Mérleg ember fél az egyedülléttől, a döntési helyzetektől, konfliktusoktól, határozott állásfoglalástól. S attól a legjobban, hogy őt csúnyának találják. Általában elmondható, hogy úgy éli az életét, mintha folyamatosan egy tükörben figyelné magát, s törekszik arra, hogy a tükör mindenkor szép külsőt és belsőt mutasson. Megviseli őket az idő múlása. A szépségipar minden termékére vevők, mely enyhítheti ezt a folyamatot. Ők látogatják leginkább a különböző kozmetikai, ill. plasztikai rendeléseket.
 • A Mérleg nő bájos, ő a meghódításra váró várkisasszony, aki szívesen veszi, ha a jelentkezők a kegyeiért „lovagi tornát” tartanak. A mérleg férfi sharmos és tudja, hogyan kell udvariasan viselkedni, elnyerni a környezete tetszését.
 • Pozitívan megnyilvánuló Mérleg adottság az okos stratégia az erőegyensúly kérdéseiben. Született intelligencia, tárgyilagos, megnyerő, szép beszéd, választékos kifejezésmód. Ez jól használható a diplomáciában, igazságszolgáltatásban, s annak „tálalásában”. Dominánsan Mérleg ember Göncz Árpád, és Medgyessy Péter.
 • A Mérleg képviselőjét megtaláljuk még a szépségipar bármely területén, a partner közvetítő irodákban, vagy éppen virágkötő, kertépítő, növénynemesítő szakmákban. Jó érzékkel lehet üzletkötő, lakberendező s a kultúra iránti vonzalmából művelődés-szervező is. Ha művészi vonzalma kreatív képességként is megnyilvánul, akkor általában a táncművészet, a képi művészetek, vagy az iparművészet különböző területein alkot.
 • Negatív tulajdonságként találkozhatunk a Mérleg túlzott szerelmeskedő hajlamával, mely hűtlenséggel, megbízhatatlansággal párosul. Erkölcsi gát nélkül, helyezkedéssel, a külsejével hatva az emberekre, erotikáját fegyverként használhatja. Hajtva az örökös elismertség vágytól, üres divatbolonddá, különccé válhat, aki lusta, mindent másnapra halaszt. Életét önmagának is hazudozva, gátlástalan életművész(nő)ként élheti.

Egyéni életutunkban a Mérleg a korai serdülőkor időszakát szimbolizálja

 • Ez a barátságok, plátói szerelmek és a szexus felébredésének az ideje. Figyelmünk ilyenkor a külvilágra irányul, arra, hogy mások hogyan látnak bennünket (tükör), s érdeklődésünk a másik nem iránt fokozódik.
 • Erre a külvilágra figyelésre, a kompromisszumkészségre, a harmóniateremtésre taníthat bennünket minden körülöttünk élő mérleg ember. Ennek legmagasabb szellemi aspektusa az a béketörekvés, melyet Mahatma Ghandi életfelfogása szimbolizál.
Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
​pszichodráma vezető, család-és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola
E-mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892

Vissza

N. A. tanácsadó szakpszichológus

Kedves Krisztina! Az elemzéskor egyrészt izgatott voltam, hátha valami homlokegyenesen ellentéteset kapok vissza, mint, amit eddig gondoltam magamról. Másrészt olyan könnyed és adekvát volt az egész, hogy nem fogalmazódott meg bennem más, minthogy megerősítéseket kaptam. Aztán jött a kérésed, hogy visszajelzést vársz és megintcsak az ugrott be, hogy élveztem és töltött, s hogy ami jó, az természetes és magától értetődő. Hogy jelezhetném ezt vissza? Aztán a napokban úgy adódott, hogy újra meghallgattam és… katartikus volt az élmény! :-) Minden egyes elhangzott szavad telitalálat volt. Hihetetlen volt - most már eltávolodva, kicsit elfelejtve, de ezáltal még tudatosabban és nyitottabban - újrahallani a beszélgetésünket. (Milyen jó, hogy rögzíted!) Rengeteg megnyugtató, inspiráló, jól eső és továbbgondolásra érdemes dolgot adtál át! Bravúrosan igazodtál érzelmi és gondolati csapongásaimhoz és tértél vissza a horizontális, vagy vertikális, a mindennapok gyakorlatára vagy éppen a szellemi síkokra való elterelődésekből a főcsapásokra, a születési ábra leglényegesebb üzeneteire. Profi módon ötvözve az asztrológia, a pszichológia és a szimbolika tartalmait, nyelvezetét. Nemcsak az önismereti fejlődéshez, hanem didaktikai szempontból is meg fogom még hallgatni jó párszor. Szeretnék majd én is ilyen szakmailag perfekt, ugyanakkor laza, biztonságot adó lélekvezetővé válni. Köszönöm.

K. Kata

Amikor mindig ugyanazok a problémák jelennek meg újra és újra az életünk akár több területén is és csak azt kérdezzük magunktól, hogy már megint mi és hol romlott el? Én újra egy ilyen válaszút elé kerültem és úgy érzem, a részletes horoszkóp elemzésem Krisztinával megerősített és segített, hogy más irányt vegyek. Továbbá rámutatott azokra a területekre, ahol tényleg dolgoznom kell magamon. Mindenkinek csak ajánlani tudom,aki úgy érzi mint én, hogy nem találja a helyét.