info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Mérleg hava: A harmónia keresés időszaka

Mérleg hava: A harmónia keresés időszaka
Az őszi nap-éj egyenlőséggel köszönt be az életünkbe a Mérleg időszaka. Egy kiegyensúlyozó ponton a sötétség és világosság között.
Ez nem az az egyensúly, amiből valaminek meg kell születnie – ez a Kosra jellemző, mely a tavaszi nap-éj egyenlőséggel indul -, hanem az az egyensúly, mely egy fejlődési, érési időszak végén következik be.

Az elmúlás előtt még egyszer rápillanthatunk a természetre, ráláthatunk a tartalomra, miként szüret után a borász megnézi a must cukorfokát.

Mit mond az asztrológus az évnek arról az időszakáról, amikor a Nap a Mérleg csillagjegy előterében halad?

TÖBBET AKAROK TUDNI AZ ASZTROLÓGIÁRÓL!

A Mérleg figyelme a külvilágra irányul

Míg az előző jel - a Szűz - önmagára figyeléssel próbálja megtalálni a helyét egy adott közösségben, s ott megélni a hasznosságát, a mérleg figyelme már kifelé, a külvilágra irányul. Nyitott mindenre, amivel találkozik, hogy megtalálja benne személyisége kiegészítőjét. Legmélyebb motivációja, hogy a másikban tükröződve kiteljesedést éljen meg. Vágyik a kiegészülésre, tökéletességre, egyensúlyra. Nagyon disszonáns jel. Olyan akar lenni, mint egy sima vizű tó, de a legkisebb fuvallat is felborzolja. Hordozza az igazságot, harmóniát, kompromisszumot tartalmazó viselkedést, mely kiegyenlíti a szélsőségeket és összekapcsolja az ellentéteket.

Mint második levegős jelnek, a Mérlegnek az a legfontosabb, hogy kapcsolatban legyen valakivel

 • Fő mottója a bibliai idézet: „Nem jó az embernek egyedül!” Számára a társ a fontos. Ő az, aki csak akkor lép ki az egyik kapcsolatból, ha átléphet egy másikba, hiszen egy pillanatig sem akar egyedül lenni.
 • Uralkodó bolygója a Vénusz, mely az életélvezetről, harmóniakeresésről, művészi vonzódásról, szerelemről ismert. De társíthatjuk hozzá Justiciát az igazságosság istennőjét is, akinek jelszava: „Harmónia és igazságosság mindenek felett!” Keresi azokat a döntéseket, melyek a legkevésbé zavarják meg a harmóniát. Senkit sem akar megbántani, s ez magyarázza döntési nehézségét. Az egyensúly számára elsődleges, mert ki nem állhatja a konfliktust. A durvaságot nehezen viseli. Kardinális kérdés számára az arányosság, szépség és elegancia. Elképzel egy szép és teljes világot, melyben minden a maga helyén van. Van stílusa, alantas dolgokba nem megy bele!

Problémái is abból adódnak, hogy állandóan „mérlegel”

 • Megpróbál olyan döntéseket hozni, melyek mindenkinek megfelelnek. S mire minden szempontot figyelembe venne, már régen kicsúszott a határidőből. A döntéseket meghozták már mások. Így azután megint elkerülhető a konfrontálódás, hiszen nem ő döntött. Ügyes taktikával észrevétlenül „ráveszi” a másikat, hogy döntsön helyette.
 • Kapcsolatainak sem tud igazán véget vetni, ő az, aki a háttérben tovább szövi azokat. Egyrészt, mert nem szeret, s nem is tud haraggal elválni, másrészt ezzel lehetőséget ad magának arra, hogy szükség esetén újra „felmelegítse” azokat.
 • Kapcsolatának szövedékei hasonlóak egy cérnás dobozhoz, melyben már évek óta nem volt nagytakarítás. A letekeredett szálak egy bonyolult gombolyaggá álltak össze, melyet már nem lehet kibogozni. Ennek a játszmának a hátterében a Mérleg erős szeretetéhsége húzódik meg, mely tetszési vágyban fejeződik ki.
 • Pillanatok alatt képes kapcsolatot teremteni, s akár órákig is elszórakoztatni a mellette levőt. Kimondottan társasági ember. Úgy tud figyelni a másikra, mintha ő lenne számára a legfontosabb a világon. Ezt sokan félreértelmezik, s emiatt kellemetlen helyzetekbe is kerülhet.
 • Párkapcsolatban fontos számára az érintés, simogatás, puhaság, a közös életélvezet, kulturális programok. Általában szeret táncolni is. Az együttélés során megtapasztalható, hogy a Mérleg, amíg lehet, halogat, a dolgokat szereti szebben tálalni, könnyen elbizonytalanodik, ezért folyamatosan kérdezgeti a környezetét megerősítést várva. Véleményéhez nem ragaszkodik görcsösen. A békesség kedvéért elhallgathat dolgokat. Vele nehéz konfrontálódni, mert inkább „mellébeszél”; finoman kell szembesítenünk a véleményünkkel az „együttműködés” kedvéért.

A Vénusz általában szép és harmonikus külsőt ad a Mérlegeknek

 • Fontos a megjelenés és ápoltság, jellemző a könnyű, kecses mozgás. E jel szülöttei közül ismert színésznők, például: Brigitte Bardot; Romy Schneider, Elizabeth Taylor, Catherine Denevue, a legszebbek közül valók.
 • A dominánsan Mérleg ember fél az egyedülléttől, a döntési helyzetektől, konfliktusoktól, határozott állásfoglalástól. S attól a legjobban, hogy őt csúnyának találják. Általában elmondható, hogy úgy éli az életét, mintha folyamatosan egy tükörben figyelné magát, s törekszik arra, hogy a tükör mindenkor szép külsőt és belsőt mutasson. Megviseli őket az idő múlása. A szépségipar minden termékére vevők, mely enyhítheti ezt a folyamatot. Ők látogatják leginkább a különböző kozmetikai, ill. plasztikai rendeléseket.
 • A Mérleg nő bájos, ő a meghódításra váró várkisasszony, aki szívesen veszi, ha a jelentkezők a kegyeiért „lovagi tornát” tartanak. A mérleg férfi sharmos és tudja, hogyan kell udvariasan viselkedni, elnyerni a környezete tetszését.
 • Pozitívan megnyilvánuló Mérleg adottság az okos stratégia az erőegyensúly kérdéseiben. Született intelligencia, tárgyilagos, megnyerő, szép beszéd, választékos kifejezésmód. Ez jól használható a diplomáciában, igazságszolgáltatásban, s annak „tálalásában”. Dominánsan Mérleg ember Göncz Árpád, és Medgyessy Péter.
 • A Mérleg képviselőjét megtaláljuk még a szépségipar bármely területén, a partner közvetítő irodákban, vagy éppen virágkötő, kertépítő, növénynemesítő szakmákban. Jó érzékkel lehet üzletkötő, lakberendező s a kultúra iránti vonzalmából művelődés-szervező is. Ha művészi vonzalma kreatív képességként is megnyilvánul, akkor általában a táncművészet, a képi művészetek, vagy az iparművészet különböző területein alkot.
 • Negatív tulajdonságként találkozhatunk a Mérleg túlzott szerelmeskedő hajlamával, mely hűtlenséggel, megbízhatatlansággal párosul. Erkölcsi gát nélkül, helyezkedéssel, a külsejével hatva az emberekre, erotikáját fegyverként használhatja. Hajtva az örökös elismertség vágytól, üres divatbolonddá, különccé válhat, aki lusta, mindent másnapra halaszt. Életét önmagának is hazudozva, gátlástalan életművész(nő)ként élheti.

Egyéni életutunkban a Mérleg a korai serdülőkor időszakát szimbolizálja

 • Ez a barátságok, plátói szerelmek és a szexus felébredésének az ideje. Figyelmünk ilyenkor a külvilágra irányul, arra, hogy mások hogyan látnak bennünket (tükör), s érdeklődésünk a másik nem iránt fokozódik.
 • Erre a külvilágra figyelésre, a kompromisszumkészségre, a harmóniateremtésre taníthat bennünket minden körülöttünk élő mérleg ember. Ennek legmagasabb szellemi aspektusa az a béketörekvés, melyet Mahatma Ghandi életfelfogása szimbolizál.
Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
​pszichodráma vezető, család-és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola
E-mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892

Vissza

Lívia

El sem tudom mondani, mekkora különbség hanganyag helyett videón nézni a képzést! Itt a bizonyiték, hogy a kommunikáció nagyrésze non-verbális. A videó sokkal jobban leköti a figyelmemet... Az egyetlen negatívum, hogy alig tudom abbahagyni és így kevesebbet alszom... :-)

H. Éva

A videófelvételek szuperek, nagyon jó érzés látni is az egész napos oktatást, mintha én is ott lennék Veletek. Sokkal többet ad, mint a hanganyag. Nekem mindenképpen pozitív a változás távoktatósként. Köszönöm!