info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Rák hava: Az otthon melege

Rák hava: Az otthon melege
A Nap június 21-én éri el legmagasabb állását, s a napforduló csúcspontján megkezdődik az alászállás. Ezzel az égi eseménnyel beköszönt a Rák időszaka az életünkbe. 

Kezdetét veszi a nyári meleg, s mindannyian vízközelbe, vízpartra vágyunk. 

Mit mond az asztrológus az évnek arról az időszakáról, amikor a Nap a Rák csillagjegy előterében halad?

A nyári szünidőben természetes igény, hogy a család együtt töltsön hosszabb időt. Nő a családalapítási kedv, az évnek erre az időszakára esik a legtöbb esküvő. A gyermekekre szükségszerűen nagyobb figyelem jut, ha másért nem, akkor kényszerből, mert a nyári szünetben az elhelyezésükről gondoskodni kell.

TÖBBET AKAROK TUDNI AZ ASZTROLÓGIÁRÓL!

A Rák a zodiákus első víz energiát hordozó jele

 • Tudjuk, hogy a víz minden élet forrása, a biológiai élet a tengerben „született”. VÍZ = ÉLET. Étel nélkül tovább bírjuk, mint folyadék nélkül! Június végére a természet megérleli a lédús gyümölcsöket, melyek kitűnően átmossák, megtisztítják, s tiszta folyadékkal töltik fel a testünket. Érdemes ilyenkor léböjt-kúrát tartani!
 • Mint víz elemű jel, – a Rák - kapcsolódik a lelki folyamatokhoz, a tudattalan birodalmához, az érzésekhez, intim kapcsolatokhoz. Mindannyian tudjuk, hogy egy társas eseményt igyekszünk oldottabbá tenni, mégpedig egyéni ízlésünk alapján különböző „folyadékokkal”. Gondolok például arra, amikor a távolságtartó magázódásból átváltunk egy közelebbi viszonyra, a tegeződésre. Az egymáshoz való közelebb kerüléshez szükségünk van folyadékra, érzelmekre!
 • Ez a jel a Hold uralma alatt áll, mely az éjszakai égbolt folyton változó arcú „királynője”. A Nap fényét tükrözi vissza. A Nap- Hold párosa a mítoszokban és mitológiákban is jól nyomon követhető. Egymást jól kiegészítő párost alkotnak. Úgy, mint életünkben az apa és anya; illetve a tudatos és nem tudatos részünk.

A Hold szerepe nagyon jelentős az életünkben

 • Telihold idején több a probléma, feszültség az emberek között, s tudományosan igazolt tény, hogy gyakoribb a baleset és műtéti szövődmény. Egyértelmű hatással van a testi működéseinkre, a nedvekre, a női termékenységi ciklust is irányítja. A régi korokban a Nap mellett a Holdat is „istenítették”. Sok rituálé kötődik a megfelelő holdfázishoz, s több holdistennőt tiszteltek. A mai kor lehetővé teszi, hogy az „elfeledett” tudást ismét elővegyük, s tudatosan használjuk ki a kozmikus energiákat. Egy holdnaptárban jól nyomon követhető, hogy az adott nap holdfázis által szimbolizált alapenergiái milyen tevékenység elvégzésében segítenek, illetve gátolnak bennünket.

A Rák megemészti a tapasztalatokat

 • A Rák fázis fő jellemzője, hogy az előző jel - az Ikrek - által összegyűjtött információkat bensővé teszi, megemészti a tapasztalatokat. Az értelem által nem megismerhető összefüggéseket intuitív módon sejti meg. Mélyebb, lelki kapcsolatot alakít ki a környezetével. Mint a Holdnak, a Rák típusú embernek is, szüksége van arra, hogy másokban tükröződjön, s ezt úgy éri el, hogy gondoskodásával pótolhatatlanná teszi magát a környezete számára.
 • Döntéseiben befolyásolja a mindenkori hangulata, az emberekkel kapcsolatosan is belső megérzéseire hagyatkozik. Aki első pillantásra nem volt szimpatikus neki, azt nagyon nehezen fogadja el.

A Rák az első érzelmi jegy, ahol a lelkiség felébred!

 • Belső ősképe, archetípusa a gondoskodó, óvó, tápláló ANYA, akire szükségünk van. Ő az, aki szótlanul ráérez igényeinkre, vágyainkra és azt igyekszik kielégíteni. Állandó kötődése a hazához és családjához, erős vágyódásai és mély érzelmekre való képessége ezt a jegyet az őszintén szeretni tudók közé emeli.
 • Ugyanakkor az egyik legellentmondásosabb jegy! Az akarata ötvöződik a befogadással. A nyílt konfliktus mindig trauma számára. Ezért „vevő” emberi játszmákra. Alapvetően érzelmi zsarolással, „nem szólok hozzád”-dal, gondoskodása megvonásával, bűntudatkeltéssel próbálja a környezetét rávenni arra, hogy megtegyék, amit szeretne. Nyíltan nehezen fejezi ki az igényeit, arra vár, hogy a környezete vegye észre mi zajlik benne. Aktuális hangulata mindenkor rányomja a bélyegét a többiekre. Kedveli az önfeláldozó mártír szerepét, kedvenc mondatai közé tartozik: érted teszem ezt is! Anyáskodik, szeret főzni, az otthon területe a legfontosabb az életében. Munkahelyén is igyekszik otthonos légkört teremteni, teát főz, egyéb szolgálatokat tesz kollégáinak, s íróasztalán mindig találunk valamilyen személyes tárgyat. Családtagok fotóit, virágokat stb.
 • Viselkedésének alapmozgatóit jól lehet szemléltetni a kagylóval. Belülről nagyon puha és sérülékeny, ezért kemény páncélt növeszt maga köré! Mivel nem tudja feldolgozni, ezért mindenkinél jobban fél a lelki sérülésektől, nehezen fogad a bizalmában, de akit elfogad, azt képes nagyon szeretni.

A Rák birodalma a család

 • A rá jellemző félénkségtől úgy védi magát, hogy olyan embereket tart maga elé védőpajzsként, akiket gondoskodásával és segítségével már magához kötött. Vonzódik minden nála gyengébbhez és készségesen segít. Birodalma a család, mely igazi védettséget nyújt neki, legszívesebben el sem hagyná ezt a védett területet. Mint a rák, lassan és óvatosan mozog. Fontos számára az érintés, a metakommunikációs jeleket sokszor lényegesebbnek tartja, mint a kimondott szót. „Olyan furcsán mondta, biztos ezt vagy azt akarta vele mondani…”- halljuk tőle gyakran. Mivel sérüléseit nem tudja megemészteni, azokat önmagában hordozva gyakran felhánytorgat régen lefutott ügyeket is.
 • Amit nem tud „megemészteni”, az megüli a gyomrát. Érzékeny lehet a gyomra, problémásak az emésztő funkciók. Nőként fokozott odafigyelést igényel a kebel és anyaméh egészsége.
 • Negatív megnyilvánulásában ő lehet a gondoskodásával, rátelepedésével fojtogató „házisárkány”.
 • Már kisgyerekként szeret gondoskodni, jó vendéglátó, imádja az állatokat, kedvence lehet a cica. Gyakran álmodozik, fantáziál heverészve, ezért lustának titulálják. Ragaszkodik a szülőkhöz, fokozott a védettség igénye. Ő az, aki belecsimpaszkodik a szülő ruhájába, lábába. Szüksége van az ölelésre! Könnyen meghatódik, sírva fakad. A változások nagyon megviselik.
 • Felnőttként általában segítő hivatásokban éli ki gondoskodói igényét, vagy képviseli a környezetét, hazáját. Politikusok között is sok a Rák jelű. Pl. Gorbacsov, Ronald Reagen, Rákosi Mátyás, Horn Gyula.

Ő az állatöv romantikusa

 • Szeret a múltban merengeni, fotókat nézegetni, ábrándozni. A lakása tele van apró kacatokkal, emlékekkel. Szereti a zenét, költészetet. Neki találták ki a romantikus regényeket, sorozatokat.
 • Hangulati labilitása, érzékenysége hajlamossá teheti a depresszióra. Különösen olyan időszakokban, amikor azt éli meg, hogy nincs szükség a gondoskodására. Problémája lehet az elengedés, az érzelmi ragaszkodás miatt. A gyermekéért állandóan aggódik, szorong, legszívesebben felnőttként is ő gondoskodna róla, védett burokban tartaná. Ezzel megnehezíti saját és gyermekei életét. Nehéz őt elhagyni, mert igyekszik bűntudatot kelteni „hálátlan” gyermekében. Ezzel a viselkedésével nőként gyakran kiérdemli a „rossz anyós” címet.
 • A Rák férfiak érzékenyebbek, gondoskodóbbak társaiknál, jobban átérzik a másik problémáját, gyengédebbek a nőkhöz. Az otthon biztonsága nagyon fontos számukra, ezért bármit megtennének. Szeretnek főzni, besegítenek a házi munkába, s ha kell GYES-re is elmennek. Általában hűségesek, ragaszkodnak otthonukhoz, településükhöz, hazájukhoz.
 • E jel tanít bennünket arra, hogy érzelmeink felvállalása, megmutatása tesz igazán erőssé bennünket! Gyökereink elfogadása és megbecsülése nélkül a belső intim életünkben nem lesz rend, s ez megnehezíti a többi életterületen való helytállásunkat. Elgondolkodhatunk azon, hogy egyéni életünkben a családra – szüleinkre, társunkra, gyermekeinkre - kellően odafigyelünk-e.

Ez az időszak jó alkalom arra, hogy kifejezzük irányukba érzéseinket, hálánkat, szeretetünket!

Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
​pszichodráma vezető, család-és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola
Mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
Skype: artemiszmuhely

Vissza

Orsi

Kedves Krisztina! Nagyon köszönöm a segítségedet. A mostani, lelkileg kissé összezavarodott időszakomban az egyik legjobb döntés volt felkeresni téged és önismereti elemzést kérni tőled. Irányt mutattál nekem, rávilágítottál arra, hogy mit miért teszek (félelmetes és egyben csodálatos is, hogy minden meg van írva) és persze a gyengeségeimet is kielemeztük. Talán most jutottam el arra a szintre, hogy az EGO-t félre tudom tenni és ennél sokkal lényegesebb dolgokra tudok koncentrálni. Ehhez azonban - első lépésként - szükségem volt erre a beszélgetésre. Köszönök mindent!

Vera

Nekem nagyon furcsa kapcsolatom van az idővel. Ezért már önmagában az, hogy valaki három órát szán rám az idejéből, nagyon nagyra értékelem. De nemcsak az idejével ajándékozott meg Krisztina, hanem a figyelmével és sok érdekességgel is. Szóban, írásban, képben magyarázott, nagy szakértelemmel, és a szakmája iránti nagy szeretettel. Nem mellékes a hely sem, ahol ezt tette, mert az is hozzájárult ahhoz, hogy a kimerítő elemzést kellemes és hasznos élményként raktározhatom el az emlékezetemben. Köszönettel, Vera