info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Oroszlán hava: A kiteljesedés ideje

Oroszlán hava: A kiteljesedés ideje
Júliusban beköszönt életünkbe az Oroszlán hava. A Nap még mindig magasan jár az égen, hosszúak és melegek a nappalok, idegenforgalmi szempontból ez a főszezon.

Aki csak teheti, családjával, barátaival együtt aktív pihenést iktat be a dolgos hétköznapokba s élvezi az élet örömeit. 

Ezt teszi az Oroszlán típusú ember a mindennapjaiban, aki kedvét leli a játékosságban, erotikában és élvezetekben.

Mit mond az asztrológus az évnek arról az időszakáról, amikor a Nap az Oroszlán csillagjegy előterében halad?

E királyi jel erőteljes kreativitással láthatót alkot abból, amit az előző jel - a Rák - alapanyagként szolgáltat neki. Alkotásához szüksége van az anyagvilágra, hiszen kreatív erőit csak ezen keresztül tudja látható formában megnyilvánítani. A Rák a Hold uralma alatt megadja a befelé fordulást, az ihletet, mely minden alkotó folyamatot megelőz. A Nap és Hold ősi párosa csak egymást kölcsönösen támogatva hozhat megfelelő eredményt.
TÖBBET AKAROK TUDNI AZ ASZTROLÓGIÁRÓL!

Mint második tüzes jel, az Oroszlán központi szereplője az élet színpadának

 • Belső ősképe: a KIRÁLY, az APA, a SZERVEZŐ. Uralkodó bolygója a Nap, mely folyamatosan áradó, teremtő, kreatív erejével alapját képezi a biológiai életnek. E jel szülötte úgy érzi, hogy önmagában hordozza ezeket az erőket. Ezért a jelszava: „Én uralkodom! Cselekszem, és kifejezésre juttatom az érzéseimet.”
 • Tudatában van saját fontosságának, s ezt a visszajelzést várja környezetétől is. Részt akar venni az élet nagy játékában, hogy az a különlegesség érzésével táplálja és erősítse őt. A méltóság érzésével jár-kel a világban, mert belülről úgy érzi, többre hivatott, mint a többi ember. Példakép akar lenni, a szégyent és megbélyegzést nem viseli el. A kritikánkat mindig finoman, a pozitívumait kiemelve és megerősítve adagoljuk neki. Nyilvánosan soha ne pirítsunk rá. Egy oroszlán gyereken is mély sebet ejthetünk ezzel!
 • Ebben a jelben éri el az ego a csúcspontját, a saját, független személyiség kifejlődik, a belső autonómia és erő megtapasztalására van lehetőség. Az egyén szeretne korlátozás nélkül élni és kibontakozni, saját nemző- és teremtőerejében felismerni önmagát. Kitűnően ért a nagyszabású tervezéshez és szervezéshez. Ezért jó rendezvény és arculatszervező lehet!
 • A legindividuálisabb jegy, pontosan tudja, hogy mire képes, és azt birtokolja is. Hat, alkot, gyarapít! A jószívű gesztusok és kifejező alakítások mestere. Tudja, hogyan tud a legjobban hatni. Jó előadóművész lehet, vonzódik a színjátszáshoz, szerepek alakításához. E jel szülötte Richard Burton, Merilyn Monroe, Madonna, Tina Turner, Antal Imre, Liszt Ferenc. A politikában is megtaláljuk őket, mint például Napóleon, Mussolini, Bill Clinton.

Élete három fő területe a kreativitás, család és szerelem

 • A saját képességek mindenáron való megmutatása, s az eredményekért cserébe a dicséret elkönyvelése. Futószalag munkát nem végez, általában vezető, vagy vállalkozó. A munkát jól meg tudja szervezni, de kétkezi fáradtságos munkát nem szívesen végez. Ha elért egy státuszt, akkor nehezen adja át a stafétát az utódnak, hiszen meggyőződése, hogy a legjobban ő tudja csinálni a dolgokat. Probléma lehet az is, ha a „főnök vagyok” maszkot a privát életben is viseli.
 • Ha valaki túlságosan belemerevedik egy szerepbe, az megjelenhet gerincproblémákban is. Testünk hűen leképezi a bennünk mélyen meghúzódó problémáinkat. A rugalmas gerinc a hajlékonyságot, a meghajlás képességét, az alázatot jelenti. Az oroszlán jelhez tartozó testrészek a központi szervek: a szív és gerincoszlop, valamint a szimpatikus idegrendszer. Mindannyiunk számára ismerős, hogy a vezető beosztású emberek jobban ki vannak téve a szívproblémák veszélyének Tipikus példája a közelmúltban definiált pszichoszomatikus probléma a menedzser betegség.
 • Az Oroszlán családi közegben is elvárja a környezetétől, hogy a teremtés koronájaként kezeljék, képességeit elismerjék. Harmonikus esetben termékeny kreatív erejét visszaforgatja a családi életbe, szívesen tevékenykedik együtt a gyermekeivel, programokat szervez s jó érzékkel alakítja az otthonát. Problémás esetben azt várja, hogy az egész család őt és az igényeit szolgálja, megnehezítve ezzel a környezetében élők életét.

A szerelem számára az életélvezet legfőbb forrása

 • Elvárja, hogy partnere számára ő legyen a „NAGY Ő”, aki a tenyerén hordozza és értékes dolgokkal halmozza el. Férfiként ő a hős szerelmes, akinek a partner maradéktalan kielégítése a célja. Fontos számára, hogy partnere felnézzen rá, elismerje képességeit, s diszkrét formában dicsérje. Nőként olyan partnert választ, akire büszke lehet, aki valaki! Ő az a nő, aki férje nevéből felveszi a dr. előtagot is! Szeret kényelmesen élni, a fáradtságos munkát inkább mással végezteti. Élvezi a kényelmet, lustálkodik! Külsejére általában hiú, szeret értékes ékszereket viselni, státusz szimbólumokkal reprezentál.
 • Kedveli a pompát, a luxust, az elit köröket, az olyan klubokat, ahová akárki nem tartozhat. Szívesen sütkérezik saját nagyvonalúsága fényében, hogy neve legyen, melyet az utókor is büszkén ejt ki. Kérdés, hogy valódi tartalom van-e büszkesége mögött. Pozitív esetben nagyon jó mecénás lehet, példa erre Soros György.

Egyéni életutunkban az Oroszlán fázishoz az óvodáskor társítható, amikor gyermekként a játékon s kreativitáson keresztül éljük meg önmagunkat

 • Rengeteget tanulunk a világról, s önfeledten kibontakozhatunk. Adottságaink és képességeink ilyenkor már megjelennek. A jó szülők és nevelők ezt segítik még jobban kibontakozni. Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban mennyi figyelmet, elfogadást és pozitív megerősítést kapunk, hiszen a felnőttkori önbizalmunk alapját ekkor rakjuk le.
 • Az Oroszlán legnagyobb nehézsége és egyben feladata az önismeret, a személyiség fejlesztés, mely során megtanul az erején uralkodni, hiúságán túllépni, s alázattal szolgálni másokat. Bár fél a mélyebb önvizsgálattól, attól, hogy kiderül, hogy ő sem tökéletes, félelmén túllépve őszintén szembesülve önmagával, hibáit meghaladva valódi erőt árasztó napja lehet környezetének!
 • Egyénileg ebben az időszakban elgondolkodhatunk azon, hogy önálló egyéniséggé fejlődtünk-e, megállunk-e a saját lábunkon vagy függésekben éljük az életünket. S átvezetésként a következő – Szűz- fázishoz: milyen kreatív képességekkel rendelkezünk, s azzal hogyan tudjuk hasznosan szolgálni a körülöttünk élőket.
Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
​pszichodráma vezető, család-és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola
Mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
Skype: artemiszmuhely

Vissza

N. A. tanácsadó szakpszichológus

Kedves Krisztina! Az elemzéskor egyrészt izgatott voltam, hátha valami homlokegyenesen ellentéteset kapok vissza, mint, amit eddig gondoltam magamról. Másrészt olyan könnyed és adekvát volt az egész, hogy nem fogalmazódott meg bennem más, minthogy megerősítéseket kaptam. Aztán jött a kérésed, hogy visszajelzést vársz és megintcsak az ugrott be, hogy élveztem és töltött, s hogy ami jó, az természetes és magától értetődő. Hogy jelezhetném ezt vissza? Aztán a napokban úgy adódott, hogy újra meghallgattam és… katartikus volt az élmény! :-) Minden egyes elhangzott szavad telitalálat volt. Hihetetlen volt - most már eltávolodva, kicsit elfelejtve, de ezáltal még tudatosabban és nyitottabban - újrahallani a beszélgetésünket. (Milyen jó, hogy rögzíted!) Rengeteg megnyugtató, inspiráló, jól eső és továbbgondolásra érdemes dolgot adtál át! Bravúrosan igazodtál érzelmi és gondolati csapongásaimhoz és tértél vissza a horizontális, vagy vertikális, a mindennapok gyakorlatára vagy éppen a szellemi síkokra való elterelődésekből a főcsapásokra, a születési ábra leglényegesebb üzeneteire. Profi módon ötvözve az asztrológia, a pszichológia és a szimbolika tartalmait, nyelvezetét. Nemcsak az önismereti fejlődéshez, hanem didaktikai szempontból is meg fogom még hallgatni jó párszor. Szeretnék majd én is ilyen szakmailag perfekt, ugyanakkor laza, biztonságot adó lélekvezetővé válni. Köszönöm.

K. Kata

Amikor mindig ugyanazok a problémák jelennek meg újra és újra az életünk akár több területén is és csak azt kérdezzük magunktól, hogy már megint mi és hol romlott el? Én újra egy ilyen válaszút elé kerültem és úgy érzem, a részletes horoszkóp elemzésem Krisztinával megerősített és segített, hogy más irányt vegyek. Továbbá rámutatott azokra a területekre, ahol tényleg dolgoznom kell magamon. Mindenkinek csak ajánlani tudom,aki úgy érzi mint én, hogy nem találja a helyét.