A pszichológiai szemléletű asztrológiáról

Az asztrológia ősi szimbólumrendszere újra fellendülőben van. Lényegét tekintve messze nem azonos a bulvársajtóban megjelenő “útmutatókkal”!

Az asztrológia pszichológiai ismeretekkel való integrálása fejlődés-centrikus tanácsadást tesz lehetővé.

Ha járatosak vagyunk mindkét területen, mi magunk is megtapasztalhatjuk azt, amit C. G. Jung publikált a Megjegyzés “Az aranyvirág titkához” című írásában:

Pszichológiai szemléletű asztrológia Artemisz Asztrológia Debrecen

“Az asztrológia a pszichológiából eredő megismerés, mégpedig minden fenntartás nélkül, hiszen az asztrológiában összpontosul a régi korok minden pszichológiai ismerete.”

pszichológia, vagy lélektan a lelki jelenségek tudománya, mely a psziché felépítését, belső összefüggéseit, fejlődését, zavarait vizsgálja, s a felismert összefüggéseket alkalmazza a nevelésben, gyógyításban, társadalmi folyamatokban.

Az asztrológia, analógiákra épült ősi szimbólumrendszere, szintén leképezi az egyén belső felépítését, működését, mutatja annak zavarait, és fejlődési lehetőségeit.

Más nyelvezetet használ a két tudomány, de valójában mindkettő az emberről, annak teljességéről, sokszínűségéről szól egy sajátos, segítő megközelítésben.

Napjainkban a saját bőrünkön érezzük, hogy gondolkodásváltásra van szükségünk! A józan ész megőrzése mellett, fel kell élesztenünk intuitív, analógiás tudásunkat. Csak a kettőt együtt használva tudunk helyes, fejlődésünket szolgáló döntéseket hozni.

Ma ehhez igazi segítséget kaphatunk a pszichológiai szemléletű asztrológiától. Mely nem más, mint egyfajta “használati útmutató” az életünkhöz, ami megmutatja, hogy mely dolgokat kell megtanulnunk, tökéletesítenünk, s ehhez milyen képességek, erőforrások állnak a rendelkezésünkre.

Pszichológiai szemléletű asztrológia Artemisz Asztrológia Debrecen

Az emberi élet célja alapvetően a fejlődés, a tanulás

  • Mindenki tanul, tudatosan, vagy tudattalanul, s időnként az élet “vizsgahelyzet” elé állítja.
  • A személyes horoszkóp (radix) tükrözi az egyén személyiségéből fakadó problémáit, megmutatja, hogy ezeket hogyan képes korrigálni, “megfejlődni”.
  • Milyen lehetőségek és belső eszközök állnak az egyén rendelkezésére a megküzdéshez, s ehhez a “sorspedagógia” milyen élethelyzetekkel szembesíti!

Ahogy minden a világban,

úgy az asztrológia is fejlődik

  • Az ősi, alapérvényű analógiákat a ma emberének más módon kell közvetíteni, érthetővé és emberközelivé tenni, mint korábban.
  • Míg a régi korok embere kevésbé volt individualista, megelégedett a közösségének életére vonatkoztatott útmutatásokkal, ma sokkal inkább önmagunkra koncentrálunk.
  • Alapvetően saját működésünk megértése foglakoztat bennünket, hogy ezen keresztül kapcsolatrendszerünk érthetőbbé, átláthatóbbá váljon, tisztább és határozottabb célkövetést valósíthassunk meg életünkben.
Pszichológiai szemléletű asztrológia Artemisz Asztrológia Debrecen

A pszichológiai tudással kiegészített asztrológia

hatékony segítséget tud nyújtani.

Gyakorló asztrológusként elhatárolódom attól a hiedelemtől, hogy az asztrológia valami misztikus ködbe burkolt jóslásféle volna. Napra készen, gyakorlatias tanácsokkal képes segíteni minden érdeklődőt.

Az asztrológia személyiségközpontú formája, a hozzá fordulót partnerként kezeli, annak lelki működéseit igyekszik segítő módon feltárni.

Megfelelő tudással felismeri azt, hogy ügyfelének mi az aktuálisan elfogadható „tükör”, pont eleget ad. Nem értékel, és nem minősít, csak segít tisztábban látni, s a továbblépéshez igyekszik alternatívákat adni.

Ebből következően nem használható jóslásra, önigazolásra és arra, hogy a nehézségeinket kikerüljük!

Asztrológusként a gyakorlatban a következő alapelvekhez tartom magam

Asztrológusként azt vallom, hogy egy írásbeli bulvár-asztrológiai elemzés, amit gyakran számítógépes program készít, nem hatékony.

Nem nélkülözhető a személyesség,  az odafigyelés, hogy arra válaszoljunk, aminek a megdolgozására kész az egyén, figyelve mindenkor a reakcióit, visszajelzéseit.

Csak pontosan beállított és előkészített horoszkópból dolgozom. Minden esetben visszakorrigálom a születés óra-percét.

Tanácsadásom személyes és egyénre szabott. Nem beszélek általánosságokban, kerülöm a “szakzsargont”, gyakorlatiasan és érthetően fejezem ki magamat.

A hozzám fordulót partnernek tekintem, felnőttként kezelem! Útmutatásra, alternatívák felvázolására szorítkozik, de soha nem döntök az ügyfelem helyett.

Pszichológiai alapismeretekkel rendelkezek, önismeretemet és szakmai tudásomat folyamatosan bővítem.

A hozzám fordulót igyekszem legalább olyan, de inkább jobb állapotban elengedni, mint ahogyan érkezett.

Hozzátartozónak nem tartok elemzést, kivételt képeznek ez alól a szülők, akik 14 éven aluli gyermekükről szeretnének többet megtudni.

Minden velem közölt adatot és információt szakmai titokként kezelek, azt senki mással meg nem osztom.

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

A reform pszichológiát

integráld a tradicionális tudással…

ÚJ CSOPORTUNK ELINDULT,

MÉG CSATLAKOZHATSZ!

Korlátozások esetén ONLINE

kapod a tananyagot!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Asztrológia Iskola