PLÚTÓ – NAP KVADRÁT

AZ ÉNTUDAT ÉS ÖNÁLLÓSÁG PRÓBATÉTELEI…

A Nap Bika jegyben való haladása során 2024. április 21-én egy nehéz, kihívásokat, „próbatételeket” tartogató fényszögkapcsolatba kerül a Vízöntő jegyében lévő Plútóval.

A két planéta mostani kapcsolódását az asztrológiában kvadrát fényszögnek nevezzük, amelynek hatását 2024. április 16 – 28. között érezheted!

Tarts most velünk, s nézzük meg együtt, hogy Plútó–Nap kvadrát idején vajon mire is számíthatunk…

KEZDJÜK AZ ALAPOKTÓL

A Nap az önismereti asztrológiában énünk központi „magvát” jelképezi. Kifejezi azt az „erőt”, amellyel személyiség-részeinket összefogjuk és irányítjuk! Sok minden más mellett tükrözi életerőnket, önállóságunkat, teremtő erőnket és kreativitásunkat is. De fontos itt megemlíteni az életünkben Nap „szerepet” betöltő személyeket is (édesapa, férj, főnök, vezető, államfő)!

A Plútó – nevéhez méltóan – „alvilágunk” ura. Személyiségünk „sötét”, vagyis tudattalan rétegeiben zajló folyamatait tükrözi, amelyek gyakran destruktív mértékben nyilvánulnak meg. Hozzá kapcsolhatjuk a különböző hatalmi harcokat, törekvéseket, de a megszállott, fanatikus állapotokat is.

Plútó-Nap kvadrát Artemisz Asztrológia Debrecen

Plútó – Nap kvadrát: Fény kontra sötétség…

A fentiek ismeretében a két planéta jelenlegi kapcsolódása igen feszítő, jelentős kihívásokat és próbatételeket tartogathat, egyéni és kollektív szinteken egyaránt.

Ebben a közel kéthetes periódusban mindazokban a tartalmakban, amelyeket a Nap képvisel, „összecsapásokra”, szélsőségekre és megmérettetésekre számíthatsz.

Kapcsolataidban megjelenhetnek a konfrontációk , főleg, az alá-fölérendelt viszonyokban! Számítani lehet szülőkkel, vezetőkkel, de akár hatósági személyekkel való összetűzésekre!

Most könnyen „áldozatszerepben” találhatod magadat! Úgy érezheted, hogy „uralkodnakfeletted, felerősödhet benned az elnyomottság, korlátozottság érzése, ami indulatokat, dühöt ébreszthet… Mindezek azt is eredményezhetik, hogy a már régóta szunnyadó, elnyomott, ki nem mondott problémáid is felszínre törhetnek.

Ezekben a szituációkban különösen fontos a tudatosság, mert különben óriási indulatok szabadulhatnak el, még tovább mélyítve a vitákat, ellentéteket…

Azoknál, akik nem rendelkeznek még kiforrott énképpel, stabil önbizalommal, önbecsüléssel, a Plútó-Nap kvadrát még inkább növelheti – akár indokolatlanul is – a félelmet, a kisebbrendűségi érzést, szorongást és fóbiákat…

Plútó-Nap kvadrát Artemisz Asztrológia Debrecen

TÚLKAPÁSOK, KIZSIGERELÉS, MEGFÉLEMLÍTÉS

A két planéta kapcsolódásának hatása természetesen kollektív, társadalmi szinteken is megjelenik!

Számítani lehet vezetők és államfők túlkapásaira és azt ezt követő „válaszra” is, akár tüntetések formájában. 

Alapjaiban inoghat meg az emberek bizalma, hite a felsőbb szinteken lévő „irányítókban”, amely igen erős társadalmi elégedetlenséget és feszültséget generálhat.

Akár olyan intézkedésekre is lehet számítani, amelyek inkább csak egy bizonyos réteg érdekeit szolgálják, ami által sokan kizsigerelve és becsapva érezhetik majd magukat. A Plútó-Nap kvadrát a megfélemlítő, elnyomó korlátozások és kontrolláló szabályzások ideje is lehet…

A fentiekben már említett, személyes szinteken megjelenő szorongás és paranoia megjelenhet társadalmi szinten is, teret engedve az összeesküvés elméleteknek, szélsőséges nézeteknek, megmozdulásoknak és atrocitásoknak.

A Plútó – Nap kvadrát idején hírességek, fontos és ismert személyek is „előtérbe” kerülhetnek. Akár sötét titkokról, régi, eltusolt ügyekről, alvilági kapcsolatokról lebbenhet fel a fátyol, óriási közfelháborodást okozva!

Plútó-Nap kvadrát Artemisz Asztrológia Debrecen

MI AZ, AMIT MOST TEHETSZ?

Ha bármilyen nézeteltérésbe keverednél, akár családodban, akár munkahelyeden, fontos, hogy a szituációban lásd saját szerepedet és ennek megfelelően állj ki magadért, az igazadért!

Ahogy már megszokhattad, mindig hangsúlyozzuk, hogy ezek a fényszögkapcsolódások nem ellenünk, hanem értünk vannak! A Plútó-Nap kvadrát idején valóban történhetnek nehézségek, de fontos, hogy meglásd, mi a tanulság! Vond le a következtetéseket egy-egy helyzetből!

Ez az időszak támogat abban, hogy akár egy önismereti folyamatba is belevágj, amellyel csak nyerhetsz! Ne félj segítséged kérni, ha azt érzed, hogy arra van szükséged! Keress fel egy hiteles szakembert vagy akár önismereti, önfejlesztő csoportokhoz is csatlakozhatsz!

Ne feledd, ha tudatosan tekintesz erre a hatásra (is), akkor új perspektívákkal gazdagodhatsz és végre pontot tehetsz régóta húzódó ügyeid végére is!

Plútó és Merkúr támogató kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen
Plútó és Vénusz támogató kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen
Plútó-Nap kvadrát Artemisz Asztrológia Debrecen
Plútó és Mars feszült kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen
Plútó és Jupiter együttállás a Bak jegyében Artemisz Asztrológia Debrecen