info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Havi horoszkóp

Aktuális havi horoszkóp a Nap jegyváltása alapján

horoszkóp Mérleg Nap 2017 Az őszi nap-éj egyenlőség idején, szeptember 23-án 0 óra 20 perckor a Nap a Mérleg csillagképbe lép, s tovább halad a Skorpió jel előterébe október 23-án 7óra 26 perckor. Ez a harmóniát kereső, kiegyensúlyozó pont a sötétség és világosság között, egy fejlődési, érési időszak végén következik be.
Most a Mérleg Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Földanya, illetve Szent Mihály Hava.

Az e havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg.
A horoszkóp ábra a MÉRLEG jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.
Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.
 
Élvezhetjük a kellemes őszelőt, gazdag színvilágával, bőséges termésével. Barátainkkal nagy kirándulásokat tehetünk, s az egyre korábban beköszöntő estéket számunkra kellemes programokkal gazdagíthatjuk.
 
Az elmúlást szimbolizáló Skorpió hava előtt számba vehetjük, mivel gazdagítottuk az ÉLET-et az elmúlt hónapok folyamán. Eljött az ideje a „betakarítás” utáni számvetésnek, mérlegelésnek, az otthonok kitakarításának, csinosításának.
 
Az évnek ebben a szakaszában elvetik az őszi gabonát, befejezik a halászatot és minden mezei munkát. Ekkor hajtják be a jószágokat is téli pihenőikre, amiket ilyenkor megszámlálnak. A Mihály napi vidám vásári hangulatban beszerezhetők a téli holmik. A szüret ideje is eljött, ami egy társasági, kapcsolatteremtő lehetőség is egyben, s annak lezárásával a szüreti mulatságon az emberek kiereszthetik a gőzt magukból.

MÉRLEG hava: A harmónia keresés időszaka!
 
Hold fázisváltozásai

09. 28-án hajnalban: „félhold” látható (első negyed - asztrológiailag: kvadrát) - Hold a Bak csillagjegyben látható.
10. 05-én 20 órakor: „telihold” – Hold a Kos csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)
10. 12-én 14 órakor: „félhold” látható (harmadik negyed - asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Rák csillagjegyben látható.
10. 19-én éjszaka Mérleg „újhold” – Hold a Mérleg csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)
Weboldalunkon külön menüpontot szemtelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

A Merkúr július 26-án hajnalban átlépett uralmi pozíciójába, a Szűz csillagképbe, melyben szeptember 30-ig tartózkodik. Jótékony hatásával segíti a precíz, előrelátó tervezési folyamatokat, összegzéseket, statisztikák, kimutatások készítését. Alkalmas az időszak tanulásra, tanulmányok elkészítésére, fel lehet készülni az új tanévre és az őszi feladatokra egyaránt. Emellett segít minden aprólékos munkát, a már megtermett növények bespájzolását, raktározását. Támogató hatású minden kézügyességet és kitartó, alapos figyelmet követelő dolgokra, szabásra, varrásra, szerelésekre, javításokra a munkahelyen és a háztartásban egyaránt. Közvetlen környezetünkben nagytakarításra, rendszerezésre, lomtalanításra. Egészségünk szempontjából időszerű az életmódunk, táplálkozásunk átgondolása, szükség esetén tisztító kúrát végezhetünk. Vigyázzunk arra, hogy ebben a periódusban ne legyünk kicsinyesek, szőrszálhasogatók vagy túl kritikusak önmagunkkal, környezetünkkel szemben. S annyit vállaljunk, amennyit végig is tudunk csinálni.

A Merkúr a Mérleg csillagkép előterébe lép szeptember 30-án hajnalban, ahol október 17-ig tartózkodik. E hatás lehetőséget ad az „aratás és betakarítás” utáni mérlegelésre, a jól végzett munka utáni mulatozásra. Elég volt a rendszerezésből, leltározásból és a precizitást igénylő feladatokból! Új élményekre vágyunk! Szórakozni akarunk, kulturális élmények mellett élvezni az élet örömeit, egy jó bor, kellemes zene és számunkra vonzó személyek társaságában. Ez a hatás jó lehetőséget biztosít oldott hangulatú beszélgetésekre, konfliktusok rendezésére. Felerősíti a kapcsolatteremtési kedvet, s ezzel együtt ráébreszthet bennünket vágyott kapcsolataink hiányára is! Ha tehetjük, élvezzük a természet csodálatos színeit, kiránduljunk azokkal, akikkel jól érezzük magunkat! Ne törekedjünk arra, hogy a dolgok mélyére hatoljunk. Keressünk magunknak olyan tevékenységeket, melyek fejlesztik esztétikai érzékünket, és szépérzékünket kielégítik. Most az őszi ruhatárunkat felfrissíthetjük, a szépségipari szolgáltatásokat is nagyobb kedvvel vesszük igénybe, jobban engedhetünk vágyainknak, mint máskor.

A Merkúr október 17-én 9 órakor, a Nap jegyváltását kicsit megelőzve, azt mintegy felvezetve, belép a Skorpió csillagképbe, ahol november 5-ig megmutatja számunkra ezen asztrológiai jel mélyebb tartalmait. E néhány hétben ráirányítja a figyelmünket az elmúlásra, az élet nagy kérdéseivel való foglalkozásra, belső munkára. Itt tartózkodva segíti belső erőforrásaink feltárását, az önismereti munkát, a spirituális, szellemi témák felé való fordulást. Egyben alkalmas arra is, hogy belső „démonainkkal” találkozzunk, s korábban elfojtott érzéseink inspiráló módon felszínre kerüljenek. Áloméletünk intenzívebbé válhat, s hamarabb döntünk úgy, hogy egy terapeuta segítségét igénybe vesszük. A vitákat, konfliktusokat felerősítheti ez az időszak, ilyenkor hajlamosak vagyunk bántó módon, meggondolatlanul kommunikálni. Vigyázzunk, ne erőltessük rá környezetünkre saját elképzeléseinket, és tudatosan törekedjünk arra, hogy mások nézőpontját is elfogadjuk! Ez most különösen fontos, hiszen tapasztaljuk, hogy a jelentős társadalmi különbségekből fakadó globális problémák felerősödnek.

A Vénusz a Szűz csillagjegy előterébe lépett szeptember 20-án hajnalban, ahol október 14-ig hatásával segít a mindennapi rutinban, munkában, akinek szükséges, a tanulásban. Ismét jobban jelen leszünk a mindennapi tevékenységekben, elfogadjuk azt, hogy bizonyos dolgokat kötelességszerűen el kell végeznünk. Kapcsolatainkban hangsúlyossá válnak a gyakorlatias dolgok, a hétköznapi tevékenységek. Könnyebb beosztónak lenni, örömmel végezhetünk aprólékos, máskor „nem szeretem” tevékenységeket, pl. ruhák, háztartási eszközök javítását. Ilyenkor a takarítás, rendrakás is könnyebben megy. Segítőkészségünk felerősödik, jóleső érzéssel tölt el bennünket, ha hasznára lehetünk a környezetünknek. Örömet találhatunk ilyenkor a tanulásban, az együtt végzett közös tevékenységekben, a szükséges dolgok megjavításában. Emberi kapcsolatainkban ilyenkor a kritikára érzékenyebben reagálunk a szokásosnál. Mielőtt társunknak segítő szándékkal „építő kritikát” fogalmazunk meg, gondoljuk végig, neki most valóban arra van szüksége, vagy inkább csak a figyelmes meghallgatásunkra. Ha hajlamosak vagyunk arra, hogy önmagunkat másokhoz mérjük, most ez a viselkedésünk, csak tovább fokozhatja önbizalomhiányunkat, kishitűségünket partnerkapcsolatunkban. Fontos, hogy észrevegyük, ezt mi tesszük önmagunkkal! Nem a társunk értékel le bennünket. Ugyanezzel az erővel önmagunkat meg is erősíthetjük!

A Vénusz október 14-én délben átlép uralmi pozíciójába, a Mérleg csillagképbe, ahol november 7-ig tartózkodik. Feladataink, hétköznapi teendőink szükséges ellátása mellett figyelmünk jobban rákoncentrál saját vágyaink, életörömeink területére. Ez a hatás felerősíti a kapcsolatteremtési kedvet, vágyat szít minden számunkra kellemes tevékenységre, táncra, szórakozásra, flörtölésre. Megnő az igényünk a különböző kulturális programok iránt, saját ízlésvilágunknak megfelelő koncertre, kiállításra látogathatunk el. Ha van bennünk művészi önkifejezési igény, ez az időszak alkalmas arra, hogy alkotásvágyunknak teret engedjünk. Nyitottabbak vagyunk a szépre, a kellemesre, keressük a harmóniát kívül-belül. A Vénusz, a szerelem planétája a párkapcsolat jelében (Mérleg) szerelmessé és vágyakozóvá tesz bennünket. Ilyenkor szerelmesek vagyunk a szerelembe, vagy szenvedhetünk annak hiányától. S az utóbbit kompenzálhatjuk édesség evéssel, vagy olyan dolgok vásárlásával, melyre valójában nincs szükségünk. Könnyelműen bánhatunk pénzünkkel, a kedvező „akciók”, most hamarabb elcsábítanak bennünket. Legyünk megfontoltak, hogy később ne érezzük úgy, elpocsékoltunk pénzünket. Ez az asztrológiai hatás segít, hogy környezetünket harmonizáljuk, kapcsolatainkban békére leljünk, de vigyázzunk arra, hogy amit most jóindulatból „szőnyeg alá söprünk”, az később konfliktust fog hozni!

A Mars szeptember 5-én délben belépett a Szűz csillagkép előterébe és október 22-ig itt halad keresztül. A figyelem középpontjába a mindennapok aprólékos teendőit, és a munkánkat helyezi. Az „akarom!” helyett, a „kell, szükséges, muszáj!” kifejezések dominálnak most az életünkben. A kissé dinamizmusát vesztett energia ugyanakkor segíti a józan kritikával, előrelátó és körültekintő módon meghozott döntések kivitelezését, az egyéni és társadalmi célokat. A szorgalmas munkavégzés és a hasznosságra való törekvés, a nagyobb társadalmi folyamatoknak való alárendelődés kikerülhetetlen. Keressük a helyünket a megváltozott körülmények között. Szükségszerű változások megéléséhez érzelmi önfegyelem, takarékosság kell, s ez fokozott hajlamot ad aggódásra, szorongásra. Új, gyakorlatias rendszerek kialakítására alkalmas periódus, de egyben az adminisztráció túlbonyolítására is! Jó lehetőség olyan intellektuális célok kitűzésére, mely az anyagvilágra, hétköznapjainkra van hatással. Az egyének szintjén lehetőség adódik életvitel és életmódváltásra, hiszen ilyenkor az egészség és egészségügy is jobban fókuszban van. Kapcsolatainkban a kritikával óvatosan bánjunk, hiszen ebben az időszakban mi magunk is érzékenyebben reagálunk ezekre!

A Jupiter tovább haladt a Mérleg csillagjegybe 2016. szeptember 9-én 13 órakor, s inspiráló támogatását 2017. október 10-ig itt tapasztalhatjuk meg. Hatása alatt egyéni és társadalmi szinteken egyaránt ráirányítja a figyelmet az együttműködéseinkre, partneri viszonyainkra, segít nyitottabban, elfogadóbban újra gondolni azokat. Ahol szükségét érezzük, vagy a történelmi folyamatok kényszere által nem térhetünk ki előle, ott segít újra rendezni, átstrukturálni a korábbi társulásokat, együttműködéseket, uniókat. Sürgeti a békés, megfelelő diplomáciai eszközök általi kiegyezéseket. Általánosságban fokozza a kapcsolati elköteleződési igényt, mely a házasságok számának gyarapodásában is tetten érhető lesz. Ezt segítendő új szabályok, törvénymódosítások is napvilágot láthatnak. Az egyének figyelme a szűzre jellemző „kell és muszáj” után, inkább az élet kellemesebb oldala felé, a kultúra, szórakozás és kellemesebb életkörülmények felé fordulna, mely, negatív hatásában a túlzó mértékű fogyasztást is felerősítheti.  

A Jupiter október 10-én 15 óra 20 perckor átlép a szükségszerű transzformációt, mély változásokat szimbolizáló Skorpió csillagjegybe. Az előző jel, a Mérleg hatása alatt sok mindenben a kivárást és elkendőzést, a megoldások nélküli üres diplomáciai húzásokat, a halogatást is lehetővé tette. Egyéni életünkben és társadalmi, globális folyamatokban is azt üzente: „van néhány problémánk, de semmi komoly, mindent kézben tudunk tartani!”.  Az elmúlt egy év látszatmegoldásai után ráláthatunk arra, mi van a mélyben, mi a kendőzetlen valóság, annak érdekében, hogy az összefüggéseket felismerhessük és a megfelelő következtetés mellett valóban gyökeresen változtassunk. 2018 november 8-ig tartó időszakban a Jupiter hatása jóindulatúan feltárja életünk kínos nehézségeit, elhallgatott, rejtegetett dolgainkat, annak érdekében, hogy azt ne „sűrítsük”, bonyolítsuk tovább. Aki nyitott rá, annak támogatja egyéni önismereti munkáját, régóta hordozott problémáinak áttranszformálását, gazdagítja belső életét.
Bővebben a Jupiter a Skorpió jelében írásban olvashatsz róla

A Szaturnusz égi útjának következő fázisába, a Nyilas csillagkép előterébe lépett 2015. szeptember 18-án hajnalban. Hatásával megmutatja a „fényt az alagút végén”, a nehézségeinkből kifelé vezető utat, szembesített mindazzal, hogy amit az előző (Skorpió) hatás alatt elvesztettünk, mire volt jó számunkra. Korábbi kríziseinket, nehézségeinket segíteti egy magasabb nézőpontból értelmezni, elfogadni, abból továbblépni. A 2017. december 20-ig tartó majd 3 évet felölelő periódus alatt szükséges, hogy egyénileg és kollektíven is szembesüljünk a Nyilas csillagjegy által szimbolikusan kifejezett témákkal, ott toleranciát tanuljunk. Ide tartozik az egyéni hit, a vallásgyakorlás, az életszemlélet, és az igazságosság (nem csak jogi, hanem globális, általános erkölcsi megközelítésben), de az elvágyódás, elvándorlás is.
Bővebben a Nyilas jelében a Szaturnusz írásban olvashatsz róla

Az Uránusz belépett a Kos csillagjegybe 2011. március 12-én, és 2018. májusig itt fejti ki a hatását. Új és szükséges változásokhoz, „óriásugrásokhoz” segítve egyéneket, társadalmakat. Nyitottságot ad a magasabb tudatosságra, a felismerésekre, s ezzel együtt a gondolkodásunk megváltoztatására. Elősegíti a szélesebb látókört, mely feltétele a józan reformoknak, jövőnknek. Ezzel együtt felerősíti a türelmetlenséget, érzelmi impulzivitást, intoleranciát a mássággal kapcsolatosan. Társadalmi egyenlőtlenségek miatt elégedetlenség, sztrájk helyzetek, etnikai alapon kiéleződő konfliktusok időszaka lehet az előttünk levő szűk hét esztendő. Magasabb szintű erkölccsel és etikusággal tudunk csak úrrá lenni ezeken a feszültségeken, mely nem az egyének közötti különbségre, hanem a mindnyájunkban megtalálható közös pontokra, ez EMBERRE helyezi a hangsúlyt!
Bővebben a Kos jelében az Uránusz írásban olvashatsz róla

A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án végleg átlépett a Halak csillagképbe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!
Bővebben a Halak jelében a Neptunusz írásban olvashatsz róla

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.
Bővebben a Plútó a Bakban írásban olvashatsz róla

Fontosabb asztrológiai hatások, amire az asztrológus felhívja a figyelmet:
  • Szeptember 23-án 0 óra 20 perckor a Nap belép a Mérleg csillagjegybe
  • Szeptember 28-án hajnalban egzakt Jupiter – Uránusz szembenállás
  • Szeptember 28-án éjszaka a Plútó befejezi hátráló mozgását a Bak jegyében
  • Szeptember 30-án hajnalban a Merkúr is belép a Mérleg jegyébe
  • Október 10-én 15 óra 20 perckor a Jupiter átlép a Skorpió csillagjegybe
  • Október 14-én délben a Vénusz is belép a Mérleg jegyébe
  • Október 17-én délelőtt a Merkúr tovább halad a Skorpió csillagjegybe
  • Október 22-én 20 órakor a Mars is megérkezik a Mérleg csillagjegybe
  • Október 23-án 7 óra 26 perckor a Nap tovább halad a Skorpió csillagjegybe

Itt kérj tájékoztatót az asztrológia képzésről, vagy jelentkezz előzetesen!

Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
​pszichodráma vezető, család-és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola
Mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
Skype: artemiszmuhely
Tovább

Hallgatóink oktatásunkról

Visszajelzéseket olvashatsz Hallgatóinktól a pszichológiai szemléletű Artemisz Asztrológiai Iskolára vonatkozóan az oktatásról, a horoszkóp állításról, a távoktatásról, motivációikról...

Angéla

Nagyon sokat segítenek a fokozatosan bővülő asztrológiai ismereteim a munkám és a magánéletem során egyaránt, és mert átélhetem, hogy hasonló életszemléletű emberek között vagyok, jó társaságban, nem érzem magam kívülállónak a „másképp gondolkodásom” miatt.