info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Havi horoszkóp

Aktuális havi horoszkóp a Nap jegyváltása alapján

Szűz hava 2018 A Nap belép a Szűz csillagjegybe 2018. augusztus 23-án 6 óra 8 perckor hajnalban, s tovább halad az őszi nap-éjegyenlőség pontján át a Mérleg csillagjegy előterébe szeptember 23-án 3 óra 54 perckor.   
Most a Szűz Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Új kenyér, illetve Kisasszony Hava.

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg.
A horoszkóp ábra a SZŰZ jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.
Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

A nyári pihenés és feltöltődés után eljött a Szűz hava, mely az őszi időszakra való felkészülést teszi lehetővé. A külső világban való rendteremtés mellett, "készleteinket" felmérhetjük, ahol kell, kiegészíthetjük, feltölthetjük. Nézzük át, mire lesz szükségünk az elkövetkezendőkben, és a természet bőségkosarából józan előrelátással igyekezzünk igényeinknek megfelelően raktározni.
Az új tanév kezdete is a Szűz időszakára esik, mely a tanulásba való visszarázódással együtt a tudásunk rendszerezésére késztet bennünket.
A jegyváltás időszakára esik az Új Kenyér Ünnepe, mely a betakarított friss búzából készül. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, mennyi szorgalmas munkának köszönhetjük „mindennapi kenyerünket”! Adjunk hálát érte!

SZŰZ HAVA: A RENDSZEREZÉS, GYŰJTÖGETÉS IDŐSZAKA

Az egész Szűz havát végig kíséri az Oroszlán havában is érzékelhető Mars – Uránusz feszültség, mely hatás impulzív türelmetlenségben, baleseti hajlamban, a konfliktusok fokozódásában, váratlan kapcsolati fordulatokban érzékelhető az emberi szinten. Környezetünkben pedig a „berobbanó” éghajlatváltozással, viharokkal, természeti katasztrófákkal, erőforrásválsággal, pénzügyi területeken visszaélésekkel, nyerészkedéssel szembesülhetünk. Válságok, problémák, elégedetlenségek fokozódhatnak a repüléssel, elektromossággal kapcsolatos területeken, számítógépes rendszerek, szociális ellátó rendszerek omolhatnak össze váratlanul.
Ha tehetjük, kerüljük a fölösleges feszültséget, ne akarjuk a saját igazunkat ráerőltetni másokra, megfontolt figyelemmel végezzük feladatainkat, próbáljunk megtenni mindent, hogy a belső nyugalmat megőrizzük. S ne akarjunk másokat megváltoztatni, nézzünk körül önmagunkban!
Elektronikusan tárolt adatainkról készítsünk biztonsági mentést. Ami eltörik, elromlik, kilép most az életünkből, azt engedjük útjára. Változásra ösztönző hatásokat élünk át, mely a fejlődésünket szolgálja hosszú távon.
A kvadrátos fényszöget július közepe óta egyre erősödő hatásként érzékeljük, mely részt vett a holdfogyatkozás konstellációjában is. Szeptember 19-én hajnalban éri el legerősebb, egzakt kapcsolatát, ami után kb. 2 hét alatt cseng le. A Hold periodikus mozgása során tovább fokozza ezeket a hatásokat, melyek leginkább 08. 23-24; 08. 30-31; 09. 5-6; 09. 12-13; 09. 19-20-án érezhetők. Vigyázzunk magunkra, szeretteinkre!

Hold fázisváltozásai
 • 08. 26-án 13 órakor: „telihold” – Hold a Halak csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)
 • 09. 03-án hajnalban: „félhold” látható (harmadik negyed - asztrológiailag: kvadrát) – Hold az Ikrek csillagjegyben látható.
 • 09. 09-én 20 órakor Szűz „újhold” – Hold a Szűz csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)
 • 09. 17-én hajnalban: „félhold” látható (első negyed - asztrológiailag: kvadrát) - Hold a Nyilas csillagjegyben látható.

Weboldalunkon külön menüpontot szentelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

A Merkúr június 29-én hajnalban átlépett az Oroszlán csillagjegy előterébe, s szeptember 6-ig tartó, a Merkúr mozgását tekintve hosszabb ideig segíti, hogy a szervező és vezetői készségeink egyre jobban kibontakozzanak. Ugyanakkor a saját vélemény hangoztatásának fontossága miatt kevésbé figyelünk másokra, türelmetlenné válhatunk a külvilág gondolatai, véleménye iránt. Úgy érezhetjük, mintha csak a saját elképzelésünk lenne egyedül a helytálló! Figyeljünk arra, hogy az irányítást leginkább önmagunk felett gyakoroljuk! Kisebb és nagyobb vezetőink érzelmeinkre ható, hatásvadász manipulációit is vegyük észre. Legyünk toleránsak egymás irányába! Leghasznosabban ezt az időszakot kreatív alkotással, szervezési feladatokkal tölthetjük, számunkra fontos dolgok teremtését, megvalósulását menedzselhetjük. Vegyünk részt minél több kulturális programban, színházi élményben, színvonalas szabadidős tevékenységben. Nyaraljunk, ha megtehetjük.

 • A Merkúr szeptember 6-án hajnalban átlép uralmi pozíciójába, a Szűz csillagjegybe, melyben rövid ideig, szeptember 22-ig tartózkodik. Jótékony hatásával segíti a precíz, előrelátó tervezési folyamatokat, összegzéseket, statisztikák, kimutatások készítését. Alkalmas az időszak tanulásra, tanulmányok elkészítésére, fel lehet készülni az új tanévre és az őszi feladatokra egyaránt. Emellett segít minden aprólékos munkát, a már megtermett növények bespájzolását, raktározását. Támogató hatású minden kézügyességet és kitartó, alapos figyelmet követelő dolgokra, szabásra, varrásra, szerelésekre, javításokra a munkahelyen és a háztartásban egyaránt. Közvetlen környezetünkben nagytakarításra, rendszerezésre, lomtalanításra. Egészségünk szempontjából időszerű az életmódunk, táplálkozásunk átgondolása, szükség esetén tisztító kúrát végezhetünk. Vigyázzunk arra, hogy ebben a periódusban ne legyünk kicsinyesek, szőrszálhasogatók vagy túl kritikusak önmagunkkal, környezetünkkel szemben. S annyit vállaljunk, amennyit végig is tudunk csinálni.
   
 • A Merkúr a Mérleg csillagjegy előterébe lép szeptember 22-én hajnalban, mintegy felvezetve a Nap jegyváltását, ahol október 10-ig tartózkodik. E hatás lehetőséget ad az „aratás és betakarítás” utáni mérlegelésre, a jól végzett munka utáni mulatozásra. Elég volt a rendszerezésből, leltározásból és a precizitást igénylő feladatokból! Új élményekre vágyunk! Szórakozni akarunk, kulturális élmények mellett élvezni az élet örömeit, egy jó bor, kellemes zene és számunkra vonzó személyek társaságában. Ez a hatás jó lehetőséget biztosít oldott hangulatú beszélgetésekre, konfliktusok rendezésére. Felerősíti a kapcsolatteremtési kedvet, s ezzel együtt ráébreszthet bennünket vágyott kapcsolataink hiányára is! Ha tehetjük, élvezzük a természet csodálatos színeit, kiránduljunk azokkal, akikkel jól érezzük magunkat! Ne törekedjünk arra, hogy a dolgok mélyére hatoljunk. Keressünk magunknak olyan tevékenységeket, melyek fejlesztik esztétikai érzékünket, és szépérzékünket kielégítik. Most az őszi ruhatárunkat felfrissíthetjük, a szépségipari szolgáltatásokat is nagyobb kedvvel vesszük igénybe, jobban engedhetünk vágyainknak, mint máskor.
A Vénusz augusztus 7-én hajnalban átlépett uralmi pozíciójába, a Mérleg csillagképbe, ahol szeptember 9-ig tartózkodik. Feladataink, hétköznapi teendőink szükséges ellátása mellett figyelmünk jobban rákoncentrál saját vágyaink, életörömeink területére. Ez a hatás felerősíti a kapcsolatteremtési kedvet, vágyat szít minden számunkra kellemes tevékenységre, táncra, szórakozásra, flörtölésre. Megnő az igényünk a különböző kulturális programok iránt, saját ízlésvilágunknak megfelelő koncertre, kiállításra látogathatunk el. Ha van bennünk művészi önkifejezési igény, ez az időszak alkalmas arra, hogy alkotásvágyunknak teret engedjünk. Nyitottabbak vagyunk a szépre, a kellemesre, keressük a harmóniát kívül-belül. A Vénusz, a szerelem planétája a párkapcsolat jelében (Mérleg) szerelmessé és vágyakozóvá tesz bennünket. Ilyenkor szerelmesek vagyunk a szerelembe, vagy szenvedhetünk annak hiányától. S az utóbbit kompenzálhatjuk édesség evéssel, vagy olyan dolgok vásárlásával, melyre valójában nincs szükségünk. Könnyelműen bánhatunk pénzünkkel, a kedvező „akciók”, most hamarabb elcsábítanak bennünket. Legyünk megfontoltak, hogy később ne érezzük úgy, elpocsékoltunk pénzünket. Ez az asztrológiai hatás segít, hogy környezetünket harmonizáljuk, kapcsolatainkban békére leljünk, de vigyázzunk arra, hogy amit most jóindulatból „szőnyeg alá söprünk”, az később konfliktust fog hozni!
 
 • A Vénusz szeptember 9-én 11 órakor tovább halad a Skorpió csillagjegy előterébe, ahol október 31-ig tartózkodik, amikor hátráló mozgással ismét visszalép a Mérleg előterébe. Hatására nagyon mély vágyakat, vonzódásokat és indulatokat élhetünk át. Az emberi viszonyainkban felszínre hozza a kapcsolataink kritikus pontjait, annak mélységeivel szembesít. Felerősítheti félelmeinket egy kapcsolatban való elköteleződéstől, függéstől, kiszolgáltatottságtól, szakítástól, s ez féltékenységben, krízisekben, feszültségekben realizálódhat. Pozitív hatásában segíti a saját mélységeinkkel való szembesülést, az önismereti munkát, mely mindannyiunk életében fontos folyamat. Lehetőségünk van rálátni arra, milyen lelki hiányállapotok mentén vagyunk függésben másokkal, s ezt megváltoztathatjuk. Korábban le nem rendezett kapcsolatok visszatérhetnek életünkbe, vagy olyan motívumok, feszültségek ismét felütik fejüket kapcsolatainkban, amiről azt gondoltuk, hogy sikerült már nagyon mélyen eltemetnünk magunkban. Ezek most, mint rejtett „aknák” „felrobbanhatnak” emberi kapcsolatainkban.  Ne várjuk ezt meg, próbáljuk tudatosan feltárni, és időben megoldani kapcsolati problémáinkat.
A Mars hátráló mozgással, s a fent említett Uránusz feszítettségében visszalépett a Bak csillagjegy területére augusztus 13-án hajnalban, ahol szeptember 11-ig tartózkodik. Ebben a 4 hétben erőink fókuszát ismét a gyakorlati világ felé fordítja. „Megméri”, megmutatja számunkra, hogy az előző fázisban kitűzött elképzeléseink életszerűek-e. Segít megbízhatóan, következetesen, fegyelmezetten, kellő józan realitással végezni feladatainkat. Elkészíteni azokat a munkákat, melyek határidősek, vagy komoly koncentrációt, esetleg fizikai erőket is igényelnek. Most képesek vagyunk hűen kitartani elképzeléseink mellett, de vigyázzunk arra, hogy ne ragaszkodjunk olyan dologhoz, ami fölött már eljárt az idő. Ne lepődjünk meg azon, ha ebben az időszakban vezetőinktől sok elvárást, határidős feladatot kapunk, melyeket erőink megfeszítésével, esetleg túlmunkával tudunk csak elvégezni. Összeütközik bennünk az, amire vágyunk, és az, aminek eleget kell tennünk. Ez megterhelő hatású lehet számunkra. Akadályok esetén próbáljuk a helyzetet toleránsan elfogadni, s ne keressünk „kudarcaink” okaként külső bűnbakot. Vigyázzunk arra is, hogy saját elképzelésünket, terhelhetőségünket ne várjuk el másoktól, legyen bennünk kellő rugalmasság és elfogadás.
 
 • A Mars szeptember 11-én hajnalban ismét a Vízöntő csillagjegybe érkezik, ahol november 15-ig a segítségünkre van abban, hogy engedjük el a régit, az idejét múltat és változtassunk. Előállhatunk új ötletekkel, s azokat, mások számára akár váratlanul, szokatlan gyorsasággal meg is valósíthatjuk. De ne lepődjünk meg nagyon, ha a kezdeti lelkesedésünk hamar alábbhagy, hiszen változékony periódusban vagyunk. A Vízöntő extravagáns hatása felerősíti a magamutogatás igényét, a vonzódást az extrém sportok, új dolgok kipróbálása iránt. A szoros kötődések helyett ilyenkor a baráti és társasági programokat részesítjük inkább előnyben. Ezzel jó lehetőséget kapunk arra, hogy közösséget, csoportot szervezzünk, vagy abban tevékenykedjünk. Lázadhatunk a ránk kényszerített dolgok, merev rendszerek ellen. Így ez a periódus magában hordozza a sztrájkok, lázadások, tűntetések, de egyben az elavult rendszerek megváltoztatásának a lehetőségét is. Vigyázzunk, nem érdemes alternatívák nélkül hősködni, felrúgni azt, ami addig biztonságot adott! Ha valamin változtatni akarunk, legyen meg hozzá a saját reálisan kivitelezhető elképzelésünk. Fokozódhatnak a migrációs (el – és bevándorlás) hatások szerte a világban. Sajnos, az arra hajlamos egyénekben erősödhetnek az ideológiai vagy etnikai különbözőségek miatti indulatok, bármilyen „másságra” most fokozott intoleranciával reagálhatnak. Emelt szinten inkább a globális együttműködést, a számkivetettek érdekében történő aktív és cselekvő összefogást segíti. Ugyanakkor jó lehetőség spirituális fejlődésre, szellemi elvek mentén csoportokat szervezhetünk, spirituális utakat kereshetünk. 
A Jupiter 2017. október 10-én 15 óra 20 perckor átlépett a szükségszerű transzformációt, mély változásokat szimbolizáló Skorpió csillagjegybe. Az előző jel, a Mérleg hatása alatt sok mindenben a kivárást és elkendőzést, a megoldások nélküli üres diplomáciai húzásokat, a halogatást is lehetővé tette. Egyéni életünkben és társadalmi, globális folyamatokban is azt üzente: „van néhány problémánk, de semmi komoly, mindent kézben tudunk tartani!”.  Az elmúlt egy év látszatmegoldásai után ráláthatunk arra, mi van a mélyben, mi a kendőzetlen valóság, annak érdekében, hogy az összefüggéseket felismerhessük és a megfelelő következtetés mellett valóban gyökeresen változtassunk. 2018 november 8-ig tartó időszakban a Jupiter hatása jóindulatúan feltárja életünk kínos nehézségeit, elhallgatott, rejtegetett dolgainkat, annak érdekében, hogy azt ne „sűrítsük”, bonyolítsuk tovább. Aki nyitott rá, annak támogatja egyéni önismereti munkáját, régóta hordozott problémáinak áttranszformálását, gazdagítja belső életét.
Bővebben a Jupiter a Skorpió jelében írásban olvashatsz róla


A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Bak csillagkép előterébe lépett 2017. december 20-án 5 óra 49 perckor. Saját területén időzve, uralmi jegyében otthonosan mozogva, intenzíven átélhetővé teszi mindannyiunk számára a Bak értékrendet 2020. december 17-ig. A sorstörvények élő tapasztalatát adja egyéni és globális szinten egyaránt. Szembesülhetünk az elmúlt 7-14-21 és 28 évvel ezelőtt elindított dolgaink következményével, átélhetjük azok „gyümölcsét”, legyenek azok stabilizált erőforrások, melyekre építhetünk, vagy éppen olyan „gyermekeink” (általunk létrehozott dolgok), akik ellenünk fordulnak. Érett felelősségvállalásra, ezzel együtt új cselekvési terv aktív kivitelezésére ösztönöz a felelősség tologatás és bűnbak képzés helyett. A múltban időzést, halogatást elengedve felnyitja a szemünket a jelen realitására, tisztánlátásra kényszerít a fejlődésünk érdekében, legyen az bármilyen fájdalmas élmény számunkra.
Bővebben a Bak jelében a Szaturnusz hanganyagból tudhatsz meg információkat

Az Uránusz 2018. május 15-én a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve 17 óra 18 perckor átlépett a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig bevezető ízelítőt ad hatásából, majd visszatér elvarrni a szálakat a Kos jegyébe november 6-tól 2019. március 6-ig. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk! A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a „föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa.
Bővebben a Bika jelében az Uránusz hanganyagból tudhatsz meg információkat

A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án végleg átlépett a Halak csillagképbe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!
Bővebben a Halak jelében a Neptunusz írásban olvashatsz róla

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.
Bővebben a Plútó a Bakban írásban olvashatsz róla

Fontosabb asztrológiai hatások, amire az asztrológus felhívja a figyelmet:
 • Augusztus 23-án 6 óra 8 perckor a Nap átlépett a Szűz csillagjegybe
 • Augusztus 27-én a Mars befejezi hátráló mozgását a Bak jelében
 • Szeptember 6-án hajnalban a Merkúr átlép a Szűz jegyébe
 • Szeptember 6-án 13 órakor a Szaturnusz is befejezi hátráló mozgását a Bak jegyében
 • Szeptember 9-én 11 órakor a Vénusz tovább halad a Skorpió jegyébe
 • Szeptember 11-én hajnalban a Mars ismét a Vízöntő jegyébe lép
 • Szeptember 12-én 9 órakor Jupiter – Plútó egzakt szextil
 • Szeptember 19 én hajnalban egzakt Mars – Uránusz kvadrát
 • Szeptember 22-én hajnalban a Merkúr tovább halad a Mérleg csillagjegybe
 • Szeptember 23-án 3 óra 54 perckor a Nap az őszi nap-éjegyenlőség pontján át a Mérleg csillagjegy előterébe lép
 Ne feledkezzünk meg az egész Szűz időszakot kísérő Mars – Uránusz kvadrátról!
 

Itt kérj tájékoztatót az asztrológia képzésről, vagy jelentkezz előzetesen!

Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
​pszichodráma vezető, család-és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola
Mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
Skype: artemiszmuhely
Tovább

D. Mária

Ismeretlenül is szeretnék gratulálni a weboldalhoz, és ahhoz a sok információhoz, amit nyújt! Nem tagadom, a holdnaptárt elég gyakran látogatom, mert én is elfogadom az ott lévő utalásokat. Hajdanán édesanyám a holdjárásnak megfelelően ültette, gondozta növényeit a kertben. Munkájához további sok sikert kívánok!

Jó lett az új asztrologiaoktatas.hu oldal! Letisztult, mégis tartalmas. Megőrizte valamennyire a régi kereteit, mégis XXI. századi. A színei és hangulata harmonizál az Artemisz Asztrológia Iskola színeivel, hangulatával.