info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Havi horoszkóp

Aktuális havi horoszkóp a Nap jegyváltása alapján

horoszkóp Bika Nap 2018 Nap a Bika csillagképbe lép 2018. április 20-án 5 óra 12 perckor, s tovább halad az Ikrek csillagkép előterébe május 21-én 4 óra 15 perckor.
Most a Bika Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Szent György, illetve Szelek Hava.

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg.
A horoszkóp ábra a BIKA jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.
Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

A Kos havában felmelegedő Föld már alkalmas a magok befogadására, minden a természet „nászáról” szól a külső világban. Április 22-én ünnepeljük a Földanya napját, mely a mai ember figyelmét ráirányítja arra, hogy stabil, tápláló és éltető közegünket tisztelni kell! Vigyázzunk rá, óvjuk erőforrásait, hiszen nem birtokolhatjuk, csak kölcsönkaptuk azokat. Ha nem tanuljuk meg a hálán és tiszteleten alapuló együttműködést Vele, életünk, létezésünk alapja kerül veszélybe!
 
Eljött az ideje annak, hogy minél több időt töltsünk a természetben. Sokan kirándulnak, kimozdulnak, míg mások intenzív kertészkedésbe fognak. Ezért, jó szívvel ajánljuk mindenki figyelmedbe az „Asztrológia a kertben” írásunkat!
 
BIKA hava: A termékenység időszaka

Hold fázisváltozásai
 • 04. 22-én éjszaka: „félhold” látható (első negyed - asztrológiailag: kvadrát) - Hold az Oroszlán csillagjegyben látható.
 • 04. 30-án hajnalban: „telihold” – Hold a Skorpió csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)
 • 05. 08-án hajnalban: „félhold” látható (harmadik negyed - asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Vízöntő csillagjegyben látható.
 • 05. 15-én 12 órakor Bika „újhold” – Hold a Bika csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)

Weboldalunkon külön menüpontot szentelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

A Merkúr március 6-án 8 órakor belépett a Kos csillagjegybe, ahol május 13-ig tartózkodik. Bevezeti, majd támogatja a várva-várt tavaszi, Kos energiákat. E tüzes közegben lendületet kapnak dolgaink, szeretnénk már mozgásba lendíteni elképzeléseinket. Ezzel lehetőségünk lesz a korábban eltervezett dolgok elindítására, lendületet kapunk az újrakezdéshez, vagy teljesen új dolgok tanulásához, elsajátításához. Türelmetlenül várjuk már az újat, a tavaszt, s ez kapkodáshoz, elsietett mozdulatokhoz is vezethet. Vitatkozó kedvet szít, erősíti az intoleranciát egyéni és társadalmi szinten egyaránt. Hajlamosít a türelmetlenségre életünk minden területén, és konfliktusokat okozhat meggondolatlan kijelentéseink nyomán. Véleménynyilvánításban erősíti a szubjektív, egyoldalú megközelítéseket, kinyilatkoztatásokat. Próbáljunk toleránsnak lenni mások véleményével szemben, kerüljük a vitát és a konkrét összeütközéseket, hősködést. Mozgásigényünket kellő megfontoltsággal éljük meg, megfelelő bemelegítés után. Óvatosan közlekedjünk, ilyen időszakban könnyebben lépjük túl a reális sebességhatárokat, mely fájdalmas tapasztalatokkal gyarapíthat bennünket!

 • A Merkúr május 13-án 14 órakor tovább halad a Bika csillagjegy előterébe, ahol május 30-ig tartózkodik. Mint illedelmes „közvetítő”, ajtót nyit az Uránusznak, akivel együtt megmozgatják, felpezsdítik a megszokott rendet, rendszereket. Izgalmas, forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató tavasz elé nézünk idén! A Bika területén haladó Merkúr kedvez a gyakorlatias elképzeléseknek, cselekedeteknek. Elmélyíti a gondolkodást, lelassít, s megfontolttá tesz, mely hasznos segítség a Kosban felerősödő türelmetlen hatások után. A változtatás igényt összekapcsolja a józan realitással, kitartással, a régi dolgok értékeinek felismerésével és hasznosításával. Szívesebben tevékenykedünk a természetben, kertészkedésre, külső környezetünkről való gondoskodásra alkalmas időszak. A számunkra értékes dolgok, ingatlanok, tartós eszközeink felújítására, értékmegóvására ugyanúgy alkalmas, mint szobanövényeink átültetésére. Használjuk ki ezt az időszakot arra is, hogy áttekintsük pénzügyeinket, befektetéseinket! Ha tanulni támad kedvünk, most inkább a gyakorlatias dolgok elsajátítására törekszünk. Beiratkozhatunk főzőtanfolyamra, agyagozhatunk, vagy akár masszázstechnikákkal is ismerkedhetünk saját kedvünkre.
A Vénusz március 31-én hajnalban átlép uralmi pozíciójába, a Bika csillagjegybe, s április 24-ig itt teljesíti ki hatását. Már visszafogottabb, és kevésbé önző módon segíti, hogy értékes és tartós dolgaink állagát őrizzük, csinosítsuk, szépítgessük. Fókuszba kerül a nőiesség, a szerelem, az életélvezetek, és a párkapcsolatok témája. Ez jelentkezhet a számunkra értékes kapcsolataink „állagának” javítására irányuló törekvésben, de az egyedül élők számára a hiányzó kapcsolatok fájdalmában is. Közeledik a jobb idő, s ilyenkor egyre többen fognak alakjuk formálásába. Ha szükségesnek látjuk, ebben az időszakban ruhatárunkat is bővíthetjük tartósnak szánt darabokkal. Ha van rá pénzünk, ékszereket is vásárolhatunk. Lássuk vendégül barátainkat, élvezzük a kellemes társaság, tánc, finom ételek, italok, közös éneklés örömeit! Gyűjtsük be magunknak mindazt, amire vágyunk!  Például kérjük meg partnerünket egy finom masszázsra, amit viszonozhatunk. Menjünk kirándulni, élvezzük ki és töltekezzünk fel Földanya kiteljesedő pompájából.
 
 • A Vénusz április 24-én 18 órától május 19-ig az Ikrek csillagjegy könnyed, levegős területén halad keresztül. Ebben a néhány hétben kapcsolatteremtő, megismerő, üzletépítő és utazni vágyó kedvünket fokozza. Társasági programokra érzünk indíttatást, megismerni, tudni törekszünk új dolgokat. Szeretnénk újonnan befogadott dolgainkat megosztani másokkal, véleményt cserélni, továbbadni azokat. Mozgásban lenni, s mozgatni mindent magunk körül! Kedvünk van kipróbálni sok mindent, de nehéz kitartani, következetesnek lenni egy dolog mellett. Alapvetően az intellektuális örömöket, azok igényét erősíti fel ez a hatás az utazásvággyal együtt. Fellendül az autópiac, sokan ilyenkor vesznek kerékpárt, görkorit, egyéb, a mozgáshoz, mozgékonysághoz kapcsolható eszközt, vagy lecserélik a kommunikációs eszközeiket, pl. telefont. A kínálat is nagyon sokszínű ezekben az időszakokban. A Vénusz a szerelemben nyitottá tesz új kapcsolatokra, játékos flörtökre, utazásokon, tanfolyamokon való ismerkedésre. Ezért várhatóan a társasági és ismerkedős oldalak népszerűsége, látogatottsága is növekedni fog ez alatt az idő alatt.
   
 • A Vénusz május 19-én 14 órakor átlép a Rák csillagjegy előterébe, és június 13-ig érzékennyé tesz bennünket személyes kapcsolatainkra, hiszen érzelmeinkre lesz aktiváló hatással. Vágyunk a romantikára, intimitásra, simogatásra, összebújásra.  Esetleg a család bővülésére, esküvőre, gyermekáldásra, unokára. Álmodozva, kreatív képzeletünket szabadon engedve, fejezzük ki érzéseinket zenével, tánccal, énekléssel, szabad alkotással, amit csak a magunk kedvére teszünk. Vegyünk részt vízparti élményekben, lazítsunk, napozzunk, fürdőzzünk, de közben ne feledkezzünk meg azon kapcsolataink ápolásáról sem, melyek fontosak számunkra. Vigyázzunk, ne erőszakoljuk rá környezetünkre magunkat túlzó gondoskodással, hogy azután mártír arccal önfeláldozásunkért cserébe fokozott figyelmet követeljünk. Fejezzük ki egyértelműen szeretet igényünket! Tartsunk családi, baráti összejöveteleket, hódoljunk az édes semmittevésnek, ha arra vágyunk!
A Mars a Bak csillagjegy területén halad keresztül március 17-én 17 órától május 16-ig tartó időszakban. Ezzel erőink fókuszát ismét a gyakorlati világ felé fordítja. „Megméri”, megmutatja számunkra, hogy az előző fázisban kitűzött elképzeléseink életszerűek-e. Segít megbízhatóan, következetesen, fegyelmezetten, kellő józan realitással végezni feladatainkat. Elkészíteni azokat a munkákat, melyek határidősek, vagy komoly koncentrációt, esetleg fizikai erőket is igényelnek. Most képesek vagyunk hűen kitartani elképzeléseink mellett, de vigyázzunk arra, hogy ne ragaszkodjunk olyan dologhoz, ami fölött már eljárt az idő. Ne lepődjünk meg azon, ha ebben az időszakban vezetőinktől sok elvárást, határidős feladatot kapunk, melyeket erőink megfeszítésével, esetleg túlmunkával tudunk csak elvégezni. Összeütközik bennünk az, amire vágyunk, és az, aminek eleget kell tennünk. Ez megterhelő hatású lehet számunkra. Akadályok esetén próbáljuk a helyzetet toleránsan elfogadni, s ne keressünk „kudarcaink” okaként külső bűnbakot. Vigyázzunk arra is, hogy saját elképzelésünket, terhelhetőségünket ne várjuk el másoktól, legyen bennünk kellő rugalmasság és elfogadás.
 
 • A Mars május 16-án hajnalban belép a Vízöntő csillagjegybe, ahol augusztus 13-ig a segítségünkre van abban, hogy engedjük el a régit, az idejét múltat és változtassunk. Előállhatunk új ötletekkel, s azokat, mások számára akár váratlanul, szokatlan gyorsasággal meg is valósíthatjuk. De ne lepődjünk meg nagyon, ha a kezdeti lelkesedésünk hamar alábbhagy, hiszen változékony periódusban vagyunk. A vízöntő extravagáns hatása felerősíti a magamutogatás igényét, a vonzódást az extrém sportok, új dolgok kipróbálása iránt. A szoros kötődések helyett ilyenkor a baráti és társasági programokat részesítjük inkább előnyben. Ezzel jó lehetőséget kapunk arra, hogy közösséget, csoportot szervezzünk, vagy abban tevékenykedjünk. Lázadhatunk a ránk kényszerített dolgok, merev rendszerek ellen. Így ez a periódus magában hordozza a sztrájkok, lázadások, tűntetések, de egyben az elavult rendszerek megváltoztatásának a lehetőségét is. Vigyázzunk, nem érdemes alternatívák nélkül hősködni, felrúgni azt, ami addig biztonságot adott! Ha valamin változtatni akarunk, legyen meg hozzá a saját reálisan kivitelezhető elképzelésünk. Fokozódhatnak a migrációs (el – és bevándorlás) hatások szerte a világban. Sajnos, az arra hajlamos egyénekben erősödhetnek az ideológiai vagy etnikai különbözőségek miatti indulatok, bármilyen „másságra” most fokozott intoleranciával reagálhatnak. Emelt szinten inkább a globális együttműködést, bármilyen számkivetettek érdekében történő aktív és cselekvő összefogást segíti. Ugyanakkor jó lehetőség spirituális fejlődésre, szellemi elvek mentén csoportokat szervezhetünk, spirituális utakat kereshetünk.
A Jupiter október 10-én 15 óra 20 perckor átlépett a szükségszerű transzformációt, mély változásokat szimbolizáló Skorpió csillagjegybe. Az előző jel, a Mérleg hatása alatt sok mindenben a kivárást és elkendőzést, a megoldások nélküli üres diplomáciai húzásokat, a halogatást is lehetővé tette. Egyéni életünkben és társadalmi, globális folyamatokban is azt üzente: „van néhány problémánk, de semmi komoly, mindent kézben tudunk tartani!”.  Az elmúlt egy év látszatmegoldásai után ráláthatunk arra, mi van a mélyben, mi a kendőzetlen valóság, annak érdekében, hogy az összefüggéseket felismerhessük és a megfelelő következtetés mellett valóban gyökeresen változtassunk. 2018 november 8-ig tartó időszakban a Jupiter hatása jóindulatúan feltárja életünk kínos nehézségeit, elhallgatott, rejtegetett dolgainkat, annak érdekében, hogy azt ne „sűrítsük”, bonyolítsuk tovább. Aki nyitott rá, annak támogatja egyéni önismereti munkáját, régóta hordozott problémáinak áttranszformálását, gazdagítja belső életét.
Bővebben a Jupiter a Skorpió jelében írásban olvashatsz róla


A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Bak csillagkép előterébe lépett 2017. december 20-án 5 óra 49 perckor. Saját területén időzve, uralmi jegyében otthonosan mozogva, intenzíven átélhetővé teszi mindannyiunk számára a Bak értékrendet 2020. december 17-ig. A sorstörvények élő tapasztalatát adja egyéni és globális szinten egyaránt. Szembesülhetünk az elmúlt 7-14-21 és 28 évvel ezelőtt elindított dolgaink következményével, átélhetjük azok „gyümölcsét”, legyenek azok stabilizált erőforrások, melyekre építhetünk, vagy éppen olyan „gyermekeink” (általunk létrehozott dolgok), akik ellenünk fordulnak. Érett felelősségvállalásra, ezzel együtt új cselekvési terv aktív kivitelezésére ösztönöz a felelősség tologatás és bűnbak képzés helyett. A múltban időzést, halogatást elengedve felnyitja a szemünket a jelen realitására, tisztánlátásra kényszerít a fejlődésünk érdekében, legyen az bármilyen fájdalmas élmény számunkra.
Bővebben a Bak jelében a Szaturnusz hanganyagból tudhatsz meg információkat

Az Uránusz belépett a Kos csillagjegybe 2011. március 12-én, és 2018. májusig itt fejti ki a hatását. Új és szükséges változásokhoz, „óriásugrásokhoz” segítve egyéneket, társadalmakat. Nyitottságot ad a magasabb tudatosságra, a felismerésekre, s ezzel együtt a gondolkodásunk megváltoztatására. Elősegíti a szélesebb látókört, mely feltétele a józan reformoknak, jövőnknek. Ezzel együtt felerősíti a türelmetlenséget, érzelmi impulzivitást, intoleranciát a mássággal kapcsolatosan. Társadalmi egyenlőtlenségek miatt elégedetlenség, sztrájk helyzetek, etnikai alapon kiéleződő konfliktusok időszaka lehet az előttünk levő szűk hét esztendő. Magasabb szintű erkölccsel és etikusággal tudunk csak úrrá lenni ezeken a feszültségeken, mely nem az egyének közötti különbségre, hanem a mindnyájunkban megtalálható közös pontokra, ez EMBERRE helyezi a hangsúlyt!
Bővebben a Kos jelében az Uránusz írásban olvashatsz róla

 
 • Izgalmas, forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató tavasz elé nézünk idén! Az Uránusz 2018. május 15-én a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve 17 óra 18 perckor átlép a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig bevezető ízelítőt ad hatásából, majd visszatér elvarrni a szálakat a Kos jegyébe november 6-tól 2019. március 6-ig. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a „föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa.
A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án végleg átlépett a Halak csillagképbe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!
Bővebben a Halak jelében a Neptunusz írásban olvashatsz róla

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.
Bővebben a Plútó a Bakban írásban olvashatsz róla

Fontosabb asztrológiai hatások, amire az asztrológus felhívja a figyelmet:
 • Április 20-án 5 óra 12 perckor a Nap belép a Bika csillagjegybe
 • Április 22-én 17 órakor a Plútó hátráló mozgásba kezd a Bak jegyében
 • Április 24-én 18 órakor a Vénusz átlép az Ikrek csillagjegybe
 • Május 13-án 14 órakor a Merkúr a Bika jegyébe lép
 • Május 15-én 17 órakor az Uránusz is belép a Bika csillagjegybe
 • Május 16-án hajnalban a Mars megkezdi hosszabb tartózkodását a Vízöntő jegyében
 • Május 19-én a Vénusz tovább halad a Rák jegyébe
 • Május 21-én 4 óra 15 perckor Nap tovább halad az Ikrek csillagjegyébe

Itt kérj tájékoztatót az asztrológia képzésről, vagy jelentkezz előzetesen!

Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
​pszichodráma vezető, család-és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola
Mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
Skype: artemiszmuhely
Tovább

D. Mária

Ismeretlenül is szeretnék gratulálni a weboldalhoz, és ahhoz a sok információhoz, amit nyújt! Nem tagadom, a holdnaptárt elég gyakran látogatom, mert én is elfogadom az ott lévő utalásokat. Hajdanán édesanyám a holdjárásnak megfelelően ültette, gondozta növényeit a kertben. Munkájához további sok sikert kívánok!

Jó lett az új asztrologiaoktatas.hu oldal! Letisztult, mégis tartalmas. Megőrizte valamennyire a régi kereteit, mégis XXI. századi. A színei és hangulata harmonizál az Artemisz Asztrológia Iskola színeivel, hangulatával.