info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Havi horoszkóp

Aktuális havi horoszkóp a Nap jegyváltása alapján

oroszlán hava 2018 A Nap belép az Oroszlán csillagképbe 2018. július 22-én 23 órakor, s tovább halad a Szűz csillagkép előterébe augusztus 23-án 6 óra 8 perckor. 
Most az Oroszlán Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Szent Jakab, illetve Áldás Hava.

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg.
A horoszkóp ábra az OROSZLÁN jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.
Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

A Nap még mindig magasan jár az égen, hosszúak és melegek a nappalok! Aki csak teheti, családjával, barátaival együtt kikapcsolódást iktat be a dolgos hétköznapokba. Hiszen ez az időszak kedvez az aktív pihenésnek, az életörömök - nyaralás, sport, lustálkodás, szerelmeskedés - megélésének.
 
Most, a kiteljesedés időszakában, kreatív alkotásvágyunkat is kiélhetjük! A Nap uralma alatt álló jegy, termékeny, kreatív erőt ad, amit visszaforgathatunk családunk életbe, például, jó érzékkel átalakíthatjuk otthonunkat. Segíti, hogy gyermekeinkkel lazább együttléteket szervezzünk, közösen játsszunk, élvezzük egymás társaságát. Ha éppen, teremteni, alkotni, megformálni vágyunk valamit életünkben, használjuk ki az Oroszlán időszak erre alkalmas tüzes teremtő erejét, inspirációját!
 
A kellemes meleg nyári éjszakákon, különösen az Oroszlán havában szép élményt nyújt az augusztusi csillaghullás, amikor is a Földünk „találkozik” a Perseida-meteorrajjal. A csillaghullás maximuma augusztus 12-én éjszaka várható. Kellemes társaságban egy pohár finom borral a kezünkben, élvezzük ki e fenséges égi színjátékot!

OROSZLÁN hava: A kiteljesedés ideje

Hold fázisváltozásai
 • 07. 27-én éjszaka: „telihold” –21 óra 30perctől 23 óra 13 percig tartó teljes holdfogyatkozással, a Hold a Vízöntő csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)
 • 08. 04-én 20 órakor: „félhold” látható (harmadik negyed - asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Bika csillagjegyben látható.
 • 08. 11-én 11 órakor Oroszlán „újhold” – Hold az Oroszlán csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)
 • 08. 18-án 9 órakor: „félhold” látható (első negyed - asztrológiailag: kvadrát) - Hold a Skorpió csillagjegyben látható.

Weboldalunkon külön menüpontot szentelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

A Merkúr június 29-én hajnalban átlépett az Oroszlán csillagkép előterébe, s szeptember 6-ig tartó, a Merkúr mozgását tekintve hosszabb ideig segíti, hogy a szervező és vezetői készségeink egyre jobban kibontakozzanak. Ugyanakkor a saját vélemény hangoztatásának fontossága miatt kevésbé figyelünk másokra, türelmetlenné válhatunk a külvilág gondolatai, véleménye iránt. Úgy érezhetjük, mintha csak a saját elképzelésünk lenne egyedül a helytálló! Figyeljünk arra, hogy az irányítást leginkább önmagunk felett gyakoroljuk! Kisebb és nagyobb vezetőink érzelmeinkre ható, hatásvadász manipulációit is vegyük észre. Legyünk toleránsak egymás irányába! Leghasznosabban ezt az időszakot kreatív alkotással, szervezési feladatokkal tölthetjük, számunkra fontos dolgok teremtését, megvalósulását menedzselhetjük. Vegyünk részt minél több kulturális programban, színházi élményben, színvonalas szabadidős tevékenységben. Nyaraljunk, ha megtehetjük.

A Vénusz a Szűz csillagjegy előterébe lépett július 10-én hajnalban, ahol hatásával augusztus 7-ig segít a mindennapi rutinban, munkában, akinek szükséges, a tanulásban. Ismét jobban jelen leszünk a mindennapi tevékenységekben, elfogadjuk azt, hogy bizonyos dolgokat kötelességszerűen el kell végeznünk. Kapcsolatainkban hangsúlyossá válnak a gyakorlatias dolgok, a hétköznapi tevékenységek. Könnyebb beosztónak lenni, örömmel végezhetünk aprólékos, máskor „nem szeretem” tevékenységeket, pl. ruhák, háztartási eszközök javítását. Ilyenkor a takarítás, rendrakás is könnyebben megy. Segítőkészségünk felerősödik, jóleső érzéssel tölt el bennünket, ha hasznára lehetünk a környezetünknek. Örömet találhatunk ilyenkor a tanulásban, az együtt végzett közös tevékenységekben, a szükséges dolgok megjavításában. Emberi kapcsolatainkban ilyenkor a kritikára érzékenyebben reagálunk a szokásosnál. Mielőtt társunknak segítő szándékkal „építő kritikát” fogalmazunk meg, gondoljuk végig, neki most valóban arra van szüksége, vagy inkább csak a figyelmes meghallgatásunkra. Ha hajlamosak vagyunk arra, hogy önmagunkat másokhoz mérjük, most ez a viselkedésünk, csak tovább fokozhatja önbizalomhiányunkat, kishitűségünket partnerkapcsolatunkban. Fontos, hogy észrevegyük, ezt mi tesszük önmagunkkal! Nem a társunk értékel le bennünket. Ugyanezzel az erővel önmagunkat meg is erősíthetjük!
 
 • A Vénusz augusztus 7-én hajnalban átlép uralmi pozíciójába, a Mérleg csillagképbe, ahol szeptember 9-ig tartózkodik. Feladataink, hétköznapi teendőink szükséges ellátása mellett figyelmünk jobban rákoncentrál saját vágyaink, életörömeink területére. Ez a hatás felerősíti a kapcsolatteremtési kedvet, vágyat szít minden számunkra kellemes tevékenységre, táncra, szórakozásra, flörtölésre. Megnő az igényünk a különböző kulturális programok iránt, saját ízlésvilágunknak megfelelő koncertre, kiállításra látogathatunk el. Ha van bennünk művészi önkifejezési igény, ez az időszak alkalmas arra, hogy alkotásvágyunknak teret engedjünk. Nyitottabbak vagyunk a szépre, a kellemesre, keressük a harmóniát kívül-belül. A Vénusz, a szerelem planétája a párkapcsolat jelében (Mérleg) szerelmessé és vágyakozóvá tesz bennünket. Ilyenkor szerelmesek vagyunk a szerelembe, vagy szenvedhetünk annak hiányától. S az utóbbit kompenzálhatjuk édesség evéssel, vagy olyan dolgok vásárlásával, melyre valójában nincs szükségünk. Könnyelműen bánhatunk pénzünkkel, a kedvező „akciók”, most hamarabb elcsábítanak bennünket. Legyünk megfontoltak, hogy később ne érezzük úgy, elpocsékoltunk pénzünket. Ez az asztrológiai hatás segít, hogy környezetünket harmonizáljuk, kapcsolatainkban békére leljünk, de vigyázzunk arra, hogy amit most jóindulatból „szőnyeg alá söprünk”, az később konfliktust fog hozni!
A Mars május 16-án hajnalban belépett a Vízöntő csillagjegybe, ahol augusztus 13-ig a segítségünkre van abban, hogy engedjük el a régit, az idejét múltat és változtassunk. Előállhatunk új ötletekkel, s azokat, mások számára akár váratlanul, szokatlan gyorsasággal meg is valósíthatjuk. De ne lepődjünk meg nagyon, ha a kezdeti lelkesedésünk hamar alábbhagy, hiszen változékony periódusban vagyunk. A vízöntő extravagáns hatása felerősíti a magamutogatás igényét, a vonzódást az extrém sportok, új dolgok kipróbálása iránt. A szoros kötődések helyett ilyenkor a baráti és társasági programokat részesítjük inkább előnyben. Ezzel jó lehetőséget kapunk arra, hogy közösséget, csoportot szervezzünk, vagy abban tevékenykedjünk. Lázadhatunk a ránk kényszerített dolgok, merev rendszerek ellen. Így ez a periódus magában hordozza a sztrájkok, lázadások, tűntetések, de egyben az elavult rendszerek megváltoztatásának a lehetőségét is. Vigyázzunk, nem érdemes alternatívák nélkül hősködni, felrúgni azt, ami addig biztonságot adott! Ha valamin változtatni akarunk, legyen meg hozzá a saját reálisan kivitelezhető elképzelésünk. Fokozódhatnak a migrációs (el – és bevándorlás) hatások szerte a világban. Sajnos, az arra hajlamos egyénekben erősödhetnek az ideológiai vagy etnikai különbözőségek miatti indulatok, bármilyen „másságra” most fokozott intoleranciával reagálhatnak. Emelt szinten inkább a globális együttműködést, a számkivetettek érdekében történő aktív és cselekvő összefogást segíti. Ugyanakkor jó lehetőség spirituális fejlődésre, szellemi elvek mentén csoportokat szervezhetünk, spirituális utakat kereshetünk.
 
 • A Mars hátráló mozgása során a Bak csillagjegy területére visszalép augusztus 13-án hajnalban, ahonnan szeptember 11-én ismét tovább halad a Vízöntő területére. Ebben a 4 hétben erőink fókuszát ismét a gyakorlati világ felé fordítja. „Megméri”, megmutatja számunkra, hogy az előző fázisban kitűzött elképzeléseink életszerűek-e. Segít megbízhatóan, következetesen, fegyelmezetten, kellő józan realitással végezni feladatainkat. Elkészíteni azokat a munkákat, melyek határidősek, vagy komoly koncentrációt, esetleg fizikai erőket is igényelnek. Most képesek vagyunk hűen kitartani elképzeléseink mellett, de vigyázzunk arra, hogy ne ragaszkodjunk olyan dologhoz, ami fölött már eljárt az idő. Ne lepődjünk meg azon, ha ebben az időszakban vezetőinktől sok elvárást, határidős feladatot kapunk, melyeket erőink megfeszítésével, esetleg túlmunkával tudunk csak elvégezni. Összeütközik bennünk az, amire vágyunk, és az, aminek eleget kell tennünk. Ez megterhelő hatású lehet számunkra. Akadályok esetén próbáljuk a helyzetet toleránsan elfogadni, s ne keressünk „kudarcaink” okaként külső bűnbakot. Vigyázzunk arra is, hogy saját elképzelésünket, terhelhetőségünket ne várjuk el másoktól, legyen bennünk kellő rugalmasság és elfogadás.
A Jupiter október 10-én 15 óra 20 perckor átlépett a szükségszerű transzformációt, mély változásokat szimbolizáló Skorpió csillagjegybe. Az előző jel, a Mérleg hatása alatt sok mindenben a kivárást és elkendőzést, a megoldások nélküli üres diplomáciai húzásokat, a halogatást is lehetővé tette. Egyéni életünkben és társadalmi, globális folyamatokban is azt üzente: „van néhány problémánk, de semmi komoly, mindent kézben tudunk tartani!”.  Az elmúlt egy év látszatmegoldásai után ráláthatunk arra, mi van a mélyben, mi a kendőzetlen valóság, annak érdekében, hogy az összefüggéseket felismerhessük és a megfelelő következtetés mellett valóban gyökeresen változtassunk. 2018 november 8-ig tartó időszakban a Jupiter hatása jóindulatúan feltárja életünk kínos nehézségeit, elhallgatott, rejtegetett dolgainkat, annak érdekében, hogy azt ne „sűrítsük”, bonyolítsuk tovább. Aki nyitott rá, annak támogatja egyéni önismereti munkáját, régóta hordozott problémáinak áttranszformálását, gazdagítja belső életét.
Bővebben a Jupiter a Skorpió jelében írásban olvashatsz róla


A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Bak csillagkép előterébe lépett 2017. december 20-án 5 óra 49 perckor. Saját területén időzve, uralmi jegyében otthonosan mozogva, intenzíven átélhetővé teszi mindannyiunk számára a Bak értékrendet 2020. december 17-ig. A sorstörvények élő tapasztalatát adja egyéni és globális szinten egyaránt. Szembesülhetünk az elmúlt 7-14-21 és 28 évvel ezelőtt elindított dolgaink következményével, átélhetjük azok „gyümölcsét”, legyenek azok stabilizált erőforrások, melyekre építhetünk, vagy éppen olyan „gyermekeink” (általunk létrehozott dolgok), akik ellenünk fordulnak. Érett felelősségvállalásra, ezzel együtt új cselekvési terv aktív kivitelezésére ösztönöz a felelősség tologatás és bűnbak képzés helyett. A múltban időzést, halogatást elengedve felnyitja a szemünket a jelen realitására, tisztánlátásra kényszerít a fejlődésünk érdekében, legyen az bármilyen fájdalmas élmény számunkra.
Bővebben a Bak jelében a Szaturnusz hanganyagból tudhatsz meg információkat

Az Uránusz 2018. május 15-én a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve 17 óra 18 perckor átlépett a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig bevezető ízelítőt ad hatásából, majd visszatér elvarrni a szálakat a Kos jegyébe november 6-tól 2019. március 6-ig. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk! A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a „föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa.
Bővebben a Bika jelében az Uránusz hanganyagból tudhatsz meg információkat

A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án végleg átlépett a Halak csillagképbe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!
Bővebben a Halak jelében a Neptunusz írásban olvashatsz róla

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.
Bővebben a Plútó a Bakban írásban olvashatsz róla

Fontosabb asztrológiai hatások, amire az asztrológus felhívja a figyelmet:
 • Július 22-én 23 órakor a Nap átlép az Oroszlán tüzes csillagjegyébe
 • Július 26-án hajnalban a Merkúr hátráló mozgásba kezd az Oroszlán jelében
 • Július 27-én éjszaka telihold teljes holdfogyatkozással kísérve
 • Augusztus 7-én hajnalban a Vénusz átlép uralmi jegyébe, a Mérlegbe
 • Augusztus 7-én 19 órakor az Uránusz is hátráló mozgásba kezd a Bika jegyében
 • Augusztus 13-án a Mars hátráló mozgással visszalép a Bak csillagjegybe
 • Augusztus 19-én hajnalban a Merkúr befejezi hátrálását az Oroszlán jegyében
 • Augusztus 19-én 10 órakor egzakt Jupiter - Neptunusz trigon
 • Augusztus 23-án 6 óra 8 perckor a Nap tovább halad a Szűz csillagjegybe
 
Augusztus 7 -19 között összesen 6 planéta lesz RETROGRÁD, azaz hátráló mozgású!

Itt kérj tájékoztatót az asztrológia képzésről, vagy jelentkezz előzetesen!

Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
​pszichodráma vezető, család-és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola
Mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
Skype: artemiszmuhely
Tovább

D. Mária

Ismeretlenül is szeretnék gratulálni a weboldalhoz, és ahhoz a sok információhoz, amit nyújt! Nem tagadom, a holdnaptárt elég gyakran látogatom, mert én is elfogadom az ott lévő utalásokat. Hajdanán édesanyám a holdjárásnak megfelelően ültette, gondozta növényeit a kertben. Munkájához további sok sikert kívánok!

Jó lett az új asztrologiaoktatas.hu oldal! Letisztult, mégis tartalmas. Megőrizte valamennyire a régi kereteit, mégis XXI. századi. A színei és hangulata harmonizál az Artemisz Asztrológia Iskola színeivel, hangulatával.