info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Kertészkedj a Holddal

Kertészkedés Kos Hold idején

Kertészkedés Kos Hold idején

 • A Kos Hold „termés nap”, ezért a termésükért ültetett növényeinkkel, gyümölcsfáinkkal foglalkozzunk leginkább. Ide tartozik minden gyümölcs és olyan növény, amit a magjáért termesztünk: bab, borsó, kukorica, gabonák stb.
 • Kos jellegű fűszerek, gyógynövények: fokhagyma, torma, citromfű, macskagyökér, komló, bors, pirospaprika, hagyma, mustármag.
Tovább
Kertészkedés Bika Hold idején

Kertészkedés Bika Hold idején

 • A Bika Hold „gyökér nap”, ezért leginkább a gyökerük miatt termesztett növényekkel foglalkozzunk. Ebbe a csoportba tartozik a retek, a répafélék, zeller, cékla, feketegyökér, hagyma, burgonya.
 • Kedvező hatású általában a palántázásnak, ültetésnek. Tavasszal a gumós virágokat is érdemes Bika Holdnál elültetni, pl. dália.
Tovább
Kertészkedés Ikrek Hold idején

Kertészkedés Ikrek Hold idején

 • Az Ikrek Hold „virág nap”, ezért leginkább a virágokkal, gyógynövényekkel való foglalatosságnak kedvez. Vessünk virágokat most!
 • Ez a holdhatás kevésbé segíti a nehéz kerti munkákat, inkább a virágok ültetését, szobai futónövényeink gondozását támogatja.
Tovább
Kertészkedés Rák Hold idején

Kertészkedés Rák Hold idején

 • A Rák Hold „levél nap”, ezért leginkább azokkal a növényekkel, gyógynövényekkel foglalkozzunk, amelyeket a levelükért termesztjük. Ilyenek a káposzta félék, sóska, spenót, saláta.
 • Ez a holdhatás kevésbé segíti a nehéz kerti munkákat, inkább a növények locsolását, tápoldatozását támogatja.
Tovább
Kertészkedés Oroszlán Hold idején

Kertészkedés Oroszlán Hold idején

 • Az Oroszlán Hold „termés nap”, ezért a termésükért ültetett növényeinkkel, gyümölcsfáinkkal foglalkozzunk leginkább. Ide tartozik minden gyümölcs és olyan növény, amit a magjáért termesztünk: bab, borsó, kukorica, gabonák stb.
 • Itt az ideje a gyümölcsök, termések begyűjtésének!
Tovább
Kertészkedés Szűz Hold idején

Kertészkedés Szűz Hold idején

 • A Szűz-napok a legalkalmasabbak mindenféle kerti munka elvégzésére! Legyen az ültetés, palántázás, átültetés, vetés, dugványozás, kötözés, karózás. A kerthez kapcsolódó kiszolgáló helyiségek, eszközök, szerszámok rendbetételére is felhasználhatjuk ezt a hatást.
 • A Szűz Hold „gyökér nap”, ezért leginkább a gyökerük miatt termesztett növényekkel foglalkozzunk. Ebbe a csoportba tartoznak a retek, a répafélék, zeller, cékla, feketegyökér, hagyma, burgonya.
Tovább
Kertészkedés Mérleg Hold idején

Kertészkedés Mérleg Hold idején

 • A Mérleg Hold „virág nap”, ezért leginkább a virágokkal, virágzó növényekkel való foglalatosságnak kedvez.
 • Ez a holdhatás kevésbé segíti a nehéz kerti munkákat, inkább a virágok ültetését, szobai növényeink gondozását támogatja.
Tovább
Kertészkedés Skorpió Hold idején

Kertészkedés Skorpió Hold idején

 • A Skorpió Hold „levél nap”, ezért leginkább azokkal a növényekkel, gyógynövényekkel foglalkozzunk, amelyeket a levelükért termesztünk.
 • Most gyűjthetsz olyan fűszer és gyógynövényeket, melyeknek a levelét szárítva tárolod. Gyógynövénygyűjtésre a legkedvezőbb a Skorpió Hold ideje, használd ki!
Tovább
Kertészkedés Nyilas Hold idején

Kertészkedés Nyilas Hold idején

 • A Nyilas Hold „termés nap”, ezért a termésükért ültetett növényeinkkel, gyümölcsfáinkkal foglalkozzunk leginkább. Ide tartozik minden gyümölcs és olyan növény, amit a magjáért termesztünk: bab, borsó, kukorica stb.
 • Alkalmas időszak a vetésre, ültetésre, aratására a gabonanövények minden formájánál. Különösen alkalmas dísznövények, magasra növő növények, futónövények ültetésére, díszkertek, parkok, kreatív beültetésére.
Tovább
Kertészkedés Bak Hold idején

Kertészkedés Bak Hold idején

 • A Bak-napok alkalmasak mindenféle kerti munka elvégzésére! Legyen az ültetés, palántázás, átültetés, vetés, ásás, kötözés. A kerthez kapcsolódó kiszolgáló helyiségek, eszközök, szerszámok rendbetételére, lomtalanítására is felhasználhatjuk ezt a hatást.
 • A Bak Hold „gyökér nap”, ezért leginkább a gyökerük miatt termesztett növényekkel foglalkozzunk. Ültethetjük, vagy akár szedhetjük is őket. Ebbe a csoportba tartoznak a retek, a répafélék, zeller, cékla, feketegyökér, hagyma, burgonya.
Tovább
Kertészkedés Vízöntő Hold idején

Kertészkedés Vízöntő Hold idején

 • A Vízöntő Hold „virág nap”, ezért leginkább a virágokkal, gyógynövényekkel való foglalatosságnak, ültetésnek, ápolásnak kedvez. Ilyenkor érdemes virágokat gyűjteni, majd szárítani.
 • Ez a holdhatás „terméketlen”, nem alkalmas kerti munkára, inkább a virágaink, szobai növényeink gondozását támogatja.
Tovább
Kertészkedés Halak Hold idején

Kertészkedés Halak Hold idején

 • A Halak Hold „levél nap”, ezért leginkább azokkal a növényekkel, gyógynövényekkel foglalkozz, amelyeket a levelükért termesztesz. Ültethetsz levélzöldségeket, mint pl. a káposzta félék, sóska, spenót, saláta.
 • Ez a holdhatás kevésbé segíti a nehéz kerti munkákat, inkább a növények, virágok locsolását, tápoldatozását támogatja. Öntözz bőségesen!
Tovább
A növények asztrológiai besorolása

A növények asztrológiai besorolása

A növények beosztása asztrológiai szempontból a vetés, ápolás és betakarítás ideje szerint.

A biogazdálkodást folytatók, már régóta figyelembe veszik a holdfázisokat.
Tovább

Orsi

Kedves Krisztina! Nagyon köszönöm a segítségedet. A mostani, lelkileg kissé összezavarodott időszakomban az egyik legjobb döntés volt felkeresni téged és önismereti elemzést kérni tőled. Irányt mutattál nekem, rávilágítottál arra, hogy mit miért teszek (félelmetes és egyben csodálatos is, hogy minden meg van írva) és persze a gyengeségeimet is kielemeztük. Talán most jutottam el arra a szintre, hogy az EGO-t félre tudom tenni és ennél sokkal lényegesebb dolgokra tudok koncentrálni. Ehhez azonban - első lépésként - szükségem volt erre a beszélgetésre. Köszönök mindent!

Vera

Nekem nagyon furcsa kapcsolatom van az idővel. Ezért már önmagában az, hogy valaki három órát szán rám az idejéből, nagyon nagyra értékelem. De nemcsak az idejével ajándékozott meg Krisztina, hanem a figyelmével és sok érdekességgel is. Szóban, írásban, képben magyarázott, nagy szakértelemmel, és a szakmája iránti nagy szeretettel. Nem mellékes a hely sem, ahol ezt tette, mert az is hozzájárult ahhoz, hogy a kimerítő elemzést kellemes és hasznos élményként raktározhatom el az emlékezetemben. Köszönettel, Vera