info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Holdfázisok

Holdfázisokról

Holdfázisokról

A Hold fázisváltozásairól praktikus információkat szedtem csokorba, melyek segítenek a mindennapokban!
A Hold erőteljes hatással van az életünkre. Fázis változásait ma ismét egyre több területen figyelembe veszik. Az ár-apály jelenség a legszembetűnőbb hatása a Földön a Hold „befolyásának”.
Tovább
Az újhold fázisa

Az újhold fázisa

A holdciklus az Újholddal kezdődik.

A Hold ilyenkor van a legközelebb a Naphoz. A Hold a Nap és a Föld között áll szinte "egy vonalban". A Hold túloldalát világítja meg a Nap, ezért látjuk "sötétnek". 
Tovább
A növőhold fázisa

A növőhold fázisa

Újholdtól Teliholdig a Növőhold fázisában járunk.

14 nap telik el az első és második holdnegyed ideje alatt. A Hold keskeny sarlóként jelenik meg, majd egyre gömbölyűbb D betűt formáz, míg végül teljesen kiteljesedik.
Tovább
A telihold fázisa

A telihold fázisa

A holdciklus fordulópontja a kiteljesedett Hold, holdtöltének is nevezzük.

Hold és a Nap ismét egy vonalban kerül, de most a két égitest közé kerül a Föld. A Nap teljesen megvilágítja a számunkra látható oldalát a Holdnak. 
Tovább
A fogyóhold fázisa

A fogyóhold fázisa

Teliholdtól Újholdig a Fogyóhold fázisban járunk. 

14 nap telik el a harmadik és negyedik holdnegyed ideje alatt. A kiteljesedett Hold fokozatosan fogyatkozik, míg egészen vékony C alakú sarlóvá nem válik.
Tovább
Újhold a Kos csillagjegyben

Újhold a Kos csillagjegyben

Az újhold a természettel összhangban élő népeknél mindig az új dolgok elindításának az ideje volt. 

A kozmikus évkezdettel egybeeső újholdnak (Kos újhold) kiemelt figyelmet tulajdonítottak.
Tovább

D. Mária

Ismeretlenül is szeretnék gratulálni a weboldalhoz, és ahhoz a sok információhoz, amit nyújt! Nem tagadom, a holdnaptárt elég gyakran látogatom, mert én is elfogadom az ott lévő utalásokat. Hajdanán édesanyám a holdjárásnak megfelelően ültette, gondozta növényeit a kertben. Munkájához további sok sikert kívánok!

Jó lett az új asztrologiaoktatas.hu oldal! Letisztult, mégis tartalmas. Megőrizte valamennyire a régi kereteit, mégis XXI. századi. A színei és hangulata harmonizál az Artemisz Asztrológia Iskola színeivel, hangulatával.