info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Érdekességek a Holdról

Hold Anyánk

Hold Anyánk

4,5 milliárd éve hűséges kísérőnk, ismerkedjünk meg Vele ezért közelebbről!
Ciklusváltozásai adják a földi időszámítás alapjait. Bár már rendelkezünk a pontos időméréshez szükséges órákkal, naptárakkal, mégis furcsa lenne számunkra, ha állandó jelenléte az éjszakai égbolton „megszűnne”. Hozzánk tartozik! Holdunk naprendszerünk második legnagyobb mellékbolygója. 
Tovább
A Hold keringési ciklusai

A Hold keringési ciklusai

Háromféle keringési idővel számolunk a Hold esetében:
- sziderikus
- szinodikus
- drakonikus
 
Tovább
A Hold ciklusai, mint az időmérés alapja

A Hold ciklusai, mint az időmérés alapja

A Hold megfigyelhető fázisváltozási alapján alakult ki az időmérés, a naptár alapja.
A ma használatos naptárt XIII. Gergely pápa 1582-ben alkotta meg, aki az addig érvényes Julianus naptárt reformálta meg.
Tovább
Miért látjuk a Holdnak mindig ugyanazt az arcát?

Miért látjuk a Holdnak mindig ugyanazt az arcát?

A Föld és a Hold csodálatosan és precízen összehangolt mozgásban vannak.
A Hold saját tengelye körüli forgás ideje megegyezik a keringési idejével (27,3 nap). Ezt nevezzük kötött tengelyforgásnak, melynek következménye, hogy a Holdnak mindig ugyanazt az oldalát látjuk a Földről.
Tovább
Kék Hold (Blue Moon)

Kék Hold (Blue Moon)

Kék Holdnak nevezzük azt a ritkán kialakuló naptári helyzetet (is), amikor egy adott hónapban kétszer van telihold.

Mivel a holdfázisok kb. 29,5 naponként ismétlődnek, és a naptári hónap is megközelítőleg ennyi napból áll, ezért általában egy hónapban csak egyszer van telihold.
Tovább
Holdfogyatkozás

Holdfogyatkozás

A holdfogyatkozás teliholdkor figyelhető meg. 

A Nap és a Hold között áll a Föld, így árnyéka takarja a Holdat. A jelenség kialakulásában fontos szerepet játszik, hogy a Nap és a Hold szinte ugyanolyan átmérőjűnek látszik az égen.
Tovább
Napfogyatkozás

Napfogyatkozás

Napfogyatkozás akkor következik be, amikor újhold van.

Ekkor tartózkodik a Hold a Föld és a Nap között, „kitakarva” ezzel a Nap kisebb vagy nagyobb részét a Földről nézve.
Tovább

N. A. tanácsadó szakpszichológus

Kedves Krisztina! Az elemzéskor egyrészt izgatott voltam, hátha valami homlokegyenesen ellentéteset kapok vissza, mint, amit eddig gondoltam magamról. Másrészt olyan könnyed és adekvát volt az egész, hogy nem fogalmazódott meg bennem más, minthogy megerősítéseket kaptam. Aztán jött a kérésed, hogy visszajelzést vársz és megintcsak az ugrott be, hogy élveztem és töltött, s hogy ami jó, az természetes és magától értetődő. Hogy jelezhetném ezt vissza? Aztán a napokban úgy adódott, hogy újra meghallgattam és… katartikus volt az élmény! :-) Minden egyes elhangzott szavad telitalálat volt. Hihetetlen volt - most már eltávolodva, kicsit elfelejtve, de ezáltal még tudatosabban és nyitottabban - újrahallani a beszélgetésünket. (Milyen jó, hogy rögzíted!) Rengeteg megnyugtató, inspiráló, jól eső és továbbgondolásra érdemes dolgot adtál át! Bravúrosan igazodtál érzelmi és gondolati csapongásaimhoz és tértél vissza a horizontális, vagy vertikális, a mindennapok gyakorlatára vagy éppen a szellemi síkokra való elterelődésekből a főcsapásokra, a születési ábra leglényegesebb üzeneteire. Profi módon ötvözve az asztrológia, a pszichológia és a szimbolika tartalmait, nyelvezetét. Nemcsak az önismereti fejlődéshez, hanem didaktikai szempontból is meg fogom még hallgatni jó párszor. Szeretnék majd én is ilyen szakmailag perfekt, ugyanakkor laza, biztonságot adó lélekvezetővé válni. Köszönöm.

K. Kata

Amikor mindig ugyanazok a problémák jelennek meg újra és újra az életünk akár több területén is és csak azt kérdezzük magunktól, hogy már megint mi és hol romlott el? Én újra egy ilyen válaszút elé kerültem és úgy érzem, a részletes horoszkóp elemzésem Krisztinával megerősített és segített, hogy más irányt vegyek. Továbbá rámutatott azokra a területekre, ahol tényleg dolgoznom kell magamon. Mindenkinek csak ajánlani tudom,aki úgy érzi mint én, hogy nem találja a helyét.