info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Érdekességek a Holdról

Hold Anyánk

Hold Anyánk

4,5 milliárd éve hűséges kísérőnk, ismerkedjünk meg Vele ezért közelebbről!
Ciklusváltozásai adják a földi időszámítás alapjait. Bár már rendelkezünk a pontos időméréshez szükséges órákkal, naptárakkal, mégis furcsa lenne számunkra, ha állandó jelenléte az éjszakai égbolton „megszűnne”. Hozzánk tartozik! Holdunk naprendszerünk második legnagyobb mellékbolygója. 
Tovább
A Hold keringési ciklusai

A Hold keringési ciklusai

Háromféle keringési idővel számolunk a Hold esetében:
- sziderikus
- szinodikus
- drakonikus
 
Tovább
A Hold ciklusai, mint az időmérés alapja

A Hold ciklusai, mint az időmérés alapja

A Hold megfigyelhető fázisváltozási alapján alakult ki az időmérés, a naptár alapja.
A ma használatos naptárt XIII. Gergely pápa 1582-ben alkotta meg, aki az addig érvényes Julianus naptárt reformálta meg.
Tovább
Miért látjuk a Holdnak mindig ugyanazt az arcát?

Miért látjuk a Holdnak mindig ugyanazt az arcát?

A Föld és a Hold csodálatosan és precízen összehangolt mozgásban vannak.
A Hold saját tengelye körüli forgás ideje megegyezik a keringési idejével (27,3 nap). Ezt nevezzük kötött tengelyforgásnak, melynek következménye, hogy a Holdnak mindig ugyanazt az oldalát látjuk a Földről.
Tovább
Kék Hold (Blue Moon)

Kék Hold (Blue Moon)

Kék Holdnak nevezzük azt a ritkán kialakuló naptári helyzetet (is), amikor egy adott hónapban kétszer van telihold.

Mivel a holdfázisok kb. 29,5 naponként ismétlődnek, és a naptári hónap is megközelítőleg ennyi napból áll, ezért általában egy hónapban csak egyszer van telihold.
Tovább
Holdfogyatkozás

Holdfogyatkozás

A holdfogyatkozás teliholdkor figyelhető meg. 

A Nap és a Hold között áll a Föld, így árnyéka takarja a Holdat. A jelenség kialakulásában fontos szerepet játszik, hogy a Nap és a Hold szinte ugyanolyan átmérőjűnek látszik az égen.
Tovább
Napfogyatkozás

Napfogyatkozás

Napfogyatkozás akkor következik be, amikor újhold van.

Ekkor tartózkodik a Hold a Föld és a Nap között, „kitakarva” ezzel a Nap kisebb vagy nagyobb részét a Földről nézve.
Tovább

Vera

Nekem nagyon furcsa kapcsolatom van az idővel. Ezért már önmagában az, hogy valaki három órát szán rám az idejéből, nagyon nagyra értékelem. De nemcsak az idejével ajándékozott meg Krisztina, hanem a figyelmével és sok érdekességgel is. Szóban, írásban, képben magyarázott, nagy szakértelemmel, és a szakmája iránti nagy szeretettel. Nem mellékes a hely sem, ahol ezt tette, mert az is hozzájárult ahhoz, hogy a kimerítő elemzést kellemes és hasznos élményként raktározhatom el az emlékezetemben. Köszönettel, Vera
 

Kata

Kedves Krisztina, lassan eltelt már egy hónap amióta Nálad voltam tanácsadáson. Azóta egyszer tudtam csak meghallgatni az elemzésedet. Az életemben hihetetlen gyorsasággal történnek az események, a "prés" amiről beszélni szoktál működik. Nincs olyan szegmense az életemnek amelyik ne szórítana, nagyon fájdalmas folyamat. Nagyon átfogó, precíz és hiteles asztrológus vagy, egy magasabb nézőpontból való rálátást adsz az embereknek az életükre. Szívből köszönök mindent!