HOROSZKÓP IKREK HAVÁRA

 • A Nap az Ikrek csillagjegybe lép május 21-én 9 óra 59 perckor, s tovább halad a nyári napforduló pontján keresztül a Rák csillagjegy előterébe június 21-én 17 óra 54 perckor.

 • Most az Ikrek Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Ígéret, illetve Pünkösd Hava.
 • A horoszkóp ábra az Ikrek jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg. Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

A nappalok hossza, a világosság még mindig fokozódik, s az Ikrek csillagkép minden hatása a nyarat készíti elő. Ilyenkor az egyén életében is egyre erősebb a vágy arra, hogy mozgásba lendüljön. Mivel eljött a jó idő, a Bika jegy segítségével elindultak a kerti munkák, a szükséges renoválások, most az Ikrek havában a figyelmünk egyre gyakrabban kalandozik el abba az irányba, hogy a pompájába borult természetben felfedezéseket tegyünk, kiránduljunk. Ebben az időszakban tervezi meg a legtöbb ember a nyaralását, célokat tűz ki, útitervet készít magának, családjának.

Eljött az ideje a tudás összegzésének is, zajlanak az év végi összefoglalások, és a vizsgaidőszak is kezdetét veszi.

Ikrek hava: A megismerés és kíváncsiság időszaka

Szinte minden mozgásban van körülöttünk. Sokan kirándulnak, kimozdulnak, míg mások kertészkednek, felújítanak. A nyári napfordulóig a nappali világosság fokozódik, melynek csúcspontja a fény diadala, ünnepe. Sok babona és rituálé kapcsolódik ehhez a naphoz évszázadok óta! Olvass itt a nyári napfordulóról!

Jó szívvel ajánljuk mindenki figyelmedbe az „asztrológia a kertben” témájú cikkünket! Itt találod meg!

Hold fázisváltozásai

 • 26-án 18 óra 33 perckor: „félhold” látható (harmadik negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Halak csillagjegyben látható.
 • 03-án 12 óra 02 perckor Ikrek „újhold” – Hold az Ikrek csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)
 • 10-én 7 óra 59 perckor: „félhold” látható (első negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Szűz csillagjegyben látható.
 • 17-én 10 óra 30 perckor: „telihold” – Hold a Nyilas csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)

SZEMÉLYJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A Merkúr

 • Uralmi pozíciójába az Ikrek csillagjegybe lép a Nappal egy időben május 21-én délben, és itt tartózkodik június 4-ig. Ebben a rövid időszakban inspirál, hogy többféle dologgal párhuzamosan is foglalkozzunk, s amit halogattunk korábban, azoknak most nekifogjunk, hogy gyorsan elintézzük. Fellendíti a mozgás vágyunkat, a kapcsolatteremtő és kommunikatív igényünket. Ha eddig nem tettük, most megtervezhetjük a nyaralást, hosszabb utazásokat. Támogató hatással van az üzleti életre, a kereskedelem fejlődésére, de egyben hajlamosít követhetetlen, kapkodó ötletekre is. Ez az időszak felerősíti a vásárló kedvet, de vigyázzunk a ravaszul megfogalmazott akciókkal, kiárusításokkal! Ne lepődjünk meg azon se, ha utazni vágyunk, új kapcsolatokat keresnénk, s minél több dolgot felfedezni vágyunk. E felfokozott megismerésvágy mögött ugyanakkor megvan a felületesség, szétszórtság és türelmetlenség lehetősége is. Vigyázzunk arra, ne fecsegjünk fölöslegesen! Az átgondoltság most is a hasznunkra van, nehogy „fél-információkat” adjunk tovább, s elveszítsük hitelességünket!
 • Június 4-én éjszaka tovább halad a Rák csillagjelbe, és június 27-ig a gondolkodásunkat szubjektív érzelmekkel átitatja. Igényt és lehetőséget ad arra, hogy feszítő érzelmeinket kibeszéljük. Segíti az érzelmekkel átszőtt kommunikációt, az empatikus meghallgatást, hogy nyitottak legyünk mások nézőpontjának megismerésére. Olvassunk verseket, család és történelmi regényeket, beszélgessünk és tevékenykedjünk együtt családtagjainkkal minél többet. Jó időszak ez arra is, hogy családfánkat feltárjuk, megismerjük a korábbi generációk családi történeteit, melyek néha tudattalanul, de hatással vannak aktuális életünkre, kapcsolataink mintázatára. Közismert, hogy gyökereink megismerése által élhetünk valóban kiteljesedett életet.

A Vénusz

 • Május 15-én 11 órakor átlépett uralmi pozíciójába a Bika csillagjegybe, s június 09-ig itt teljesíti ki hatását. Már visszafogottabb, és kevésbé önző módon segíti, hogy értékes és tartós dolgaink állagát őrizzük, csinosítsuk, szépítgessük. Fókuszba kerül a nőiesség, a szerelem, az életélvezetek, és a párkapcsolatok témája. Ez jelentkezhet a számunkra értékes kapcsolataink „állagának” javítására irányuló törekvésben, de az egyedül élők számára a hiányzó kapcsolatok fájdalmában is. Közeledik a jobb idő, s ilyenkor egyre többen fognak alakjuk formálásába. Ha szükségesnek látjuk, ebben az időszakban ruhatárunkat is bővíthetjük tartósnak szánt darabokkal. Ha van rá pénzünk, ékszereket is vásárolhatunk. Lássuk vendégül barátainkat, élvezzük a kellemes társaság, tánc, finom ételek, italok, közös éneklés örömeit! Gyűjtsük be magunknak mindazt, amire vágyunk! Például kérjük meg partnerünket egy finom masszázsra, amit viszonozhatunk. Menjünk kirándulni, élvezzük ki és töltekezzünk fel Földanya kiteljesedő pompájából.
 • Június 9-én hajnaltól július 03-ig az Ikrek csillagjegy könnyed, levegős területén halad keresztül. Ebben a néhány hétben kapcsolatteremtő, megismerő, üzletépítő és utazni vágyó kedvünket fokozza. Társasági programokra érzünk indíttatást, megismerni, tudni törekszünk új dolgokat. Szeretnénk újonnan befogadott dolgainkat megosztani másokkal, véleményt cserélni, továbbadni azokat. Mozgásban lenni, s mozgatni mindent magunk körül! Kedvünk van kipróbálni sok mindent, de nehéz kitartani, következetesnek lenni egy dolog mellett. Alapvetően az intellektuális örömöket, azok igényét erősíti fel ez a hatás az utazásvággyal együtt. Fellendül az autópiac, sokan ilyenkor vesznek kerékpárt, görkorit, egyéb, a mozgáshoz, mozgékonysághoz kapcsolható eszközt, vagy lecserélik a kommunikációs eszközeiket, pl. telefont. A kínálat is nagyon sokszínű ezekben az időszakokban. A Vénusz a szerelemben nyitottá tesz új kapcsolatokra, játékos flörtökre, utazásokon, tanfolyamokon való ismerkedésre. Ezért várhatóan a társasági és ismerkedős oldalak népszerűsége, látogatottsága is növekedni fog ez alatt az idő alatt.

A Mars

 • Május 16-án 4 órától július 02-ig a Rák csillagjegyén halad keresztül. Ezzel az aktivitási igényünket a szoros kapcsolataink, családunk, otthonunk irányába fordítja. Eljött az ideje a gondoskodásnak, a rászorulók pátyolgatásának, gyermekeinkkel való aktív foglalkozásnak, a közös ház körüli teendőknek. Saját, személyes céljainkkal kevésbé boldogulunk ilyenkor, hiszen céltudatosságunkat az érzelmeink befolyásolják, sokszor meghiúsítják elképzeléseinket, mivel tekintettel kell lennünk a körülöttünk élők igényeire is. A családdal való szoros együttlét viszont az arra hajlamos személyeknél felébresztheti a feszültségeket, mely érzelmi játszmákban, bűntudatkeltésben, érzelmi zsarolásban is megjelenhet. A politika színterén sajnos felébredő agresszióra, túlzott nacionalista, akár szélsőséges megnyilvánulásokra is számíthatunk. Legyünk toleránsak egymással! Aktív erőink levezetésére válasszunk ebben az időszakban vizes sportokat, ússzunk, evezzünk. Ha tehetjük, főzzünk kedvünkre, hozzuk össze a nagycsaládot!

SORSJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A Jupiter

A Jupiter égi útjának következő szakaszához érkezett 2018. november 8-án 13 órakor s belépett uralmi pozíciójába a Nyilas jegyébe, ahol 2019. december 2-ig tartózkodik. A Skorpió hatása alatt sok rejtett tartalomra, nehézségre igyekezett ráirányítani a figyelmünket, melyekkel, ha komolyan szembenéztünk, most segít ezen problémáink meghaladásában. Inspirál bennünket, hogy megtaláljunk magasabb értelmét az előző egy évünk nehézségeinek. Hogy észrevegyük, milyen erőforrásokkal, képességekkel rendelkezünk, hiszen túljutottunk rajta. S most ideje új célok felé fordulni, tervezzünk bátran! Egyre azonban fontos figyelni, törekedjünk arra, hogy a szép ideák az élet gyakorlati színterén is megvalósuljanak. A jupiteri analógiához kapcsolt igazságérzet és segítő lojalitás a Nyilas közegében nagy támogatást kap. Így szűkebb és tágabb közegünkben is valószínűleg fokozottan jelentkezik az igazságosság kérdése. Humánum, az általános emberi értékek és a segítőkészség is nagyobb hangsúllyal jelentkezik az egyének és társadalmak életében. Emellett többen érezhetnek vágyat továbbtanulásra, életszemléletük tágítására, hitéletben való erősödésre.

Bővebben: Jupiter a Nyilas csillagjegyben

A Szaturnusz

A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Bak csillagjegy előterébe lépett 2017. december 20-án 5 óra 49 perckor. Saját területén időzve, uralmi jegyében otthonosan mozogva intenzíven átélhetővé teszi mindannyiunk számára a Bak értékrendet 2020. december 17-ig. A sorstörvények élő tapasztalatát adja egyéni és globális szinten egyaránt. Szembesülhetünk az elmúlt 7-14-21 és 28 évvel ezelőtt elindított dolgaink következményével, átélhetjük azok „gyümölcsét”, legyenek azok stabilizált erőforrások, melyekre építhetünk, vagy éppen olyan „gyermekeink” (általunk létrehozott dolgok), akik ellenünk fordulnak. Érett felelősségvállalásra, ezzel együtt új cselekvési terv aktív kivitelezésére ösztönöz a felelősség tologatás és bűnbak képzés helyett. A múltban időzést, halogatást elengedve felnyitja a szemünket a jelen realitására, tisztánlátásra kényszerít a fejlődésünk érdekében, legyen az bármilyen fájdalmas élmény számunkra.

Bővebben: Szaturnusz a Bak csillagjegyben

TRANSZCENDENS PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

Az Uránusz

Az Uránusz március 6-án 10 órakor a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve ismét belépett a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig már kaptunk ízelítőt a hatásából 2018. május 15. és november 6-a között, mielőtt visszatért elvarrni a szálakat a Kos jegyébe. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk! A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a „föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa.

Bővebben: Uránusz a Bika csillagjegyben

A Neptunusz

A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án átlépett a Halak csillagjegybe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!

Bővebben: Neptunusz a Halak csillagjegyben

A Plútó

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.

Bővebben: Plútó a Bak csillagjegyben

Fontosabb asztrológiai hatások, amire az asztrológus felhívja a figyelmet:

 • Május 21-én 9 óra 59 perckor a Nap belép az Ikrek jegy levegős közegébe
 • Május 21-én délben a Merkúr is követi a Napot az Ikrek jegyébe
 • Június 4-én éjszaka a Merkúr tovább halad a Rák jel előterébe
 • Június 9-én hajnalban a Vénusz is átlép az Ikrek jegyébe
 • Június 16-án 16 órakor egzakt Jupiter – Neptunusz kvadrát áll fel
 • Június 21-én 17 óra 54 perckor a Nap a nyári napforduló pontján keresztül a Rák csillagjegy előterébe lép.

Pszichológiai szemléletű asztrológia oktatásunk új első modulja elindult!

Még csatlakozhatsz a csoporthoz! Távoktatást is választhatsz!

Sikeres különbözeti vizsga után 2. modulos is lehetsz!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola