info@mindenamiasztrologia.hu
+36 30/479-2392
K-P 13.00-17.00

Holdistennők

Holdistennők

A Holdhoz az asztrológiában (Nap párjaként) a női minőség megnyilvánulásait kapcsoljuk

Ciklikusan változó „arcait” (holdfázisok) különböző korokban és kultúrákban Istennőként tisztelték.

A görög mitológia istennőinek bemutatásán keresztül hívunk Benneteket egy misztikus utazásra, mely a női életút különböző szerepeivel kapcsolható össze.
 

A fiatal lányt a görög kultúrában Koré (Perszephoné), a kiteljesedett anyát Déméter (Ceres), míg az idős asszonyt Hekaté képében jelenítették meg.

Holdistennőként a következőket tisztelték


A telihold istennője:
Szeléné

A növekvő Hold istennője:
Artemisz

Az elfogyó, majd "sötét" Hold istennője:
Hekaté


A különböző női életfázisokban más-más istennő van „aktívan” jelen az életünkben. Rajtuk keresztül találkozunk örök női szerepeinkkel, s történeteikből megtanulhatjuk azt is, hogyan lehet, és kell ezekkel harmonikusan élni, s ha eljött az idő, tőlük szépen elbúcsúzni.

A mítoszok a lélek meséi, melyeket megismerve könnyebben elboldogulunk saját mélységeinkben. Ismerkedjünk meg velük, s tanuljunk tőlük! Jó böngészést!

TÖBBET AKAROK TUDNI AZ ASZTROLÓGIÁRÓL!
 
Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola
Mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892
Skype: artemiszmuhely
Tovább
Artemisz Holdistennő

Artemisz Holdistennő

Artemisz, mint holdistennő, védője a női szüzességnek és a beavatási szertartásoknak

Bár elsősorban vadászként emlegették, Artemisz a Hold istennője is volt.

Otthonosan mozgott az éjszakában, ahol hold- vagy fáklyafénynél bebarangolta vadonbirodalmát.
Tovább
Szeléné Holdistennő

Szeléné Holdistennő

Szeléné – a kiteljesedő, beérett Hold arca

Az emberiség hajnalán őseink az életük alapritmusát a Nap és Hold váltakozó ciklusaihoz igazították, hiszen nem volt időmérő eszközük.

Az égi „jelenségek” közül a fényes Nap és az alakját folyton változtató ezüstös Hold naponta látható volt, „erejüket” félték és tisztelték az emberek.
Tovább
Déméter Holdistennő

Déméter Holdistennő

Déméter, a telihold istennője - A termékenység istennője, a tápláló, az anya

Mitológiai háttere: A földművelésnek és a föld termékenységének istennőjeként tisztelték, aki gondoskodik a test és lélek táplálásáról egyaránt. Hozzá kapcsolódnak az Eleusziszi misztériumok. Ő a legbőkezűbb istennő.

Nevének jelentése: a földanya. Legjellemzőbb szimbóluma az érett gabona, melyet ábrázolásain a kezében tart.
Tovább
Hekaté Holdistennő

Hekaté Holdistennő

Hekaté – Holdistennő, a fogyó Hold arca - A bölcs öregasszony archetípusa

A természetes életbölcsesség életszakasza: Hekaté, a természetközeli vallásokban az Istennő három aspektusa (szűz, anya, bölcs idős asszony) közül a harmadikat testesíti meg.

Életünkben ez a fázis akkor kezdődik, amikor a fizikai termékenységi ciklusunk véget ér (menopauza), hogy helyet adjon szellemi életszakaszunknak, kiteljesedő bölcs nagy-anyai szerepeinknek.
Tovább

Orsi

Kedves Krisztina! Nagyon köszönöm a segítségedet. A mostani, lelkileg kissé összezavarodott időszakomban az egyik legjobb döntés volt felkeresni téged és önismereti elemzést kérni tőled. Irányt mutattál nekem, rávilágítottál arra, hogy mit miért teszek (félelmetes és egyben csodálatos is, hogy minden meg van írva) és persze a gyengeségeimet is kielemeztük. Talán most jutottam el arra a szintre, hogy az EGO-t félre tudom tenni és ennél sokkal lényegesebb dolgokra tudok koncentrálni. Ehhez azonban - első lépésként - szükségem volt erre a beszélgetésre. Köszönök mindent!

Vera

Nekem nagyon furcsa kapcsolatom van az idővel. Ezért már önmagában az, hogy valaki három órát szán rám az idejéből, nagyon nagyra értékelem. De nemcsak az idejével ajándékozott meg Krisztina, hanem a figyelmével és sok érdekességgel is. Szóban, írásban, képben magyarázott, nagy szakértelemmel, és a szakmája iránti nagy szeretettel. Nem mellékes a hely sem, ahol ezt tette, mert az is hozzájárult ahhoz, hogy a kimerítő elemzést kellemes és hasznos élményként raktározhatom el az emlékezetemben. Köszönettel, Vera