HAVI HOROSZKÓP: RÁK HAVA

 • A Nap a nyári napforduló pontján keresztül a Rák csillagjegybe lép június 21-én 17 óra 54 perckor, s tovább halad az Oroszlán csillagjegy előterébe július 23-án 4 óra 50 perckor. 

 • Most a Rák Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Szent Iván, illetve Napisten Hava.
 • A horoszkóp ábra a Bika jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg. Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

A nyári napfordulóig a nappali világosság fokozódik, melynek csúcspontja a fény diadala, ünnepe. Sok babona és rituálé kapcsolódik ehhez a naphoz évszázadok óta!

Ez az időszak kedvez a személyes kapcsolatok ápolásának, a romantikának, álmodozásnak, kreatív alkotásnak. A családdal való együttléteknek, vendéglátásnak, otthonnal kapcsolatos teendőknek.

A Rák jegye tanít bennünket arra, hogy érzelmeink felvállalása, megmutatása tesz igazán erőssé bennünket! Gyökereink elfogadása és megbecsülése nélkül a belső intim életünkben nem lesz rend, s ez megnehezíti a többi életterületen való helytállásunkat.

Elgondolkodhatunk azon, hogy egyéni életünkben a családra – szüleinkre, társunkra, gyermekeinkre – kellően odafigyelünk-e. Ez az időszak jó alkalom arra, hogy kifejezzük irányukba érzéseinket, hálánkat, szeretetünket!

Rák hava: Az otthon melege

Hold fázisváltozásai

Artemisz Asztrológia Holdnaptár Holdfázisok
 • 25-én 11 óra 46 perckor: „félhold” látható (harmadik negyed – kvadrát) – Hold a Kos csillagjegyben látható.
 •  02-án 21 óra 16 perckor Rák „újhold” – Hold a Rák csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)
 • 09-én 12 óra 55 perckor: „félhold” látható (első negyed – kvadrát) – Hold a Mérleg csillagjegyben látható.
 • 07. 16-án 23 óra 38 perckor: „telihold” – Részleges holdfogyatkozással, melynek maximuma 23 óra 31 perckor lesz. Hold a Bak csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)

Míg a részleges holdfogyatkozás látható lesz Magyarországról, addig a július 2-án Dél-Amerikát érintő teljes napfogyatkozást nálunk nem követhetjük nyomon. Túlnyomó része a Csendes-óceán szabad vízterületén fog áthaladni, csak Chile és Argentína egy keskeny sávjában nézhet végig a lakosság, ahogy a Hold teljesen „kitakarja” a Napot. Dél-Amerika többi részén részleges napfogyatkozást figyelhetnek meg az ott tartózkodók.

SZEMÉLYJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A MERKÚR ÉGI ÚTJA A RÁK IDŐSZAKBAN

A Merkúr június 4-én éjszaka tovább haladt a Rák csillagjegybe, ahol először június 27-ig, majd rövid, az Oroszlán jegyébe tett látogatás után július 19. és augusztus 11. között ismét a Rák jelében tartózkodva gondolkodásunkat szubjektív érzelmekkel hatja át. Igényt és lehetőséget ad arra, hogy feszítő érzelmeinket kibeszéljük. Segíti az érzelmekkel átszőtt kommunikációt, az empatikus meghallgatást, hogy nyitottak legyünk mások nézőpontjának megismerésére. Olvassunk verseket, család és történelmi regényeket, beszélgessünk és tevékenykedjünk együtt családtagjainkkal minél többet. Jó időszak ez arra is, hogy családfánkat feltárjuk, megismerjük a korábbi generációk családi történeteit, melyek néha tudattalanul, de hatással vannak aktuális életünkre, kapcsolataink mintázatára. Közismert, hogy gyökereink megismerése által élhetünk valóban kiteljesedett életet.
Az érzelmi közegbe ágyazott Merkúr felerősíti az álmodozásra való hajlamot, s azt is, hogy sértődékenyebbek, érzékenyebbek legyünk. Többet időzünk a múltban, jó vagy kevésbé jó érzésekkel emlékezünk. Régen mennyivel jobb volt…, gondolhatjuk, hallhatjuk, érezhetjük többször is! Nemzeti összetartozás érzésünket, de a szélsőségesen nacionalista megnyilvánulásokat is fokozza ez a hatás. Tegyünk most azért, hogy jól érezzük magunkat! Ne várjunk arra, hogy környezetünk ráérezzen és kitalálja gondolatainkat, vágyainkat, hanem annak adjunk egyértelmű hangot! Lehetőség szerint kerüljük most el azokat a döntéseket, melyek kellő racionális megfontoltságot igényelnek tőlünk.

A Merkúr június 27-én hajnalban átlép az Oroszlán csillagjegy előterébe, ahol július 19-ig segíti, hogy a szervező és vezetői készségeink egyre jobban kibontakozzanak. Ugyanakkor a saját vélemény hangoztatásának fontossága miatt kevésbé figyelünk másokra, türelmetlenné válhatunk a külvilág gondolatai, jelzései iránt. Úgy érezhetjük, mintha csak a saját elképzelésünk lenne egyedül a helytálló! Figyeljünk arra, hogy az irányítást leginkább önmagunk felett gyakoroljuk! Kisebb és nagyobb vezetőink érzelmeinkre ható, hatásvadász manipulációit is vegyük észre. Legyünk toleránsak egymás irányába! Leghasznosabban ezt az időszakot kreatív alkotással, szervezési feladatokkal tölthetjük, számunkra fontos dolgok teremtését, megvalósulását menedzselhetjük. Vegyünk részt minél több kulturális programban, színházi élményben, színvonalas szabadidős tevékenységben. Nyaraljunk, ha megtehetjük!

A VÉNUSZ ÉGI ÚTJA A RÁK IDŐSZAKBAN

A Vénusz június 9-én hajnaltól július 03-ig az Ikrek csillagjegy könnyed, levegős területén halad keresztül. Ebben a néhány hétben kapcsolatteremtő, megismerő, üzletépítő és utazni vágyó kedvünket fokozza. Társasági programokra érzünk indíttatást, megismerni, tudni törekszünk új dolgokat. Szeretnénk újonnan befogadott dolgainkat megosztani másokkal, véleményt cserélni, továbbadni azokat. Mozgásban lenni, s mozgatni mindent magunk körül! Kedvünk van kipróbálni sok mindent, de nehéz kitartani, következetesnek lenni egy dolog mellett. Alapvetően az intellektuális örömöket, azok igényét erősíti fel ez a hatás az utazásvággyal együtt. Fellendül az autópiac, sokan ilyenkor vesznek kerékpárt, görkorit, egyéb, a mozgáshoz, mozgékonysághoz kapcsolható eszközt, vagy lecserélik a kommunikációs eszközeiket, pl. telefont. A kínálat is nagyon sokszínű ezekben az időszakokban. A Vénusz a szerelemben nyitottá tesz új kapcsolatokra, játékos flörtökre, utazásokon, tanfolyamokon való ismerkedésre. Ezért várhatóan a társasági és ismerkedős oldalak népszerűsége, látogatottsága is növekedni fog ez alatt az idő alatt.

A Vénusz július 3-án 17 órakor átlép a Rák csillagjegy előterébe, és július 28-ig érzékennyé tesz bennünket személyes kapcsolatainkra, hiszen érzelmeinkre lesz aktiváló hatással. Vágyunk a romantikára, intimitásra, simogatásra, összebújásra. Esetleg a család bővülésére, esküvőre, gyermekáldásra, unokára. Álmodozva, kreatív képzeletünket szabadon engedve, fejezzük ki érzéseinket zenével, tánccal, énekléssel, szabad alkotással, amit csak a magunk kedvére teszünk. Vegyünk részt vízparti élményekben, lazítsunk, napozzunk, fürdőzzünk, de közben ne feledkezzünk meg azon kapcsolataink ápolásáról sem, melyek fontosak számunkra. Vigyázzunk, ne erőszakoljuk rá környezetünkre magunkat túlzó gondoskodással, hogy azután mártír arccal önfeláldozásunkért cserébe fokozott figyelmet követeljünk. Fejezzük ki egyértelműen szeretet igényünket! Tartsunk családi, baráti összejöveteleket, hódoljunk az édes semmittevésnek, ha arra vágyunk!

A MARS ÉGI ÚTJA A RÁK IDŐSZAKBAN

A Mars május 16-án 4 órától július 02-ig a Rák csillagjegyén halad keresztül. Ezzel az aktivitási igényünket a szoros kapcsolataink, családunk, otthonunk irányába fordítja. Eljött az ideje a gondoskodásnak, a rászorulók pátyolgatásának, gyermekeinkkel való aktív foglalkozásnak, a közös ház körüli teendőknek. Saját, személyes céljainkkal kevésbé boldogulunk ilyenkor, hiszen céltudatosságunkat az érzelmeink befolyásolják, sokszor meghiúsítják elképzeléseinket, mivel tekintettel kell lennünk a körülöttünk élők igényeire is. A családdal való szoros együttlét viszont az arra hajlamos személyeknél felébresztheti a feszültségeket, mely érzelmi játszmákban, bűntudatkeltésben, érzelmi zsarolásban is megjelenhet. A politika színterén sajnos felébredő agresszióra, túlzott nacionalista, akár szélsőséges megnyilvánulásokra is számíthatunk. Legyünk toleránsak egymással! Aktív erőink levezetésére válasszunk ebben az időszakban vizes sportokat, ússzunk, evezzünk. Ha tehetjük, főzzünk kedvünkre, hozzuk össze a nagycsaládot!

A Mars július 2-án hajnalban tovább halad az Oroszlán csillagképbe, mely, mint tüzes háttér, augusztus 18-ig a tovább fokozza a Mars dinamikus energiáját. Az évnek ez a hosszabb periódusa alkalmas arra, hogy egyéni elképzeléseinket kivitelezzük, aktívan teremtsünk, új dolgokat hozzunk létre. Vágy, hogy erőfeszítésünket siker és elismerés koronázza, most nagyon erős. Dinamizmusunk hajt bennünket előre, érvényesíteni akarjuk saját vágyainkat, elképzeléseinket. Az „akarom”, erős késztetése miatt összeütközésekre számíthatunk, ha elfelejtünk együttműködni a környezetünkkel. A szexuális energiákat is fokozott működésre készteti, aminek hatását 9 hónap múlva, a születésszám emelkedésében is tapasztalhatjuk. Sportteljesítményben, szervezői, vezetői feladatok ellátásában támogató módon érzékeljük ennek a periódusnak a hatását.  A médiában a sikeres férfiak mellett a magamutogató aranyifjúk is feltűnnek, az erre szakosodott műsorokban új „sztárokat” kereshetnek. A meglévő jó előadói és reprezentációs készségünket most kamatoztathatjuk, de ne feledjük, sikereinket másokkal együtt érjük el!

SORSJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A JUPITER ÉGI ÚTJA A RÁK IDŐSZAKBAN

A Jupiter égi útjának következő szakaszához érkezett 2018. november 8-án 13 órakor s belépett uralmi pozíciójába a Nyilas jegyébe, ahol 2019. december 2-ig tartózkodik. A Skorpió hatása alatt sok rejtett tartalomra, nehézségre igyekezett ráirányítani a figyelmünket, melyekkel, ha komolyan szembenéztünk, most segít ezen problémáink meghaladásában. Inspirál bennünket, hogy megtaláljunk magasabb értelmét az előző egy évünk nehézségeinek. Hogy észrevegyük, milyen erőforrásokkal, képességekkel rendelkezünk, hiszen túljutottunk rajta. S most ideje új célok felé fordulni, tervezzünk bátran! Egyre azonban fontos figyelni, törekedjünk arra, hogy a szép ideák az élet gyakorlati színterén is megvalósuljanak. A jupiteri analógiához kapcsolt igazságérzet és segítő lojalitás a Nyilas közegében nagy támogatást kap. Így szűkebb és tágabb közegünkben is valószínűleg fokozottan jelentkezik az igazságosság kérdése. Humánum, az általános emberi értékek és a segítőkészség is nagyobb hangsúllyal jelentkezik az egyének és társadalmak életében. Emellett többen érezhetnek vágyat továbbtanulásra, életszemléletük tágítására, hitéletben való erősödésre. Az előadást itt hallgasd meg!

Bővebben: Jupiter a Nyilas csillagjegyben

A SZATURNUSZ ÉGI ÚTJA A RÁK IDŐSZAKBAN

A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Bak csillagjegy előterébe lépett 2017. december 20-án 5 óra 49 perckor. Saját területén időzve, uralmi jegyében otthonosan mozogva intenzíven átélhetővé teszi mindannyiunk számára a Bak értékrendet 2020. december 17-ig. A sorstörvények élő tapasztalatát adja egyéni és globális szinten egyaránt. Szembesülhetünk az elmúlt 7-14-21 és 28 évvel ezelőtt elindított dolgaink következményével, átélhetjük azok „gyümölcsét”, legyenek azok stabilizált erőforrások, melyekre építhetünk, vagy éppen olyan „gyermekeink” (általunk létrehozott dolgok), akik ellenünk fordulnak. Érett felelősségvállalásra, ezzel együtt új cselekvési terv aktív kivitelezésére ösztönöz a felelősség tologatás és bűnbak képzés helyett. A múltban időzést, halogatást elengedve felnyitja a szemünket a jelen realitására, tisztánlátásra kényszerít a fejlődésünk érdekében, legyen az bármilyen fájdalmas élmény számunkra. Az előadást itt hallgasd meg!

Bővebben: Szaturnusz a Bak csillagjegyben

TRANSZCENDENS PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

AZ URÁNUSZ ÉGI ÚTJA A RÁK IDŐSZAKBAN

Az Uránusz március 6-án 10 órakor a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve ismét belépett a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig már kaptunk ízelítőt a hatásából 2018. május 15. és november 6-a között, mielőtt visszatért elvarrni a szálakat a Kos jegyébe. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk! A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a „föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa. Hallgasd meg az előadást!

Bővebben: Uránusz a Bika csillagjegyben

A NEPTUNUSZ ÉGI ÚTJA A RÁK IDŐSZAKBAN

A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án átlépett a Halak csillagjegybe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!

Bővebben: Neptunusz a Halak csillagjegyben

A PLÚTÓ ÉGI ÚTJA A RÁK IDŐSZAKBAN

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.

Bővebben: Plútó a Bak csillagjegyben

Fontosabb asztrológiai hatások, amire érdemes figyelni:

 • Június 21-én 17 óra 54 perckor a Nap a nyári napforduló pontján keresztül a Rák csillagjegy előterébe lép
 • Ezzel egyidőben a Neptunusz hátráló mozgásba kezd a Halak közegében
 • Június 27-én hajnalban a Merkúr belép az Oroszlán tüzes közegébe
 • Július 2-án hajnalban a Mars is csatlakozik az Oroszlán jeléhez
 • Július 3-án 17 órakor a Vénusz belép a Rák jegyébe
 • Július 8-án a Merkúr retrográd mozgásba vált az Oroszlán jelében
 • Július 16-án részleges holdfogyatkozás kíséri a teliholdat
 • Július 19-én 9 órakor a Merkúr visszatér a Rák közegébe
 • Július 23-án 4 óra 50 perckor a Nap tovább halad uralmi pozíciójába, az Oroszlán jegyébe

Pszichológiai szemléletű asztrológia oktatásunk új első modulja elindult!

Még csatlakozhatsz a csoporthoz! Távoktatást is választhatsz!

Sikeres különbözeti vizsga után 2. modulos is lehetsz!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola