Havi horoszkóp: Rák hava

2022.06.21-2022.07.22.

Nap a nyári napforduló pontján keresztül a Rák csillagjegybe lép 2022. június 21-én 11 óra 13 perckor, s tovább halad az Oroszlán csillagjegy előterébe július 22-én 22 óra 06 perckor. 

Most a Rák Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Szent Iván, illetve Napisten Hava.

A horoszkóp ábra a Rák jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.

2022 Rák havi horoszkóp Artemisz Asztrológia Debrecen

A havi asztrológiai aktualitások a NAP egy adott jelben való haladásához igazodnak. A Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki.

AKTUÁLIS KOZMIKUS HATÁSOK

A nyári napfordulót évszázadok homályába nyúlóan szinte minden kultúrában ünnepelték, ünneplik, mint a Nap, a Fény diadalát.

A nyárközép napja a Nap évenként ismétlődő útjának egyik fontos állomása. A nappali világosság ekkor a leghosszabb, ettől a “csúcsponttól” kezdve a téli napfordulóig a nappalok egyre rövidülnek.

Sok babona és rituálé kapcsolódik ehhez a naphoz! Évszázadok óta Szent Iván éjszakájának varázslatos erőket tulajdonítottak, máglyákat gyújtottak és különböző “tüzes” szertartásokat végeztek! Megtisztulással, gyógyítással, egészség megőrzésével, a szerelemmel, házassággal és a termékenységgel kapcsolatos mágikus praktikákat gyakorolták Európa-szerte ezen az éjszakán.

A termékenység és gyarapodás központi témája a Rák időszakának, mely kedvez a családdal való együttléteknek, vendéglátásnak, otthonnal kapcsolatos teendőinknek.

Most ápoljuk intenzívebben személyes kapcsolatainkat, teremtsünk romantikus helyzeteket, s ha késztetést érzünk rá álmodozzunk, alkossunk, engedjük, hogy kreatív énünk megmutatkozzon.

A Rák időszaka megtanít bennünket arra, hogy érzelmeink felvállalása, megmutatása tesz igazán erőssé bennünket!

Gyökereink elfogadása és megbecsülése nélkül a belső személyes életünkben nem lesz rend, s ez megnehezíti a többi életterületen való helytállásunkat.

Elgondolkodhatunk azon, hogy egyéni életünkben a családra – szüleinkre, társunkra, gyermekeinkre – kellően odafigyelünk-e. Ez az időszak jó alkalom arra, hogy kifejezzük irányukba érzéseinket, hálánkat, szeretetünket!

2022 Rák havi horoszkóp Artemisz Asztrológia Debrecen

Így átélhetjük a kölcsönös szeretet élményéből fakadó biztonságot
ebben a bizonytalanságokkal terhelt időszakban!

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Ikrek hava Artemisz Asztrológia Debrecen
Kozmikus évkör Bika hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Oroszlán hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kos hava a természet újjászületésének időszaka Artemisz Asztrológia Debrecen
Halak hava: a böjt időszaka Artemisz Asztrológia Debrecen
Kozmikus évkör Nyilas hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Szűz hava Artemisz Asztrológia Debrecen