HAVI HOROSZKÓP: BAK HAVA

  • A Nap december 21-én 11 óra 02 perckor a téli napforduló pontján át a Bak csillagjegy előterébe lép, s tovább halad a Vízöntő asztrológiai jel előterébe 2021. január 19-én 21 óra 39 perckor.
  • Jelentős égi esemény kíséri a téli napfordulót, ugyanis a Vízöntő korszakváltás szimbolikus bekezdését jelző Jupiter – Szaturnusz planéták együtt fognak állni e napon a Vízöntő csillagjegy nulladik fokán!

Az idei Karácsony sok aspektusában magán hordozza az “egyediséget”. Az idén átélt nehézségek, nem tűnnek el azért, mert Ünnepre készülünk. A Karácsonyi – Újévi ünnepkört komolyan megterheli az erőteljes indulatokban (agresszióban), türelmetlenségben, intoleranciában is megjelenő fényszög hatás, a Mars feszítő kapcsolata a Plútóval, majd a Szaturnusz – Jupiter együttállással. Legyél óvatos és megfontolt, amennyire csak teheted!

Most a Bak Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Álom, illetve Karácsony Hava.

Fordulóponton vagyunk, új korszak születésénél “bábáskodunk”! Ennek tudomásulvételéhez az emberiség olyan jelzéseket kap, amit nem hagyhat figyelmen kívül… A világjárvány, környezeti katasztrófák és minden egyéb jelzés ebbe az irányba vezetnek bennünket. Összegyűjtöttük egy helyre Számodra az ehhez a témához kapcsolódó írásainkat, előadásainkat: VÍZÖNTŐ KORSZAKVÁLTÁS IDEJÉN

A horoszkóp ábra a Bak jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási idejéhez viszonyítva adjuk meg. Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

Hozd ki a legtöbbet

az aktuális időminőségből!

A téli napforduló után a világosság ereje napról-napra növekedik, hogy kezdetét vegye egy új ciklus, a mélypontról való felemelkedés. Megfigyelve az ÉLET kőrforgását, ráébredhetünk a sorsunk hullámain hozzánk újra és újra visszatérő lehetőségeinkre. Hogy mindannak, amin átmentünk célja és értelme van. Többé, erősebbé és talán bölcsebbekké is váltunk általa. Ezért érdemes így év vége tájékán összegezni dolgainkat.

A napforduló pontján most is újjászületik a FÉNY, mely a tovább lépés ígéretével hív, csalogat, új utakat kínál mindannyiunknak. Az új dolgokba való belekezdéshez a lendületet és ösztönzést majd elhozza nekünk a Vízöntő…

Adventi gondolataimmal kívánom a Karácsony meghittségét, az összetartozás átélésének melegségét Minden Kedves Olvasónknak!

Hold fázisváltozásai

Artemisz Asztrológia Holdnaptár Holdfázisok
  • 22-én 0 óra 41 perckor: “félhold” látható (első negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Kos csillagjegyben látható.
  • 30-án 4 óra 28 perckor: “telihold” – Hold a Rák csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)
  • 06-án 10 óra 37 perckor: “félhold” látható (harmadik negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Mérleg csillagjegyben látható.
  • 13-án 6 óra 00 perckor Bak “újhold” – Hold a Bak csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)

SZEMÉLYJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A Merkúr a téli napfordulón, a Napot udvariasan “felvezetve” megérkezik a Bak csillagjegybe december 21-én hajnalban. 2021. január 8-ig megbízható háttérrel segíti az Új Esztendő feladatainak elkezdését. Egyénileg és társadalmi szinten egyaránt várja az összegzést, belső leltárt, életünkben a “tartozik és követel” rovatok áttekintését. Jó, ha “adósságainkat” rendezzük, s a szükséges lépésekkel nem várunk egy jövőbeli „majd egyszer” helyzetre, ami lehet, hogy soha nem jön el… Költségvetési kiigazításra, takarékos erőbeosztásra serkent mindenkit ez a periódus. A gazdasági folyamatok elemzései bekerülnek a közbeszédbe, s eljön az ideje a befektetett munka, az esetleges megszorítások eredményeinek tisztán látásnak! További reális lépéseket csak megfelelő helyzetfelmérés és új stratégia megfogalmazásával tehetünk. Amit csak lehet, ha lemondások árán is, de próbáljunk ebben az időszakban saját erőforrásból kivitelezni, finanszírozni! Valós és konkrét munkákba kezdhetünk, ha korrekt előkészítés előzte azt meg. Hitelfelvételhez csak nagyon alapos átgondolás után folyamodjunk. Tegyük rendbe a papírokat, iratokat otthon és a munkahelyen egyaránt, amit lehet, selejtezzünk ki.

Január 8-án 12 óra 59 perckor a Merkúr átlép a Vízöntő csillagjegy előterébe, ahol március 15-ig segíti a szükséges reformok megfogalmazását, szervezését, kivitelezését egyéni életünkben ugyanúgy, mint nagyobb, akár országos léptékekben. Ilyenkor könnyebb változtatni. Nagyobb ereje van ilyen időszakban a közösségeknek, civil és alulról építkező társadalmi folyamatoknak, használjuk ki!

Szokatlan lépéseket tehetünk az életünkben, új ötletekkel állhatunk elő, megreformálhatjuk korábbi életvitelünket! Keressük meg azt, hogy miben vannak közös nézőpontjaink másokkal, ahelyett, hogy arra tesszük a hangsúlyt, miben nem értünk egyet. Kezdjünk új típusú kommunikációba környezetünkkel, s meglepően tapasztalhatjuk, hogy kedvezően alakulnak kapcsolataink. Jó alkalom ez az időszak arra is, hogy belekezdjünk olyan tanulásba, amely egy addig ismeretlen világgal kapcsolhat össze bennünket. Így elkezdhetünk bármely vonzó idegen nyelvet, de akár a kozmosz analógiás nyelvét, az asztrológiát tanulni.

Ha lehetőségünk van rá, keressük a barátainkkal való kapcsolatot most az online tér segítségével. Kreativitásunkat felhasználva még ebben a korlátozott helyzetben is szervezhetünk “online bulit”, bár tudjuk, hogy ez nem a megszokott farsangi mulatság, ahol a régi dolgokat elengedve, kicsit “bolondozhatunk”, de emlékezetessé, egyedivé tehetjük. Éljük meg örömmel, felszabadultsággal!

Ha komolyabb dolgokra vágyunk és felerősödik bennünk a számkivetettek, szükséget szenvedőkkel kapcsolatos segítőkészségünk, ne várjunk másokra. Kezdeményezhetünk civil, közösségi formában társadalmilag hasznos tevékenységet is.

A Merkúr elkezdi ez évi első “hurok képzését”, azaz mozgásában hátrálóvá válik január 30-án, amit február 21-én fejez be, mindvégig a Vízöntő területén maradva.

A Vénusz megérkezett december 15-én 17 órakor a Nyilas csillagjegy előterébe, hogy 2021. január 8-ig segítse a megélt feszültségek után a feltöltődést. Vágyunk a lazább programokra, sportra, utazásra, kalandozásokra. A járványhelyzet miatt valószínűleg ezeket az igényeinket most csak belső utazásként tudjuk megélni. A korlátozás ugyanakkor ne tartson vissza! Jó időszak ez most arra, hogy a előkészítsünk, tervezgessünk egy későbbiekben megvalósuló utazást a bakancslistánkról. Emeltebb szinten filozófiai, életszemléleti gondolatcserékbe, beszélgetésekbe kezdhetünk, akár az online felületen keresztül is. Örömet okozhat egy-egy előadás meghallgatása, a világ sokszínűségét bemutató film vagy élménybeszámoló megtekintése. Elkezdhetünk egy új tanfolyamot is, akár az asztrológiával is megismerkedhetsz! Eszünkbe juthat, hogy szerencsejátékban kipróbáljuk, vajon Fortuna a kegyeibe fogad-e minket? Vénusz, mint a női szerepeink asztrológiai képviselője most Artemisz Istennő arcát hozza előtérbe. Így ne lepődjünk meg, ha hamarabb fellépünk a nők és elesettek védelmében, akár kissé harciasan is. A szerelemben nagyobb teret kap a játékosság, a közös kulturális programok szerepe. Vigyázzunk ne vállaljuk felesleges kockázatokat, hiszen optimistábbak, derűlátóbbak lehetünk, mint amit a valóság támogat. Könnyebben bedőlhetünk hangzatos és lelkesítő szlogeneknek, melyek alkalmi és ragyogó lehetőségeket kínálnak, mondván “mert megérdemeljük!” A külső korlátozásból fakadó feszültségeket most saját vágyaink kielégítésével kompenzálhatjuk. Jön a Karácsony, s ezzel együtt hajlamosabbak lehetünk többet költeni, mint ahogyan azt előre terveztük. Ha vannak “felesleges” erőforrásaink, azt a szerencsejátékok helyett inkább rászorulók, egyesületek, alapítványok támogatásával, mecénásként költsük el.

A Vénusz január 8-án 16 óra 41 perckor belép a Bak csillagjegy előterébe, s itt tartózkodik február 01-ig. Visszafogja a túlzott lazaságot, korlátozza a felelőtlen életélvezetet, ráirányítja a figyelmet az önfegyelemre, s a célok érdekében való lemondásra. Az életörömöket felváltja a gyakorlatiasság, feladat orientáltság. A vásárlási kedvet visszafogja, reálisabbá, átgondolttá teszi. Megmutatja, hol költekeztünk túl az elmúlt időszakban, s mit engedhetünk meg valójában magunknak. Aktuális lelkiállapotunknak megfelelően ráébredhetünk magányosságunkra, amikor valaki vagy valami hiányzik az életünkből. A magányosok, vagy “társas magányban” élők nagyobb eséllyel bezárkóznak, depresszívebb hangulatban sirathatják veszteségeiket. Emiatt valószínűleg többeknek lesz szüksége lelki segélyre, támogatásra… Vegyük észre, hogy vannak olyanok, akik nehezebb anyagi és/vagy érzelmi helyzetben vannak, mint mi! Ha megtehetjük, segítsük, támogassuk őket. Természetes módon megjelenik bennünk az igény arra, hogy életünk mélyebb értelmét, célját keressük. Ezzel az érettebb hozzáállással megtalálhatjuk építő hatását az esetleges egyedüllétnek.

Június 28-án hajnalban a Mars belépett uralmi pozíciójába, a Kos csillagjegybe és felfokozott dinamizmust, tettrekészséget, de ezzel együtt türelmetlenséget, harciasságot hoz nekünk 2021. január 6-ig! Ebben a bő fél évben hátráló mozgásban lesz: szeptember 10 – november 14-ig. Haladása során erőteljesen feszítő kapcsolatot hoz létre többször is a Bak jegyében lévő Plútóval és a Jupiter – Szaturnusszal. Amíg a Halak jegyében járt, addig azt éreztük, hogy le vagyunk lassulva, inkább csak terveztünk, álmodoztunk, kivártunk, s most eljött az idő a kivitelezéshez! Hirtelen tettre késznek és egyben türelmetlennek is érezhetjük magunkat. Harcossá, önössé, akár önzővé válhatunk cselekedeteinkben. Hajlamosabbak vagyunk ilyenkor arra, hogy “forró fejjel menjünk a falnak”, nem adva kellő időt a vágyaink, elképzeléseink józan ésszel való átgondolásának. Ez a hatás, fokozza az összeütközéseket, erősíti az agresszív indulatok megjelenését, rivalizálást, pozícióharcot egyéni szinten éppúgy, mint globálisan a Földön. Ha nem tudjuk felgyűlt energiáinkat építő módon mozgásban, szexben, sportban vagy bármilyen aktív cselekvésben levezetni, az számunkra balesetveszélyes is lehet. Különösen óvatosak legyünk minden szúró, vágó eszközzel és lőfegyverrel! Viszont a realitás talaján, kellő átgondoltság után ez a hatás lehetőséget ad számunkra komoly akadályok áttörésére, melyre már régóta készültünk. Engedjük, hogy új területek felé vezessen bennünket ez a felfedező energia!

A Mars január 6-án 23 óra 27 perckor átlép a Bika csillagjegybe, ahol március 4-ig tartózkodik. Akaratunkat földi célok felé irányítja, cselekedeteinkben a gyakorlati és megfontolt, szükségszerű lépéseket erősíti. Szorgalmas, szívós és kitartó munkát tesz lehetővé, tehát amihez korábban nem éreztünk kellő türelmet, most jött el az ideje! Kétkezi feladatainkat könnyebben elvégezzük ilyenkor, egyben régóta stabil dolgokat le is rombolhatunk. Ez az időszak egyben alkalmas arra is, hogy számunkra fontos értékeink állagmegóvásába, felújításába erőket fektessünk. Kertészkedjünk, építkezzünk, újítsunk fel kedvünk és lehetőségünk szerint. De mindenképpen figyeljünk arra, hogy fokozott fizikai energiáinkat levezessük! Válasszunk olyan mozgásformát, sportot, amely intenzív erőkifejtést igényel. De sportolás helyett akár fát is hasogathatunk…😊

Előfordulhat, hogy pénzügyeinkkel intenzívebben kell most foglalkoznunk. Ilyenkor a “bombabiztos” befektetések preferáljuk, hiszen csökken a kockázatvállaló kedvünk. Biztosításokra is fogékonyabbak vagyunk, mint máskor!

Fokozott igényként jelentkezhet most a testi kontaktus, az ölelés, vagy éppen annak fájdalmas hiánya okozhat feszültséget. A testi örömök előtérbe kerülnek (finom ételek, italok, erotika), élvezzük ki annak minden részét, s ha arra vágyunk, masszíroztassuk magunkat! Ugyanakkor legyünk megfontoltak vágyainkkal kapcsolatosan, hiszen könnyebb most mértéktelenné válni. Feszültségeinket hajlamosabbak lehetünk túlzott evéssel-ivással kompenzálni, mely súlygyarapodáshoz is vezethet.

Legyünk ebben az időszakban tudatosan nyitottak, ne hagyjuk, hogy ez a hatás egy időszerű változással szemben megingathatatlan, makacs ellenállásra késztessen!

SORSJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

Izgalmas történelmi periódusban élünk! A kikerülhetetlen változásokat jelzi és megtámogatja a Vízöntő jegyébe 12. 19. 14 óra 07 perckor megérkező Jupiter, mely a téli napforduló napján szoros együttállást hoz létre a Szaturnusszal. Hatásával felerősíti a reformok időszerűségét és lehetőségét, ha szükséges az aktuális társadalmi struktúrák, korábbi rend felborításával. 2021. 12. 29-ig tartó egy évben a Vízöntő jellemzőit, mint pl. “szabadság, egyenlőség, testvériség” témákat felfokozza mindnyájunkban. Ez a hatás ugyanúgy megjelenhet forradalmi lázongásokban, mint az emberiség jövőjét szolgáló innovációkban, kollektív szemléletváltásban. A Vízöntő Jupiter fontos lehetőséget ad egyéni és kollektív szinten a tudatuk tágítására, korábbi tudományos paradigmák megváltoztatására. Az önmagához képest relatív gyors haladása miatt “ideiglenesen” a Halak jegyébe átlép 21.05.14.-én, majd visszatér a Vízöntőbe 21.07.28. – 21.12.29. között.

Jupiter a Vízöntő jegyben részletesen

A Szaturnusz december 17-től, elbúcsúzva uralmi pozíciójától ismét megérkezett a Vízöntő csillagjegy előterébe, ahol 2023. március 27-ig tartózkodik. Várható tartalmaiból, ízelítőt adott már számunkra 2020. 03.22-től 2020. 07. 02-ig. Második belépése után röviddel egy kiexponált és nagyon fontos döntési pillanatot mutat számunkra a két sorsbolygó konjukciója, azaz a Szaturnusz – Jupiter együttállása. Mely, mint egy új “Lángoscsillag” jelzi a ma élő emberiségnek az új világkorszak visszavonhatatlan megérkezését!

Hatása alatt komoly társadalmi reformokra, rendszerváltásokra számíthatunk világszerte. Ez történhet józan belátással, vagy provokatív eseményekkel, lázadással, árulással, akár komolyabb ellenállási mozgalmakkal is, esetleg a technikai fejlődésből fakadó, vagy természeti katasztrófák által. Korábbi szövetségek széteshetnek, hogy helyet adjanak újabb, remélhetőleg a többség érdekeit szolgáló új csoportosulásoknak. Berobbannak, elterjednek az alternatív erőforrások, s akár meglepő, szinte hihetetlen eredményekről értesülhetünk a mesterséges intelligencia területéről. Ez a hatás jó lehetőséget ad a szűklátókörűség megváltoztatására, holisztikus azaz nagyobb egységben való gondolkodásra azoknak, akik készen állnak rá. S az új felismerések mentén kézzelfogható változások megalapozására, kivitelezésére mindannyiunk jövőjének érdekében.

Szaturnusz a Vízöntő jegyben részletesen

TRANSZCENDENS PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

  • Az Uránusz március 6-án 10 órakor a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve ismét belépett a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig már kaptunk ízelítőt a hatásából 2018. május 15. és november 6-a között, mielőtt visszatért elvarrni a szálakat a Kos jegyébe. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk! A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a “föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa. Hallgasd meg az előadást!

Bővebben: Uránusz a Bika csillagjegyben

  • A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án átlépett a Halak csillagjegybe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi “mesterek” megjelenésének, új szekták, “vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!

Bővebben: Neptunusz a Halak csillagjegyben

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.

Bővebben: Plútó a Bak csillagjegyben

Fontosabb asztrológiai hatások, amire az asztrológus felhívja a figyelmet:

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Asztrológia Iskola