SPORT ÉS MOZGÁSFORMA

A 12 CSILLAGJEGY KÉPVISELŐINEK

Bármilyen sport szóba jöhet, amiben kitűnhet, s megmutathatja, hogy mire képes. Nem csapatjátékos, legfontosabb számára, hogy a legjobb legyen a lehető legrövidebb idő alatt!

Nem kimondottan sportos alkat a szülött. A fárasztó testedzést általában kerüli, jobban kedveli a kényelmet. A természet közelségére vágyva rendszeresen sétákat tehet (nordic walking).

Állandó mozgásigényének megfelelően mindig megtalálja azt a sportot, mely képes fizikai mozgásigényét kielégíteni, agyát kikapcsolni. Többféle sportot, tevékenységet űzhet párhuzamosan.

A jegy tipikus képviselője nem kimondottan sportos alkat. Szeret inkább kényelmesen élni, álmodozni, fantáziálni. Aktuális hangulati beállítottsága határozza meg azt is, hogy sportol-e, s ha igen, akkor mit.

Amennyire kedveli a kényelmet, annyira fontos számára az is, hogy rendkívüliségével elkápráztassa környezetét. Ezért odafigyel testére, próbál jobbnak mutatkozni másoknál. Így fontos a sport az életében.

Az egészsége megőrzése céljából képes lehet arra, hogy rendszeres, de nem túlerőltető sportot végezzen. Ha lehet, mindezt szabad levegőn! Kielégítő lehet számára a kerékpározás, kocogás.

Ha szeretnéd tudni miért éppen azt a

szabadidős tevékenységet választod amit…

Alapvetően a társas és párosan végezhető sportok vonzzák. Olyanok, melyek lehetőséget adnak a szépség megmutatására, összhang teremtésére, és dekoratív öltözéket igényelnek.

Rengeteg energiája van, ezért nagyon fontos számára a napi szintű sport. Mindegy, hogy szülőként milyen sporttal ismertetjük meg, úgyis ő fogja kiválasztani, hogy mibe veti bele magát szenvedélyesen.

Mozgékonysága, jó testi felépítettsége miatt szinte bármilyen sportban kipróbálhatja magát. Fontos számára, hogy sikereket érjen el. Versengő típus, de csapatban is jól együttműködik.

Fontos számára a napi szintű testmozgás, mert jellemzően hajlamos elhanyagolni a saját testével való törődést a munkamániája miatt. Testét és szellemét egyaránt karban tarthatja a jóga segítségével. Vonzzák a kihívások.

Folyamatos mozgásigényük és változatosság keresésük miatt sokféle sportot kipróbálhatnak. Jó ritmusérzéküket a táncban (csoportban, formációban) is kiélhetik. Az extrém sportok szerelmese (hőlégballon, ejtőernyőzés)

Nem igazán sportos alkat. Szeret inkább kényelmesen élni, álmodozni, fantáziálni. Nincs benne versenyszellem. Leginkább a másokkal való kellemes együttlét inspirálhatja mozgásra. Szereti a kényelmes sétát, a laza természetjárást.

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola