HOROSZKÓP HALAK HAVÁRA

 • A Nap 2019. február 19-én 0 óra 4 perckor a Halak asztrológiai jel előterébe lép, ahonnét március 20-án 22 óra 58 perckor, a tavaszi nap-éjegyenlőség pontján keresztül átlép a Kos jelébe, hogy kezdetét vegye a kozmikus újév.
 • Most a Halak Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Böjt elő, illetve Jégbontó Hava.
 • A horoszkóp ábra a Halak jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg. Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

A mögöttünk hagyott Vízöntő Hava „dimenziókapuként” új inspirációkkal, ötletekkel, elképzelésekkel ajándékozott meg bennünket. Problémáinkon keresztül felhívta a figyelmünket az egyéni és kollektív változások szükségességére.

Ha a változás magja megfogant bennünk, új ideáinkat számunkra a Halak időszaka „hordja ki a méhében”, formálja, alakítja, hogy belőle megszülethessen, láthatóvá váljon, testet öltsön végre az ÚJ, a tavaszi napfordulón!

A „Halakkal” bezárul a zodiákus köre, lehetőséget adva ezzel egy új ciklus kezdetének. De minden új kezdet előtt van egy összegző időszak, ami alkalmas a dolgok belső átgondolására, átminősítésére. Vizsgáljuk meg, hol tartunk életünkben, ezt kiknek, és milyen sorserőknek köszönhetjük. Lássuk meg életünk transzcendens összefüggéseit!

Halak hava: A böjt elő időszaka

Hold fázisváltozásai

 • 02.19-én 16 órakor: „telihold” – Hold a Szűz csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)
 • 02.26-án 12 órakor: „félhold” látható (asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Nyilas csillagjegyben látható.
 • 03.06-án 17 órakor Halak „újhold”. Hold a Halak csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)
 • 03.14-én 11 órakor: „félhold” látható (asztrológiailag: kvadrát) – Hold az Ikrek csillagjegyben látható.

Weboldalunkon külön menüpontot szentelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

SZEMÉLYJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A Merkúr

 • A Merkúr február 10-én 11 órakor a Napot kissé megelőzve belépett a Halak jegyébe, ahol – mozgását tekintve – hosszabb ideig, április 17-ig tartózkodik. Ebből március 5-28. között hátráló mozgást végez. E jel hatása alatt megnehezíti a konkrét döntéseket, hétköznapi ügymenetet, gyakorlatias dolgokat. Hivatalos dolgokban ilyenkor gyakran találkozunk pontatlansággal, káosszal, határozatlansággal, akár egymásnak ellentmondó dolgokkal is. Ezért minden fontos ügyintézéskor, szerződéskötéskor fokozott óvatossággal járjunk el! Segíti viszont a művészi kifejezésmódot, ihletet, intuíciót adva az alkotáshoz, használjuk fel erre ezt az időszakot, ha tehetjük! Másokat segítő és humánus törekvéseink, az együttérzésre való hajlamunk fokozódik, s érdeklődésünk inkább a belső világ történései felé fordul. Olvassunk pszichológiai vagy spirituális könyveket, vagy kezdjünk ilyen témájú tanulásba, akár az Artemisz Asztrológia Iskolában. Figyeljük álmainkat! Folytassunk baráti beszélgetéseket az érzelmeinkről, vágyainkról. Ilyenkor fontos, hogy óvatosan bánjunk az alkohollal, gyógyszerekkel, egyéb tudatmódosítókkal, mert érzékenyebben reagálunk hatásukra.

A Vénusz

 • A Vénusz február 3-án éjszaka tovább haladt a Bak csillagjegy előterébe, s itt tartózkodik március 1-ig. Visszafogja a túlzott lazaságot, korlátozza a felelőtlen életélvezetet, ráirányítja a figyelmet az önfegyelemre, s a célok érdekében való lemondásra. Az életörömöket felváltja a gyakorlatiasság, feladat orientáltság. A vásárlási kedvet visszafogja, reálisabbá, átgondolttá teszi. Megmutatja, hol költekeztünk túl az elmúlt időszakban, s mit engedhetünk meg valójában magunknak. Aktuális lelkiállapotunknak megfelelően ráébredhetünk magányosságunkra, amikor valaki vagy valami hiányzik az életünkből. A magányosok, vagy „társas magányban” élők nagyobb eséllyel bezárkóznak, depresszívebb hangulatban sirathatják veszteségeiket. Emiatt valószínűleg többeknek lesz szüksége lelki segélyre, támogatásra… Vegyük észre, hogy vannak olyanok, akik nehezebb anyagi és/vagy érzelmi helyzetben vannak, mint mi! Ha megtehetjük, segítsük, támogassuk őket. Természetes módon megjelenik bennünk az igény arra, hogy életünk mélyebb értelmét, célját keressük. Ezzel az érettebb hozzáállással megtalálhatjuk építő hatását az esetleges egyedüllétnek.
 • A Vénusz március 1-én 17 órakor tovább halad a számára komor és korlátozó Bak közegből a Vízöntő csillagjegyébe, ahol március 26-ig tartózkodik. Vágyat szít bennünk, hogy a sok teher, felelősség, munka után lazítsunk, s kipróbáljunk valami újat, vagy régóta vágyottat, esetleg egyszerűen csak szabadságoljuk magunkat a mindennapokból. Lesznek, akiket ez a hatás arra serkent, hogy külföldre utazzanak, esetleg spirituális, szellemi programokban vegyenek részt. Ha erős az „Egyedül vagyok a gondolkodásmódommal” – érzete, most találhatunk olyan csoportosulásokat, ahol hasonló életszemléletűekkel találkozhatunk (pl. Asztrológia Iskola, Kulturális Kreatívok) Kedvez ez az időszak a közösségi örömöknek, buliknak, társaságok, baráti csoportosulások újra szerveződhetnek. Alapítványokat, egyesületeket, számunkra fontos közösségi vagy segítő intézményeket alapíthatunk, vagy kapcsolódhatunk a már meglevők munkájához. Gyakorolhatjuk a kiszolgáltatott helyzetben lévő embertársaink támogatását. Esetleg belevághatunk személyes kapcsolataink megreformálásába, váratlan, szokatlan és új színeket adva a korábbi megszokott rutinhoz. Új kapcsolatok iránt nagyobb nyitottsággal rendelkezve esetleg olyan helyzeteket is kipróbálhatunk, ami addig ismeretlen volt számunkra. Örüljünk minden inspiráló, új élménynek, helyzetnek!

A Mars

 • A Mars február 14-én 11 órakor átlépett a Bika csillagjegybe, ahol március 31-ig tartózkodik. Akaratunkat földi célok felé irányítja, cselekedeteinkben a gyakorlati és megfontolt, szükségszerű lépéseket erősíti. Szorgalmas, szívós és kitartó munkát tesz lehetővé, tehát amihez korábban nem éreztünk kellő türelmet, most jött el az ideje! Kétkezi feladatainkat könnyebben elvégezzük ilyenkor, egyben régóta stabil dolgokat le is rombolhatunk. Ez az időszak egyben alkalmas arra is, hogy számunkra fontos értékeink állagmegóvásába, felújításába erőket fektessünk. Kertészkedjünk, építkezzünk, újítsunk fel kedvünk és lehetőségünk szerint. De mindenképpen figyeljünk arra, hogy fokozott fizikai energiáinkat levezessük! Előfordulhat, hogy pénzügyeinkkel intenzívebben kell foglalkoznunk most. Legyünk megfontoltak vágyainkkal kapcsolatosan, gondoljuk át jól, hogy azok kiszolgálása valóban megéri-e a befektetést. A test örömei is előtérbe kerülnek most, élvezzük ki annak minden részét (finom étel, ital, erotika), s ha arra vágyunk, masszíroztassuk magunkat.

SORSJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A Jupiter

A Jupiter égi útjának következő szakaszához érkezett 2018. november 8-án 13 órakor s belépett uralmi pozíciójába a Nyilas jegyébe, ahol 2019. december 2-ig tartózkodik. A Skorpió hatása alatt sok rejtett tartalomra, nehézségre igyekezett ráirányítani a figyelmünket, melyekkel, ha komolyan szembenéztünk, most segít ezen problémáink meghaladásában. Inspirál bennünket, hogy megtaláljunk magasabb értelmét az előző egy évünk nehézségeinek. Hogy észrevegyük, milyen erőforrásokkal, képességekkel rendelkezünk, hiszen túljutottunk rajta. S most ideje új célok felé fordulni, tervezzünk bátran! Egyre azonban fontos figyelni, törekedjünk arra, hogy a szép ideák az élet gyakorlati színterén is megvalósuljanak. A jupiteri analógiához kapcsolt igazságérzet és segítő lojalitás a Nyilas közegében nagy támogatást kap. Így szűkebb és tágabb közegünkben is valószínűleg fokozottan jelentkezik az igazságosság kérdése. Humánum, az általános emberi értékek és a segítőkészség is nagyobb hangsúllyal jelentkezik az egyének és társadalmak életében. Emellett többen érezhetnek vágyat továbbtanulásra, életszemléletük tágítására, hitéletben való erősödésre. Az előadást itt hallgasd meg!

Bővebben: Jupiter a Nyilas csillagjegyben

A Szaturnusz

A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Bak csillagjegy előterébe lépett 2017. december 20-án 5 óra 49 perckor. Saját területén időzve, uralmi jegyében otthonosan mozogva intenzíven átélhetővé teszi mindannyiunk számára a Bak értékrendet 2020. december 17-ig. A sorstörvények élő tapasztalatát adja egyéni és globális szinten egyaránt. Szembesülhetünk az elmúlt 7-14-21 és 28 évvel ezelőtt elindított dolgaink következményével, átélhetjük azok „gyümölcsét”, legyenek azok stabilizált erőforrások, melyekre építhetünk, vagy éppen olyan „gyermekeink” (általunk létrehozott dolgok), akik ellenünk fordulnak. Érett felelősségvállalásra, ezzel együtt új cselekvési terv aktív kivitelezésére ösztönöz a felelősség tologatás és bűnbak képzés helyett. A múltban időzést, halogatást elengedve felnyitja a szemünket a jelen realitására, tisztánlátásra kényszerít a fejlődésünk érdekében, legyen az bármilyen fájdalmas élmény számunkra. Az előadást itt hallgasd meg!

Bővebben: Szaturnusz a Bak csillagjegyben

TRANSZCENDENS PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

Az Uránusz

Az Uránusz az elmúlt fél évben már ízelítőt adott nekünk a Bika jeggyel való kapcsolatából. November 6-án visszatért elvarrni a szálakat a Kos jegyébe, hogy 2019. március 6-ig megéljük vagy meglépjük a szükségszerű „óriás-ugrásokat” egyéni és kollektív életünkben. Nyitottságot ad a magasabb tudatosságra, a felismerésekre, s ezzel együtt a gondolkodásunk megváltoztatására. Elősegíti a szélesebb látókört, mely feltétele a józan reformoknak, jövőnknek. Ezzel együtt felerősíti a türelmetlenséget, érzelmi impulzivitást, intoleranciát a mássággal kapcsolatosan. Társadalmi egyenlőtlenségek miatt elégedetlenség, sztrájk helyzetek, etnikai alapon kiéleződő konfliktusok időszaka lehet ismét ez a fél év. Magasabb szintű erkölccsel és etikussággal tudunk csak úrrá lenni ezeken a feszültségeken, mely nem az egyének közötti különbségre, hanem a mindannyiunkban megtalálható közös pontokra, ez EMBERRE helyezi a hangsúlyt!

Bővebben: Uránusz a Kos csillagjegyben

Az Uránusz március 6-án 10 órakor a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve ismét belép a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig már kaptunk ízelítőt a hatásából 2018. május 15-e és november 6-a között, mielőtt visszatért elvarrni a szálakat a Kos jegyébe. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk! A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a „föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa. Az előadást itt hallgasd meg! (klikk ide)

Bővebben: Uránusz a Bika csillagjegyben

A Neptunusz

A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án átlépett a Halak csillagjegybe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!

Bővebben: Neptunusz a Halak csillagjegyben

A Plútó

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.

Bővebben: Plútó a Bak csillagjegyben

Fontosabb asztrológiai hatások, amire az asztrológus felhívja a figyelmet:

 • Február 19-én 0 óra 4 perckor a Nap tovább lép a Halak csillagjegybe, teliholdas feszültséggel kísérve
 • Március 1-én 17 órakor a Vénusz átlép a Vízöntő jegyébe
 • Március 5-én 19 órakor a Merkúr retrográd mozgásba kezd a Halak jelében
 • Március 6-án az Uránusz újra belép a Bika csillagjegybe, ahol 2025 júliusáig tartózkodik.
 • Március 20-án 22 óra 58 perckor a tavaszi nap-éjegyenlőség pontján keresztül a Nap belép a Kos csillagjegybe, hogy kezdetét vegye az új kozmikus évkör.

Pszichológiai szemléletű asztrológia oktatásunk új első modulja elindult!

Még csatlakozhatsz a csoporthoz! Távoktatást is választhatsz!

Sikeres különbözeti vizsga után 2. modulos is lehetsz!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola