HOROSZKÓP SKORPIÓ HAVÁRA

 • A Nap október 23-án 13 óra 22 perckor a Skorpió csillagjegybe lép egy erősen feszült Uránuszi szembenállás kíséretében, s tovább halad a Nyilas jel előterébe november 22-én 10 óra 01 perckor.
 • Most a Skorpió Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Magvető, illetve Mindszent Hava.
 • A horoszkóp ábra a Skorpió jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.

A havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg. Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

 • Az elmúlást szimbolizáló időszak kezdetére a „betakarítás” utáni külső számvetés és mérlegelés megtörtént. A szüret ideje is lezárult, a szüreti mulatságokon az emberek kieresztették a gőzt magukból, jó esetben feltöltődtek, ellazultak. Ebben a megtapasztalt nyugalmi és egyensúlyi állapotban eljön az ideje a belső számvetésnek, önvizsgálatnak!
 • A természet visszaszívja erőit a földbe, látszólag meghal. A külvilág hideg, zord, esetleg fagyos, de a mélyben jelentős folyamatok zajlanak. A természet átalakítja az erőit, elraktározza, hogy legyen energiája a tavaszi feltámadáshoz. Ezzel szimbolikus módon számunkra is jelzi a belső átalakulás szükségességét.
 • Horoszkópban a zodiákus nyolcadik jele a Skorpió, mely a halál, az elengedés és a hozzá kapcsolódó témák területét jelentik az életünkben. Nem véletlenül esik erre az időszakra a Mindenszentek és a Halottak Napja. A temetőt járva óhatatlanul szembesülünk saját életünk végességével, így annak értékével is. Ideje elgondolkodni azon mivel gazdagítottuk az Életet.
Skorpió hava: Az elmúlás időszaka

Hold fázisváltozásai

 • 24-én 18 órakor: „telihold” – Hold a Bika csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)
 • 31-én 17 órakor: „félhold” látható (harmadik negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold az Oroszlán csillagjegyben látható.
 • 07-én 17 órakor Skorpió „újhold” – Hold a Skorpió csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)
 • 15-én 15 órakor: „félhold” látható (első negyed – asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Vízöntő csillagjegyben látható.

Weboldalunkon külön menüpontot szentelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

SZEMÉLYJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A Merkúr

 • Október 10-én hajnalban belépett a Skorpió csillagjegybe, ahol október 31-ig megmutatja számunkra ezen asztrológiai jel mélyebb tartalmait. E néhány hétben ráirányítja a figyelmünket az elmúlásra, az élet nagy kérdéseivel való foglalkozásra, belső munkára. Halottak Napja is a küszöbön van, ami hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy a már eltávozott szeretteinkkel kapcsolatos érzéseinket átgondoljuk, felismerjük azon viselkedésmintáinkat, melyek gyökere a korábbi kapcsolatainkhoz kötődik. Az intellektuális megértést szimbolizáló Merkúr e jelben tartózkodva segíti belső erőforrásaink feltárását, az önismereti munkát, a spirituális, szellemi témák felé való fordulást. Egyben alkalmas arra is, hogy belső „démonainkkal” találkozzunk, s korábban elfojtott érzéseink inspiráló módon felszínre kerüljenek. Áloméletünk intenzívebbé válhat, s hamarabb döntünk úgy, hogy egy terapeuta segítségét igénybe vesszük. A vitákat, konfliktusokat felerősítheti ez az időszak, ilyenkor hajlamosak vagyunk bántó módon, meggondolatlanul kommunikálni. Vigyázzunk, ne erőltessük rá környezetünkre saját elképzeléseinket, és tudatosan törekedjünk arra, hogy mások nézőpontját is elfogadjuk! Ez most különösen fontos, hiszen tapasztaljuk, hogy a jelentős társadalmi különbségekből fakadó globális problémák felerősödnek.
 • Október 31-én hajnalban a Merkúr átlép a Nyilas csillagjegy előterébe, s ott folytatja égi útját december 1-ig. Ez alatt a hosszabb időszak alatt segíti, hogy személyes tapasztalataink kikristályosodjanak, összefüggéseikben letisztuljanak. A skorpió hatása alatt önként, vagy sorsunk által ránk kényszerített helyzetek által elvégzett leltár után most új irányvonalakat tudunk kitűzni saját magunknak. Ráláthatunk arra, miért kellett elengednünk bizonyos helyzeteket, személyeket, elképzeléseket az életünkből. Felismerhetjük életünk nagyobb összefüggései által, hogy valójában már akadályoztak bennünket a tovább haladásban. Az egyre rosszabbodó időjárás miatti passzivitást felhasználhatjuk arra, hogy hitünkben erősödjünk, életszemléletünket tágítsuk, tanuljunk. Erre kiváló eszköz az asztrológia, mellyel nálunk is megismerkedhetsz januártól! Ilyenkor felkereshetjük azokat a személyeket is, akiket tanítóként tisztelünk életünkben. Ha kellő időt szánunk az összegzésre, terveket készíthetünk a jövőre nézve. Fontos, hogy a realitás talaján állva, józan gyakorlatiasságunkat használva tűzzük ki magunknak az új irányokat, különben később rájövünk arra, hogy légvárakat építünk. Ez az időszak az egyének és társadalmak életében fokozottan fókuszba hozza a jog és igazságosság témaköreit, annak akár pozitív vagy negatív tapasztalatait. Jogalkotásban és annak alkalmazásában különösen nagy aktivitást figyelhetünk meg! Sok új szabály és rendelet, törvény lát napvilágot ilyenkor! Tanúi lehetünk a gyakran szubjektíven értelmezett ideológiák, különböző politikai elképzelések hangzatos kinyilatkoztatásainak, „konzultációknak” is. Az egyházak részéről is aktívabb megnyilvánulásokat tapasztalhatunk, ami nem meglepő, hiszen közeledik az adventi időszak.

A Vénusz

 • Szeptember 9-én 11 órakor tovább haladt a Skorpió csillagjegy előterébe, ahol október 31-ig tartózkodik, amikor hátráló mozgással ismét visszalép a Mérleg előterébe. Hatására nagyon mély vágyakat, vonzódásokat és indulatokat élhetünk át. Az emberi viszonyainkban felszínre hozza a kapcsolataink kritikus pontjait, annak mélységeivel szembesít. Felerősítheti félelmeinket egy kapcsolatban való elköteleződéstől, függéstől, kiszolgáltatottságtól, szakítástól, s ez féltékenységben, krízisekben, feszültségekben realizálódhat. Pozitív hatásában segíti a saját mélységeinkkel való szembesülést, az önismereti munkát, mely mindannyiunk életében fontos folyamat. Lehetőségünk van rálátni arra, milyen lelki hiányállapotok mentén vagyunk függésben másokkal, s ezt megváltoztathatjuk. Korábban le nem rendezett kapcsolatok visszatérhetnek életünkbe, vagy olyan motívumok, feszültségek ismét felütik fejüket kapcsolatainkban, amiről azt gondoltuk, hogy sikerült már nagyon mélyen eltemetnünk magunkban. Ezek most, mint rejtett „aknák” „felrobbanhatnak” emberi kapcsolatainkban.  Ne várjuk ezt meg, próbáljuk tudatosan feltárni, és időben megoldani kapcsolati problémáinkat.
 • A Vénusz október 31-én 20 órakor hátráló mozgással visszalép uralmi pozíciójába, a Mérleg csillagjegybe, ahol december 2-ig tartózkodik. Feladataink, hétköznapi teendőink szükséges ellátása mellett figyelmünk jobban rákoncentrál saját vágyaink, életörömeink területére. Ez a hatás felerősíti a kapcsolatteremtési kedvet, vágyat szít minden számunkra kellemes tevékenységre, táncra, szórakozásra, flörtölésre. Megnő az igényünk a különböző kulturális programok iránt, saját ízlésvilágunknak megfelelő koncertre, kiállításra látogathatunk el. Ha van bennünk művészi önkifejezési igény, ez az időszak alkalmas arra, hogy alkotásvágyunknak teret engedjünk. Nyitottabbak vagyunk a szépre, a kellemesre, keressük a harmóniát kívül-belül. A Vénusz, a szerelem planétája a párkapcsolat jelében (Mérleg) szerelmessé és vágyakozóvá tesz bennünket. Ilyenkor szerelmesek vagyunk a szerelembe, vagy szenvedhetünk annak hiányától. S az utóbbit kompenzálhatjuk édesség evéssel, vagy olyan dolgok vásárlásával, melyre valójában nincs szükségünk. Könnyelműen bánhatunk pénzünkkel, a kedvező „akciók”, most hamarabb elcsábítanak bennünket. Legyünk megfontoltak, hogy később ne érezzük úgy, elpocsékoltunk pénzünket. Ez az asztrológiai hatás segít, hogy környezetünket harmonizáljuk, kapcsolatainkban békére leljünk, de vigyázzunk arra, hogy amit most jóindulatból „szőnyeg alá söprünk”, az később konfliktust fog hozni!

A Mars

 • Szeptember 11-én hajnalban a Vízöntő csillagjegybe érkezett, ahol november 15-ig a segítségünkre van abban, hogy engedjük el a régit, az idejét múltat és változtassunk. Előállhatunk új ötletekkel, s azokat, mások számára akár váratlanul, szokatlan gyorsasággal meg is valósíthatjuk. De ne lepődjünk meg nagyon, ha a kezdeti lelkesedésünk hamar alábbhagy, hiszen változékony periódusban vagyunk. A Vízöntő extravagáns hatása felerősíti a magamutogatás igényét, a vonzódást az extrém sportok, új dolgok kipróbálása iránt. A szoros kötődések helyett ilyenkor a baráti és társasági programokat részesítjük inkább előnyben. Ezzel jó lehetőséget kapunk arra, hogy közösséget, csoportot szervezzünk, vagy abban tevékenykedjünk. Lázadhatunk a ránk kényszerített dolgok, merev rendszerek ellen. Így ez a periódus magában hordozza a sztrájkok, lázadások, tüntetések, de egyben az elavult rendszerek megváltoztatásának a lehetőségét is. Vigyázzunk, nem érdemes alternatívák nélkül hősködni, felrúgni azt, ami addig biztonságot adott! Ha valamin változtatni akarunk, legyen meg hozzá a saját reálisan kivitelezhető elképzelésünk. Fokozódhatnak a migrációs (el – és bevándorlás) hatások szerte a világban. Sajnos, az arra hajlamos egyénekben erősödhetnek az ideológiai vagy etnikai különbözőségek miatti indulatok, bármilyen „másságra” most fokozott intoleranciával reagálhatnak. Emelt szinten inkább a globális együttműködést, a számkivetettek érdekében történő aktív és cselekvő összefogást segíti. Ugyanakkor jó lehetőség spirituális fejlődésre, szellemi elvek mentén csoportokat szervezhetünk, spirituális utakat kereshetünk.
 • A Mars a Halak csillagjegybe lép november 15-én éjszaka és 2019. január 1-ig a korábbi lendületünket visszafogja, lelassítja. Kitűzött céljainkban elbizonytalaníthat, intuitív átgondolásra adva lehetőséget ezzel. Jó, ha komolyan figyelünk a belső hangunkra, az álmainkra, ösztönös megérzéseinkre, de sose nélkülözzük emellett a józan realitást! Erőfeszítéseinket úgy érezhetjük, hogy nagyobb erők akadályozzák. Komoly és tartós dolgok létrehozására, stabilizálására nem kedvez, inkább az alkotó folyamatok, zene, művészi kifejezésmódok megtapasztalásának. Érzéseink, szeretetünk kifejezését támogatja ez a hatás, amire a karácsonyi ünnepkörben lehetőséget is kapunk. Érzelmesebbek, esetleg érzelgősebbek leszünk, ezért könnyebb lehet önsajnálatba menekülni vagy másokat tenni felelőssé problémáinkért, megakadásainkért. Ne feledjük ezek az érzések bennünk ébrednek, még akkor is, ha külső helyzetekre reagálunk általuk. Jó, ha több időt töltünk filmnézéssel, zenehallgatással, fürdőzéssel, kreatív ábrándozással, alkotással, lelki mélységeinkkel való találkozással. Vigyázzunk, mert akadályoztatás esetén erős késztetést érezhetünk, hogy nehézségeink terhét gyógyszerrel, alkohollal, egyéb tudatmódosítókkal könnyítsük, esetleg kellemetlen helyzeteinkből elmeneküljünk. Ezek csak pótszerek, s rájöhetünk később, hogy feladataink, megoldandó problémáink nem múltak el maguktól.

SORSJELÖLŐ PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

A Jupiter

2017. október 10-én 15 óra 20 perckor átlépett a szükségszerű transzformációt, mély változásokat szimbolizáló Skorpió csillagjegybe. Az előző jel, a Mérleg hatása alatt sok mindenben a kivárást és elkendőzést, a megoldások nélküli üres diplomáciai húzásokat, a halogatást is lehetővé tette. Egyéni életünkben és társadalmi, globális folyamatokban is azt üzente: „van néhány problémánk, de semmi komoly, mindent kézben tudunk tartani!”.  Az elmúlt egy év látszatmegoldásai után ráláthatunk arra, mi van a mélyben, mi a kendőzetlen valóság, annak érdekében, hogy az összefüggéseket felismerhessük és a megfelelő következtetés mellett valóban gyökeresen változtassunk. 2018 november 8-ig tartó időszakban a Jupiter hatása jóindulatúan feltárja életünk kínos nehézségeit, elhallgatott, rejtegetett dolgainkat, annak érdekében, hogy azt ne „sűrítsük”, bonyolítsuk tovább. Aki nyitott rá, annak támogatja egyéni önismereti munkáját, régóta hordozott problémáinak áttranszformálását, gazdagítja belső életét.

Bővebben: Jupiter a Skorpió csillagjegyben

A Jupiter égi útjának következő szakaszához érkezik 2018. november 8-án 13 órakor s belép uralmi pozíciójába a Nyilas jegyébe, ahol 2019. december 2-ig tartózkodik. A Skorpió hatása alatt sok rejtett tartalomra, nehézségre igyekezett ráirányítani a figyelmünket, melyekkel, ha komolyan szembenéztünk, most segít ezen problémáink meghaladásában. Inspirál bennünket, hogy megtaláljunk magasabb értelmét az előző egy évünk nehézségeinek. Hogy észrevegyük, milyen erőforrásokkal, képességekkel rendelkezünk, hiszen túljutottunk rajta. S most ideje új célok felé fordulni, tervezzünk bátran! Egyre azonban fontos figyelni, törekedjünk arra, hogy a szép ideák az élet gyakorlati színterén is megvalósuljanak. A jupiteri analógiához kapcsolt igazságérzet és segítő lojalitás a Nyilas közegében nagy támogatást kap. Így szűkebb és tágabb közegünkben is valószínűleg fokozottan jelentkezik az igazságosság kérdése. Humánum, az általános emberi értékek és a segítőkészség is nagyobb hangsúllyal jelentkezik az egyének és társadalmak életében. Emellett többen érezhetnek vágyat továbbtanulásra, életszemléletük tágítására, hitéletben való erősödésre.

Bővebben: Jupiter a Nyilas csillagjegyben

A Szaturnusz

Égi útjának következő fázisába a Bak csillagjegy előterébe lépett 2017. december 20-án 5 óra 49 perckor. Saját területén időzve, uralmi jegyében otthonosan mozogva, intenzíven átélhetővé teszi mindannyiunk számára a Bak értékrendet 2020. december 17-ig. A sorstörvények élő tapasztalatát adja egyéni és globális szinten egyaránt. Szembesülhetünk az elmúlt 7-14-21 és 28 évvel ezelőtt elindított dolgaink következményével, átélhetjük azok „gyümölcsét”, legyenek azok stabilizált erőforrások, melyekre építhetünk, vagy éppen olyan „gyermekeink” (általunk létrehozott dolgok), akik ellenünk fordulnak. Érett felelősségvállalásra, ezzel együtt új cselekvési terv aktív kivitelezésére ösztönöz a felelősség tologatás és bűnbak képzés helyett. A múltban időzést, halogatást elengedve felnyitja a szemünket a jelen realitására, tisztánlátásra kényszerít a fejlődésünk érdekében, legyen az bármilyen fájdalmas élmény számunkra.

Bővebben: Szaturnusz a Bak csillagjegyben

TRANSZCENDENS PLANÉTÁK KOZMIKUS HALADÁSA

Az Uránusz

2018. május 15-én a megújulást szimbolizáló újholdas pozícióval kísérve 17 óra 18 perckor átlépett a Bika csillagjegyébe. Egy szűk fél évig bevezető ízelítőt ad hatásából, majd visszatér elvarrni a szálakat a Kos jegyébe november 6-tól 2019. március 6-ig. 2025. július 7-ig tartó bő 7 évben a stabilitásra és biztonságra, a régi dolgok konzerválására törekvő Bika minőséget kikerülhetetlen változásokra kényszeríti. Izgalmas, néha kétségbe ejtő, ugyanakkor forradalmi változásokat, váratlan helyzeteket tartogató időszak elé nézünk! A Bika analógiához sorolt rendszerekben az Uránusz megmozgatja a „föld-et” lábunk alatt, felpezsdíti a megszokott rendet, rendszereket. Ide sorolhatjuk a pénzügyi, befektetéssel és biztosítással foglalkozó területeket, a bankszférát. Föld ügyeket, a mezőgazdaságot, állattenyésztést, az élelmiszeripart és magát Gaia-t, a Föld Anyát. Ideje átgondolnunk egyénileg és kollektíven is, mi vajon a mi tulajdonunk, mit birtoklunk valójában. S amit birtoklunk, legyenek azok saját képességeink, milyen magasabb értéket tudunk teremteni általa.

Bővebben: Uránusz a Bika csillagjegyben

A Neptunusz

Mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án végleg átlépett a Halak csillagjegybe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!

Bővebben: Neptunusz a Halak csillagjegyben

A Plútó

A Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.

Bővebben: Plútó a Bak csillagjegyben

Fontosabb asztrológiai hatások, amire az asztrológus felhívja a figyelmet:

 • Október 23-án 13 óra 22 perckor tovább halad a Skorpió csillagjegy előterébe egy erősen feszült Uránuszi szembenállás kíséretében.
 • Október 31-én hajnalban a Merkúr átlép a Nyilas csillagjegybe
 • Október 31-én 20 órakor a Vénusz hátráló mozgással visszalép a Mérleg csillagjegybe
 • November 6-án 19 órakor az Uránusz hátráló mozgással visszatér a Kos jegyébe
 • November 8-án 13 órakor a Jupiter átlép uralmi jegyébe a Nyilasba
 • November 15-én éjszaka a Mars tovább lép a Halak csillagjegybe
 • November 16-án délben a Vénusz befejezi hátráló mozgását a Mérleg közegben
 • November 17-én hajnalban a Merkúr hátráló mozgásba kezd a Nyilas csillagjegyben
 • November 22-én 10 óra 01 perckor a Nap tovább lép a Nyilas csillagjegybe

Ne feledkezzünk meg arról, hogy Magyarország számára október 23-a jelentős időpont!

Pszichológiai szemléletű asztrológia oktatásunk új első modulja 2019. január végén indul!

Előzetesen már most jelentkezhetsz!

Sikeres különbözeti vizsga után csatlakozhatsz akár a 2. modulhoz is!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola