2017. 05. 27. Szombat - Hella
Asztrológia = Önismeret + Sorsformálás

Vendégkönyv

F.Á. üzenete

Nagyon szerettem volna visszajelzést küldeni rögtön az asztrológiai elemzés után, mégis vártam addig, amíg biztosat tudok írni. Ahogyan eljöttem az elemzésről, egyetlen egy mondat zakatolt a fejemben, amit Te mondtál az elemzés vége felé: \"Nem lennék meglepve, ha már valaki ott mocorogna.\" Most töltöttem a 13. hetet és már azt is tudjuk, hogy egy kisfiú fog hozzánk születni. Kimondhatatlanul boldog vagyok és csak ámulok azon, hogy valóban milyen szépen működik a horoszkóp elemzés. Többször végighallgattam a felvételt és még biztosan meghallgatom újra és újra, mert nagyon élvezem, hogy mennyi válaszhoz, \"á értem\" élményhez juthatok általa. Nagyon sokat adott és segített megértenem a saját működésem és valószínűleg lesznek még újabb és újabb felismerések amiket most még nem látok. Biztosan szeretném majd a baba horoszkópját is elkészíttetni, hogy lássam miben tudom támogatni, hogyan segíthetem Őt azáltal, hogy ismerem és megértem a jellemző tulajdonságait. Sokat gondolkozom, hogy az életemet hogyan alakítsam, hogy az embereket segítő pálya felé forduljak még jobban, meglátjuk mit hoz a jövő. Köszönöm a tiszta, világos, pontos elemzést, a kedves, nyugodt hangulatot s biztos vagyok benne, hogy még találkozunk!

Hold aktuális képe


Aktuális Holdfázis


több információ

AKTUÁLIS HOLDNAPTÁR


Horoszkóp elemzés AJÁNDÉKUTALVÁNY

ASZTROLÓGIAI ÉVKÖR

<< vissza az előző oldalra

Bika hava: A termékenység időszaka (április 20 - május 21.)

A téli hidegből az átfordulást meghozta a tüzes Kos, de a tavaszi langyosság megszilárdítása a Bika „feladata”. A Nap a zodiákus második jelében haladva kiárasztja termékenyítő erőit, az egyre melegedő, simogató szellőt, a langyos, magokat duzzasztó esőt, s Földanya kivirul.

A kertek, rétek virágba borulnak, csábító illatok keringenek a levegőben, a méhecskék bódítóan zümmögnek, s nekünk kedvünk támad minél több időt a természetben tölteni, a földeket megművelni, kertészkedni. A Föld Napja április 22!


Nézzük mit mond az asztrológus az évnek arról az időszakáról, amikor a Nap a Bika csillagjegy előterében halad?

Az egyén soha nem viseli magán tisztán egy jel tulajdonságait, ezért sem lehetnek találóak az életünkben a „bulvár-asztrológia” napi jellemzései. A napjelünk /mely jegyben születtünk, tehát a Nap mely csillagkép előterében állt a születésünk pillanatában/ átitatódik sokféle más energiával, ami csak az egyénre jellemző. Ezért fontos a személyes horoszkóp egészéről beszélni. Egy cikksorozatban erre nincs lehetőség, ezért fogalmazok úgy, hogy egy dominánsan bika ember milyen tulajdonságokat nyilváníthat meg.

TÖBBET AKAROK TUDNI AZ ASZTROLÓGIÁRÓL!
(Klikk!)
 

A Bika jele a Vénusz bolygó hatása alatt áll
Ezt az energiát a görög mitológiából Aphroditéként ismerjük

 • Mindenki a szépséggel, szerelemmel, életélvezettel, művészettel kapcsolja össze. A természet ilyenkor hívogatóvá, kívánatossá varázsolja magát, s várja a termékenyítő erőket. Az állatok is násztáncba kezdenek, s lassan megérkeznek az utódok. Ez az emberekre is ugyanilyen hatással van. A nők ilyenkor lázas fogyókúrába kezdenek, fellendül a szépség- és kozmetikai cikkek, szolgáltatások iránt a kereslet. A melegedő idő hatására többet engednek láttatni önmagukból és bájaikból. Természetesen a férfiak legnagyobb örömére. Ez a tetszeni vágyás és udvarlás ideje. Nem véletlenül nevezi a májust a köznyelv a szerelem hónapjának! E csábítás a fajfenntartás nagyon fontos részét képezi, bár ez a fogalom a modern társadalmakban már erősen egyoldalúvá vált, eredeti funkciójától messze kerülve az önértékelés egyik fokmérőjévé, ezen keresztül sok lelki probléma gyökerévé vált.

E jel képviselője, ahogy totemállata a bika is, „négy lábbal” áll a földön
Jelszava: "Birtokolok, tehát biztonságban vagyok!"

 • Alaptörekvése, hogy minél több „birtokot” gyűjtsön be magának, föld, értékes dolgok formájában. Gyakran használja az enyém kifejezést. A bika embert lehet a legkönnyebben a biztosítások megkötésére rávenni, hiszen belső lelki egyensúlya egyenes arányban van a bankszámlájával, egyéb értékeivel. A váratlan, spontán dolgokat nem szereti, vallja, hogy a járt utat a járatlanért el ne hagyd. Ami az elődeinek jó volt, s neki is bevált, ahhoz nagyon ragaszkodik. Ezért környezete időnként nyakasnak, makacsnak titulálja. Stabil és megbízható munkaerő, nehezen vált, kitartásával példát mutat, nem retten vissza a testi erőkifejtéstől sem.
 • A kockáztatást nem szereti, ezért inkább alkalmazott, mint önálló vállalkozó. Ha mégis vállalkozik, akkor gyakran választja a mezőgazdaság, vagy a szépségipar valamely ágát. Amikor földet vesz, az első lépése az lesz, hogy kijelöli és lekeríti birtoka határát. Szeret a természetben tartózkodni.
 • Ha nem adatik meg neki a kertes ház, akkor otthonában növényekkel próbálja pótolni a természetes közeget. Gyakran beszélget szobanövényeivel, gondosan ápolja, szaporítja őket.
 • Gondolkodása konkrét és gyakorlatias, nem kedveli a magasröptű elméleteket. A mai felgyorsult világban talán azt mondanánk, hogy egy kicsit lassúbb a felfogása, de mindenképpen alaposabb, s a tudását igyekszik a gyakorlatban használni. A realitás talaján akar mozogni, „hiszem, ha tapasztalom”, ez a jelszava. Szorgalmas, megbízható és meggondolt, szívesen dolgozik másokkal együtt.

Problémáinak gyökere a birtoklási vágya, nem bírja elviselni az elvesztés tényét

 • Bármi, amitől meg kell válnia, legyen az tárgy, személy, érzelem, pénz, úgy érzi, önmaga egy részét veszíti el. Emiatt birtokló, féltékeny típus. Partnerkapcsolatban fontos számára a társ közelsége, a testi érintés, a „hús” öröme. Szinte élvetegen tudja átadni magát egy jó kis masszázsnak, de neki is jó érzéke van hozzá. Nőként a körülötte élők minden fizikai igényét igyekszik kielégíteni- tiszta ruha, finom étel stb.-. Ha férfi, akkor szívesen besegít a háztartási munkákba, vendéglátás esetén gyakran ő készíti a vacsorát. Ínyenc, tudja élvezni a földi lét ízeit. Ragaszkodása és birtoklási vágya miatt általában hűséges típus. Őt valóban el lehet a gyomrán keresztül csábítani. A Bika életében alapvetően fontos az, hogy tudjon jókat enni, inni, szeretkezni és aludni. Kényelemszeretetét sokan lustaságnak titulálják. Vonzódik a természetes alapanyagokhoz, bőrhöz, értékes holmikhoz.
 • Nyugodt, kiegyensúlyozott, békés életre törekszik, türelmes, nehezen lehet felingerelni, de ha egyszer sikerül, akkor mindenki meneküljön, mert beindul a „gőzmozdony-effektus”!
 • Fontosak számára a tradíciók, a hagyományok, családi ereklyék, az örökölt föld. Ezeket, ha nélkülöznie kell, akkor is igyekszik megőrizni és továbbadni az utódainak. Ha vallásos, akkor folytatja szülei hitét, vagy egy már jól bevált egyházi tanításhoz csatlakozik, betartva az előírt rituálét. Általában nyájas, közösségi ember, ezért sokan kedvelik.

A Bika jelhez a torok, ezen keresztül a hang kapcsolódik

 • Általában szeret énekelni, vonzódik a művészetekhez. Közel állnak hozzá a különböző kézműves technikák, az agyagozás, fafaragás, szobrászat, szövés, népi mesterségek. Hagyományőrző népművészek között sok bika jelűt találunk.
 • A Bika energia jelenik meg ösztönszinten a lusta, makacs, irigy, önző tulajdonságokban, a nyárspolgári, mindent a békességért és látszatért való cselekvésben. Egy magasabb, érettebb bika megnyilvánulás a valódi értékek és tradíciók, a hit őrzése, átmentése, mely minden társadalom alapját kell, hogy képezze. Mindenki tudja, hogy gyökértelenül nem tudunk építkezni!
 • E jel tanít bennünket arra, hogy a dolgokat, elméleteket a gyakorlat próbájának vessük alá. A fizikai vagyon helyett a lelki kincseket gyűjtögessük, hiszen a „végelszámolásnál” csak azt vihetjük tovább magunkkal.
 • Értékrendünket igazítsuk egy magasabb mércéhez, melynek az alapját az képezi, hogy a szellemi világot, fejlődést szolgálja az anyagi sík és nem fordítva!
 • Hiszen, minden, ami a tulajdonunkban van, az a GONDjainkra van bízva, amivel bizony gond is van bőven! Mit kezdjünk vele, hogyan őrizzük meg, gyarapítsuk azt, s emellett marad-e idő a belső életre, a maradandóbb értékek gyűjtögetésére?

A Bika havában érdemes ezeket a kérdéseket feltenni önmagunknak!


Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus, pszichodráma vezető
Artemisz Önismereti Műhely
Artemisz Pszicho-asztrológia Iskola


E-mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892

Vissza az előző oldalra


Dev by: z404